Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobic ruletke oraz polaczyc bota ze strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strona w PHP, a bot w node.js.

I jeszcze może jakaś baza danych? :P

­

Opublikowano

Strona w PHP, a bot w node.js.

Dlaczego tak uważasz?

Node.js udostępnia dużo modułów do tworzenia stron internetowych (http, ExpressSails.js, itp). Po co w taki sposób "rozdzielać" aplikację (tak jak ruscy)?

Opublikowano

Dlaczego tak uważasz?

Node.js udostępnia dużo modułów do tworzenia stron internetowych (http, ExpressSails.js, itp). Po co w taki sposób "rozdzielać" aplikację (tak jak ruscy)?

Ruscy nie mają bota w node.js przynajmniej nie w tych botach co widziałem.

I jeszcze może jakaś baza danych? :P

­

No polecam PDO xD

7891614428580671076560.png

Opublikowano

Ruscy nie mają bota w node.js przynajmniej nie w tych botach co widziałem.

Ja widziałem. Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

No polecam PDO xD

Od kiedy PDO to baza danych?

Opublikowano

Polecam kurs czytania ze zrozumieniem.

PDO to biblioteka do MySQL.

Pytanie brzmiało "I jeszcze może jakaś baza danych?", a Ty odpowiedziałeś "No polecam PDO". Nie pytał się o bibliotekę tylko o bazę danych.

Opublikowano

Pytanie brzmiało "I jeszcze może jakaś baza danych?", a Ty odpowiedziałeś "No polecam PDO". Nie pytał się o bibliotekę tylko o bazę danych.

Każdy wie o co się rozchodzi i nie jest taki głupi jak ty żeby tego nie zrozumieć. Nie znam hostingu co obsługuje inną bazę niż MySQL, tak samo ludzi co stawiają inną bazę niż MySQL na VPS.

Opublikowano

Każdy wie o co się rozchodzi i nie jest taki głupi jak ty żeby tego nie zrozumieć. Nie znam hostingu co obsługuje inną bazę niż MySQL, tak samo ludzi co stawiają inną bazę niż MySQL na VPS.

Widocznie mało hostingów znasz. Wiesz, PostgreSQl, Firebird, SQLite, czy chociażby nierelacyjna mongodb są równie często wykorzystywane.

I nie, nie każdy wie o co chodzi i nie każdy będzie się domyślał. Baza danych to baza danych i nie ma tutaj dyskusji. Nie będziemy zmieniać znaczenie tych słów tylko dlatego, że nadinterpretowałeś czyjąś wypowiedź lub autor wypowiedzi użył ich w złym kontekście.

gamedevmania.com

Opublikowano

Pytanie brzmi "Jak zrobic ruletke i polaczyc bota steam ze strona" a wy klocicie sie jakie sa bazy danych...

No i co w związku z tym?

Jak będziesz miał jakiś konkretny problem to zadaj konkretne pytanie. Aktualnie co mamy ci odpowiedzieć? Podać gotowy sposób na to jak zrobić ruletkę, gotowy kod ci podesłać?

Druga sprawa, to zapoznaj się szczegółowo z regulaminem forum.

gamedevmania.com

Opublikowano

Polecam kurs czytania ze zrozumieniem.

PDO to biblioteka do MySQL.

Owszem, ale obsługuje jeszcze 11 innych baz, więc skrót PDO = mysql to taka trochę bzdura:

http://php.net/manual/en/pdo.drivers.php

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Widocznie mało hostingów znasz. Wiesz, PostgreSQl, Firebird, SQLite, czy chociażby nierelacyjna mongodb są równie często wykorzystywane.

I nie, nie każdy wie o co chodzi i nie każdy będzie się domyślał. Baza danych to baza danych i nie ma tutaj dyskusji. Nie będziemy zmieniać znaczenie tych słów tylko dlatego, że nadinterpretowałeś czyjąś wypowiedź lub autor wypowiedzi użył ich w złym kontekście.

Hostingów to ja używałem 2 lata temu i te popularne miały wtedy tylko i wyłącznie MySQL. Nie wiem jak jest teraz, bo wszystko stawiam na VPSie.

Autor tematu, czyli ten co nie ma zielonego pojęcia o takim czymś na pewno posiada hosting Proserwer czy coś w tym stylu który obsługuje tylko i wyłącznie MySQL.

Owszem, ale obsługuje jeszcze 11 innych baz, więc skrót PDO = mysql to taka trochę bzdura:

http://php.net/manual/en/pdo.drivers.php

Nie powiedziałem, że PDO = mysql, tylko PDO to bilbioteka MySQL. Nie powiedziałem tylko i wyłącznie MySQL.

