Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak zrobić format komputera

Sofiak LeL

Pytanie

Opublikowano

Jak zrobić format komputera, jeżeli nie mam płyty z instalką windowsa, bo to był składak? ;-;

Coś mi zajmuje 40GB i nie wiem co, a przeszukiwanie całego komputera nie jest dla  mnie D:

Mam windows xp.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sformatuj, po formatowaniu będziesz mieć windowsa ;)

Temat: Jak zrobić format komputera?

Odpowiedź : Sformatuj, po formatowaniu będziesz mieć windowsa

64609-mozg-rozjebany.gif

Co do tematu xD

Jak nie masz płytki a masz klucz to pobierz Windows ze strony microsoftu,wypal plik .ISO na pendrive (najlepiej Windows USB/DVD boot manager) i resetując komputer ustaw 

bootowanie na USB.

Jak bedzie sie włączał komputer to przez jakiś czas możesz mieć tak zwany "pulpit" ale po jakimś czasie zacznie się instalacja.

Opublikowano

Sformatuj, po formatowaniu będziesz mieć windowsa ;)

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Czyli kupiłeś już go z zainstalowaną wersją tak?

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz się bawić w formatowanie to pobierz jakiś program sprzątający komputer np. ccleaner albo coś tego pokroju. Usuń nieużywane aplikacje z panelu sterowania -> dodaj lub usuń programy. Oprócz tego możesz spróbować ręcznie przeszukiwać foldery sprawdzając ile każdy z nich zajmuje. Warto również wyczyścić folder z tymczasowymi plikami aktualizacyjnymi, które znajdują się w C:\Windows\SoftwareDistribution\ a następnie usuwasz folder Download.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

To laptop czy desktop.

y8HqE13.png                             

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...