Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion - Sorcerer

Velkoz21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Powracam do gry.
Posiadam 65 lvl sorcem, który jest ubrany w full BM set.

Książka jest łączona z tą, którą dostawało się za misje w przedziale 61-65(ta żółta pod PvP).
Statystyki mojej postaci to:
2,252 MB
2117 M.acc

Statystyki kiepskie, bo z czymś takim to mnie nie wezmą na hyperiona, czy coś, więc nie mam możliwości, aby zdobyć ekwipunek.
Zalogowałem się dzisiaj do gry i zobaczyłem, że u brokera znajdują się ciekawe sety.

Moje pytania:

1. Guardian Abyss dla S1 vs BM
2. Dreaming Mad GrendalClothes - bardzo tanie u brokera. Kupować?
3. Pytanie odnosi się do 1 i do 2, a mianowicie - Czy kupować sobie broń z obu zestawów? Książka dla S1 + książka Dreaming Grendala? Widzę, że mogłoby być z tego bardzo fajne połączenie i zapewne miałoby lepsze statystyki niż sama broń za BM.

4. Co dalej? :) 
Tak po prostu. 
Wiecie już jakie mam statystyki i set, tak więc prosiłbym o odpowiedzi na kluczowe pytania(te powyżej) + w jaki sposób rozmieszczać kamienie? Prosiłbym o szczegółowe rozmieszczenie typu: klata = 5x MB, albo 5x M.acc etc.

Nie grałem w Aiona od około dwóch lat i kompletnie nie znam się teraz na setach, rozmieszczeniach i statystykach, więc byloby bardzo miło, gdyby ktoś mi doradził :)

Zapewne ktoś powie, abym zbierał na książkę za AC - Bardzo dobra rada, ale na to mi troszkę zejdzie, dlatego pomińmy to jako odpowiedź główną na moje pytania :P

Z góry dziękuję.
Pozdro

Opublikowano

Dorzucam pytanie:
5. Stigmy.
Przeglądałem internet i tyle buildów ile ja znalazłem, to nigdy nie widziałem :P 
Każdy podaje swój build, a inni komentują, że niektóre stigmy są useless, a inni innych i mamy błędne koło.

Jakich stigm używacie na PvP, a jakich na PvE?

6. Da się wymienić stigmy na AP?

Opublikowano

­Nad stigmami u sorca to nie ma co się zastanawiać. Skill taki jak Glacial Shard cię nie kusi? Maxuj całe drzewko dps + storm strike, a w resztę slotów staw sobie to co wydaje ci się przydatne np. Ice harpoon, boon of strenght albo vaizel wisdom.

Opublikowano

Nie gra się już drzewka pod Wintry Armor? 

Gra się na PvP ale to już kto jak lubi Full DPS czy Mass Sleep lub właśnie WIntry. Polecam Filmiki z PvP Mirakuru dobry soczek i właśnie biega z Wintry / Mass Sleepem.

1. Guardian Abyss dla S1 vs BM

2. Dreaming Mad GrendalClothes - bardzo tanie u brokera. Kupować?

3. Pytanie odnosi się do 1 i do 2, a mianowicie - Czy kupować sobie broń z obu zestawów? Książka dla S1 + książka Dreaming Grendala? Widzę, że mogłoby być z tego bardzo fajne połączenie i zapewne miałoby lepsze statystyki niż sama broń za BM.

4. Co dalej? :) 

Tak po prostu. 

Wiecie już jakie mam statystyki i set, tak więc prosiłbym o odpowiedzi na kluczowe pytania(te powyżej) + w jaki sposób rozmieszczać kamienie? Prosiłbym o szczegółowe rozmieszczenie typu: klata = 5x MB, albo 5x M.acc etc.

Nie grałem w Aiona od około dwóch lat i kompletnie nie znam się teraz na setach, rozmieszczeniach i statystykach, więc byloby bardzo miło, gdyby ktoś mi doradził :)

Zapewne ktoś powie, abym zbierał na książkę za AC - Bardzo dobra rada, ale na to mi troszkę zejdzie, dlatego pomińmy to jako odpowiedź główną na moje pytania :P

Z góry dziękuję.

Pozdro

1/2/3 - Nie. Na broku Grendale i Guardiany Abyss są z Eventu który trwa i sam możesz kupić skrzynkę z bronią / armorem. Kwestia jest taka że jeśli nie wbijesz danej broni / armoru z Eventu przed jego końcem na Max Enchant to ona Znika. Więc jeśli nie masz z 500kk na start (takie minimum) to nawet się za to nie bierz bo wywalisz kasę w błoto.

W twojej sytułacji Najlepiej AC tak jak wspomniałeś. Jeśli jesteś na start nastawiony na PvE tylko żeby zarobić itp to Orb za AC +BM Orb. Manastony wbijasz do 2.1k Magic Acc i reszta w Magic Boost (nie będę pisał ile dokładnie kamieni w dany item bo nie wiem po prostu sam musisz dopasować ilość do tych Capów)

Co do AC to jest je strasznie prosto zdobyć z samych Codziennych Questów masz 62 AC (62x7 = 434) + Robisz ganizony i jak już masz full set BM (razem z bizu) to za BM'y kupujesz boxy z Supplami (5 boksów na 78 i 5 na 83) z tego masz około 50kk tygodniowo ceny AC to około 50k/sztuka. Czyli za wymiane BM masz około 1k + z dziennych 1,5k AC tygodniowo broń kosztuje ~2.7k więc wiesz 2 tygodnie roboty samych Dziennych Q + Garniaków i masz broń a nie liczę tu całej masy AC które dropią z innych inst / mobów.

Dodatkowo broń za AC ma taki plus że Ulepszasz ją tylko do +5 i na tym poziomie połączona z BM jest prawie na równi z Mythic Hyperionem + AP na +10. Więc opłaca się ją robić.

Jak zrobisz broń ulepszysz / wbijesz manastony w/g tych capów śmiało możesz iśc na Hyperiona itp.

Opublikowano

Jejciu, jak dobrze, że mi powiedziałeś z tymi zbrojami :) 
Dzisiaj chciałem gold packa kupić i od razu nabyć sobie secik dla Sorca i Clera, ale skoro mówisz, że jak tego nie ulepszę, to to zniknie, to nawet się za to nie zabieram.

Btw. tygodniowo idzie wyciągnąc chyba 360 BM, więc nie dam rady kupić 10 skrzynek.
Tak w ramach upewnienia się:
- To jest obojętne, czy kupię box w 78, czy 83?
- Czy przedmiot nazywa się "Enchantment of Battle"?

Opublikowano

Jejciu, jak dobrze, że mi powiedziałeś z tymi zbrojami :) 

Dzisiaj chciałem gold packa kupić i od razu nabyć sobie secik dla Sorca i Clera, ale skoro mówisz, że jak tego nie ulepszę, to to zniknie, to nawet się za to nie zabieram.

Btw. tygodniowo idzie wyciągnąc chyba 360 BM, więc nie dam rady kupić 10 skrzynek.

Tak w ramach upewnienia się:

- To jest obojętne, czy kupię box w 78, czy 83?

- Czy przedmiot nazywa się "Enchantment of Battle"?

Tak obojętne ale w obydwu masz limit czyli max 5 możesz kupić w tygodniu.

Tak to te boksy.

10 Boksów możesz kupić jak robisz dodatkowo JMR / Kamary itp itp prawie z każdej instancji lecą jakieś BM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...