Opublikowano

­Skrypt możesz kupić np tutaj na forum :P Jeśli chcesz darmowe to jakieś ruskie skrypty w google znajdziesz :P

Co do powyższych wypowiedzi:

Kto wam zaufanych programistów dał? Takie reprezentowanie forum to dno. Tylko kłótnie i kłótnie...  Nie mówię, że umiem więcej niż wy bo to fałsz ale ludzie... robienie offtopicu.. po co?

sygnatura.png

Opublikowano

­Skrypt możesz kupić np tutaj na forum :P Jeśli chcesz darmowe to jakieś ruskie skrypty w google znajdziesz :P

Co do powyższych wypowiedzi:

Kto wam zaufanych programistów dał? Takie reprezentowanie forum to dno. Tylko kłótnie i kłótnie...  Nie mówię, że umiem więcej niż wy bo to fałsz ale ludzie... robienie offtopicu.. po co?

Jeśli ktoś popełnia błąd to nie możemy przymykać na to oka. W naszej branży to nie wypada. Każde złe rozumowanie trzeba naprostować, tak żeby się bardziej nie rozprzestrzeniało. Naszym zadaniem jest pomoc i edukacja. Pomoc, czyli naprowadzenie na odpowiednie rozwiązanie, edukacja - umożliwienie wam poszerzenia swojej wiedzy. Dlatego jeśli ktoś mówi nieprawdę i wprowadza innych w błąd, trzeba to jak najszybciej wyjaśniać. Jest to dużo ważniejsze od tematu, który jest zbyt ogólny, aby coś konkretnie odpowiedzieć.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jeśli ktoś popełnia błąd to nie możemy przymykać na to oka. W naszej branży to nie wypada. Każde złe rozumowanie trzeba naprostować, tak żeby się bardziej nie rozprzestrzeniało. Naszym zadaniem jest pomoc i edukacja. Pomoc, czyli naprowadzenie na odpowiednie rozwiązanie, edukacja - umożliwienie wam poszerzenia swojej wiedzy. Dlatego jeśli ktoś mówi nieprawdę i wprowadza innych w błąd, trzeba to jak najszybciej wyjaśniać. Jest to dużo ważniejsze od tematu, który jest zbyt ogólny, aby coś konkretnie odpowiedzieć.

Od kiedy kolorek na MPC to branża?

Opublikowano

Od kiedy kolorek na MPC to branża?

Polecam Ci wrócić do poradników/książek dot. PHP i zapoznanie się z podstawową terminologią.

Naszym zadaniem jest pomoc początkującym użytkownikom. Popełniłeś błąd, my Cię poprawiliśmy, takie jest nasze zadanie - jesteśmy grupą reprezentacyjną. 

Teksty typu "kolorek na MPC to branża" są po prostu idiotyczne.

Opublikowano

Polecam Ci wrócić do poradników/książek dot. PHP i zapoznanie się z podstawową terminologią.

Naszym zadaniem jest pomoc początkującym użytkownikom. Popełniłeś błąd, my Cię poprawiliśmy, takie jest nasze zadanie - jesteśmy grupą reprezentacyjną. 

Teksty typu "kolorek na MPC to branża" są po prostu idiotyczne.

O sobie mówisz?

Twoim zadaniem jest poprawianie własnych błędów, ponieważ nie raz już takie popełniłeś. Naucz się wszystkiego perfekcyjnie i wtedy zacznij poprawiać.

Opublikowano

O sobie mówisz?

Twoim zadaniem jest poprawianie własnych błędów, ponieważ nie raz już takie popełniłeś. Naucz się wszystkiego perfekcyjnie i wtedy zacznij poprawiać.

W takim bądź razie żadna grupa (zaufane osoby w dziale komputery, moderatorzy itp.) nie mogą nikogo poprawiać, ponieważ nikt nigdy nie opanuje czegoś do perfekcji.

Błędy się zdarzają, a m.in. naszym zadaniem jest je poprawiać. Zauważ, że nikt w tym temacie Ciebie nie obraził za Twój błąd (jedynie Ty nas, co moim zdaniem pokazuje Twój poziom - próbujemy Ci pomóc, wytłumaczyć Ci Twój błąd, a Ty mimo tego nas obrażasz. Kompletny brak szacunku)

Opublikowano

W takim bądź razie żadna grupa (zaufane osoby w dziale komputery, moderatorzy itp.) nie mogą nikogo poprawiać, ponieważ nikt nigdy nie opanuje czegoś do perfekcji.

Błędy się zdarzają, a m.in. naszym zadaniem jest je poprawiać. Zauważ, że nikt w tym temacie Ciebie nie obraził za Twój błąd (jedynie Ty nas, co moim zdaniem pokazuje Twój poziom - próbujemy Ci pomóc, wytłumaczyć Ci Twój błąd, a Ty mimo tego nas obrażasz. Kompletny brak szacunku)

Gdzie ja tak napisałem poza tym moderatorzy są od moderowania nie poprawiania.

W tym temacie może nie, lecz proponuję przejrzeć naszą rozmowę na GG sprzed miesiąca gdzie zachowałeś się jak nie powiem kto. (Kompletny brak szacunku)

PS: Zakupię Ci słownik języka polskiego, lecz podaj adres na jaki mam wysłać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...