Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradzione konto

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem otóz dziś chciałem pograć w cs go po długiej przerwie 2 tygodnie i nie mogłem zalogowac się na steam no to postanowiłem zmienić haslo i moim oczom ukazał się inny format adres email  JA MAM z wp , a konto jest z gmail.com co moge teraz zrobić wpakowałem sporo kasy w to

Opublikowano

Napisać do supportu, przedstawiając dowody, że to było twoje konto.

Np rodzaje płatności, kody których użyłeś itp.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

A co teraz możesz zrobić, źle zabezpieczyłeś swoje konto i prawdopodobnie wchodziłeś na inne strony nie związane z http://steamcommunity.com/. Niestety ale od dłuższego już czasu jest pełno oszustów którzy otwierają swoje strony a przez nie wyciągają twój e-mail i hasło, najlepszym pomysłem by nie stracić ważnych kont i informacji tak jak ja to założenie konta na google do tego dodając wysyłanie sms z kodem za każdym razem kiedy chcesz się zalogować, to jest najlepszy pomysł w tych czasach.

Są sposoby na odzyskanie konta, różnią się od siebie zależnie od tego czy kupiłeś klucz czy nie, jeżeli kupiłeś klucz to po prostu wysyłasz go w zgłoszeniu a oni go sprawdzą, czego z poziomu konta steam zrobić chyba nie można + dodać potwierdzenie przelewu jeżeli kupiłeś z ich strony klucz. 2 sposobem jeżeli nie kupiłeś bez bawienia się w klucze to jedyny sposób to podanie potwierdzenia przelewu, starego e-maila i hasła. Twoje stare passy do konta mają na bank, ze względu bezpieczeństwa lub kradzieży czyjegoś konta tak jak w twoim przypadku.

Opublikowano

https://help.steampowered.com/

Wszystko masz tam pięknie opisane, łatwo pójdzie ci zgłoszenie tego. Jeżeli będziesz pisać do nich list o ile takowy będzie potrzebny to poproś o to kogoś kto dobrze zna się na angielskim, gdyż nie wiem czy napisanego po polsku nie przyjmą lub będzie po prostu to dłużej trwać ze względów nieznajomości języka.

Radzę od razu po odzyskaniu lub ewentualnym kupnie nowego Cs'a założyć konto na gmail i tak jak wyżej napisałem zabezpieczyć je kodem sms by nikt przypadkiem ci się nie włamał, mi już raz bez tej blokady prawie się wpierniczyli na konto i miło by nie było gdyby wtedy im się udało.

Opublikowano

Napisać do supportu, przedstawiając dowody, że to było twoje konto.

Np rodzaje płatności, kody których użyłeś itp.

Ta, czekam już miesiąc i gówno oddali. Moim zdaniem steam to gówno, nie ma żadnych zabezpieczeń a support nie odpisuje. Już 2 razy zostałem okradziony z konta za 20 euro, i 50 bo zjebany valve nie blokuje typów z innego ip niż było rejestrowane konto (lub innych id, np. MAC, bo niektórzy mają zmienne ip) Tak prosta funkcja, a tak przydatna.... Gratulacje Valve, idę na origin.

@antyblezur

Napisz do supportu, napewno odpowiedzą do 48h dni roboczych.

­

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Ta, czekam już miesiąc i gówno oddali. Moim zdaniem steam to gówno, nie ma żadnych zabezpieczeń a support nie odpisuje. Już 2 razy zostałem okradziony z konta za 20 euro, i 50 bo zjebany valve nie blokuje typów z innego ip niż było rejestrowane konto (lub innych id, np. MAC, bo niektórzy mają zmienne ip) Tak prosta funkcja, a tak przydatna.... Gratulacje Valve, idę na origin.

@antyblezur

­

Tak to się kończy jak ma się takie samo lub podobne hasło do maila. Na każde nowe urządzenie jest potrzebny kod z maila .... Widocznie mail na którym masz konto to też gówno?

@ Topic

Napisz do angielskiego supportu, będzie szybciej.

Jak płaciłeś paypalem to raczej bez problemowo ci oddadzą.

To samo jak masz jeszcze kody z psc.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

@antyblezur

­

To że straciłeś konto to już twoja wina, kto normalny robi ważne konta 1. Na gównianych e-mailach takich jak o2 lub wp. 2. Praktycznie każda gra przed zmianą e-maila jak i hasła wymaga potwierdzenia maila na które pewnie masz to samo hasło. 3. Steam przez takich jak ty czyli naiwnych ma w cholerę roboty np. "Panie steam ukradli mi konto i skiny warte ileś tam $, wchodziłem na te i na te strony, podawałem tym i tym hasła jednak to moi koledzy oni by mnie nie okradli" jeżeli myślisz że dla nich to chop siup to się mylisz, to duża i poważna firma która oferuje ci elektroniczny sklep, support w przypadku jakiś błędów gry, kradzieży które potem rozwiązują, tych zgłoszeń jest od cholerę nie 300 czy tysiąc tylko dziesiątki tysięcy jak nie lepiej co z każdym dniem ciągle rośnie, jeżeli uważasz że origin jest lepszy to się grubo mylisz lub po prostu nigdy na tej platformie nie pracowałeś, odkąd ona jest są z nią problemy, jeżeli nie wierzysz to gdzieś chyba jakiś youtuber robił filmik o tym, nitro bodajże. A jeżeli nawet ktoś ma twoje passy do konta a wiesz że nie dostanie się na e-maila to włączasz steam guard i po kłopocie. Zmień w hobby z programisty na... sam nie wiem ale gdybyś był programistą to byś wiedział o tak prostych sprawach jak zabezpieczenie się w przypadku próby kradzieży.

Oczywiście niech każdy tego do siebie nie bierze bo nie każdy jest alfą i omegą, jednak kiedy widzę kogoś kto w hobby ma programista, programistyka to mnie krew zalewa jak płacze że mu coś zajebali.

Opublikowano

To że straciłeś konto to już twoja wina, kto normalny robi ważne konta 1. Na gównianych e-mailach takich jak o2 lub wp. 2. Praktycznie każda gra przed zmianą e-maila jak i hasła wymaga potwierdzenia maila na które pewnie masz to samo hasło. 3. Steam przez takich jak ty czyli naiwnych ma w cholerę roboty np. "Panie steam ukradli mi konto i skiny warte ileś tam $, wchodziłem na te i na te strony, podawałem tym i tym hasła jednak to moi koledzy oni by mnie nie okradli" jeżeli myślisz że dla nich to chop siup to się mylisz, to duża i poważna firma która oferuje ci elektroniczny sklep, support w przypadku jakiś błędów gry, kradzieży które potem rozwiązują, tych zgłoszeń jest od cholerę nie 300 czy tysiąc tylko dziesiątki tysięcy jak nie lepiej co z każdym dniem ciągle rośnie, jeżeli uważasz że origin jest lepszy to się grubo mylisz lub po prostu nigdy na tej platformie nie pracowałeś, odkąd ona jest są z nią problemy, jeżeli nie wierzysz to gdzieś chyba jakiś youtuber robił filmik o tym, nitro bodajże. A jeżeli nawet ktoś ma twoje passy do konta a wiesz że nie dostanie się na e-maila to włączasz steam guard i po kłopocie. Zmień w hobby z programisty na... sam nie wiem ale gdybyś był programistą to byś wiedział o tak prostych sprawach jak zabezpieczenie się w przypadku próby kradzieży.

Oczywiście niech każdy tego do siebie nie bierze bo nie każdy jest alfą i omegą, jednak kiedy widzę kogoś kto w hobby ma programista, programistyka to mnie krew zalewa jak płacze że mu coś zajebali.

Gmail to gówno? Dokładnie, mam to samo hasło. Szkoda tylko, że oba są randomowymi kluczami znaków. Nigdy nie robię łatwych haseł. Nie jestem debilem, nie wchodziłem na żadne zjebane strony.

Wait wait, bo napierdalasz tymi argumentami że się połapać nie mogę, co ma programista Javy i C# do zabezpieczania się przed kradzieżą? Nie piszę antywirusów ani programów do logowania akurat. Nawet jakbym pisał, dodał bym w pizdu zabezpieczeń a nie jedyne na maila. A mnie krew zalewa jak ktoś myli programistę z geniuszem do spraw zabezpieczeń. Każdy może się przejechać i nie zauważyć czyhającego keyloggera, nawet najlepszy programista.

I trochę źle mnie zrozumiałeś, mój post był troszkę ironią, trochę wkurwieniem. Sam jestem tak naprawdę winny kradziezy obu kont, z racji tego że na nowym komputerze nie zakupiłem jeszcze nowej licencji Bitdefendera, i miałem nadzieje że darmowe Avasty i triale Kasperskiego nawet wystarczą. Niestety wirus był poważniejszy. Po przeskanowaniu wczoraj bitdefenderem, wykryło dość ostrego i ukrytego dobrze w systemie keyloggera. I ot to powód kradzieży. Nie mam pretensji ani do valve, ani do supportu... co nie zmienia faktu że zabezpieczeń nie mają dobrych, czemu nie zrobiliby blokady logowania z innego adresu MAC albo innym identyfikatorem komputera? Bo keylogger komputera raczej nie ojebie...

Dlatego podsumowywując, nie każdy jest alfą i omegą, sam tak mówisz DLATEGO programista również nim nie jest.  

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

@1373230489-U611928.pngxPonury to samo..

­

Opublikowano

Smutno mi patrzeć na te komentarze.

VALVE odpisuje od 1-1,5 Miesiąca +Mi juz trzy razy konta oddali jedno po 20eu drugie po 10eu i trzecie po około 85eu Wystarczy ,ze im zrobilem screeny i po tym miesiącu odpisywali ;C

##                WSKAZOWKA DLA FREE2PLAYÓW                                                       ##

Grałeś w Free2Play? Np Team Fortress 2? Nie ma konta ;D chyba ,że doładowywałeś

##                                                                                                                                 ##

Może to ty okradłeś mi to konto... (patrz hobby)

A tak na serio również zrobiłem im screeny i wszystko inne, może za 2 tygodnie odpiszą... wtedy będzie już 1,5 miesiąca xD

@topic

Napisz do supportu dawając im dowód, tu masz poradnik jak to zrobić:

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=2347-QDFN-4366

­

Opublikowano

Na pewno, jak piszecie do steam supportu po polsku to odpowiedzą dopiero około miesiąca.Jak ktoś zainwestował dużo kasy (jakieś screeny z psc, może kody z cda) to załącznik, stare dane konta, angielski i do 2 tygodni powinieneś mieć odpowiedź (pisałem do steam supportu kiedyś ale nie było to związane z kradzieżą konta; odpowiedzieli po 4-5 dniach)

Opublikowano

Napisałem wczoraj do suportu email z paypal mam taki sam jak email ktory byl na konto steam dałem jak kupywałem cs:go i kupywałem doładowanie 5$ . Na email mam haslo 14 cyforowe a na steam 20 cyfrowe :D Przypomniało mi się  że tylko 1 osoba znała hasło i to był mój kolega który mi kiedyś dywizje wbił . Jak napisałem do niego to pisał że to nie on itp i pisał czy steam coś z tym zrobil i zapaliła mi się czerwona lampka i powiedzialem ze konta nie da się odzyskać . Jeżeli w ten sposób napisał znaczy to że ktoś gra na tym koncie więc moźliwe że jak steam zareaguje do wyjdę na plus :D  Szkoda że byłem tak głupi że nie zmieniłem hasła

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...