Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Celowniki - Jaki wybrać ? PORADNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż wiele osób ma problem z wyborem celownika. Tyle możliwości. Klasyczny, statyczny, dynamiczny i czego jeszcze dusza zapragnie. Z nudów postanowiłem zrobić kilka celowników dla ułatwienia sprawy tym którzy nie mają jeszcze swojego stałego celownika. Wszystkie celowniki były robione na mapie https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?l=polish&id=308490450
Wszystkie celowniki były robione na rozdzielczości 1600x900 więc mogą inaczej wyglądać na innych rozdzielczościach ale zapewne da się je zmodyfikować tak żeby wyglądały jak u mnie.

Robiłem je tak aby było łatwo było strzelić przeciwnikowi głowę, nie znikały nagle gdy wycelujemy w niebo itp. i łatwo było strzelić full auto (jak dla mnie :P)

CELOWNIK 1

429_xhair_v20000.jpg

CELOWNIK 2

445_xhair_v20001.jpg

CELOWNIK 3

648_xhair_v20002.jpg

CELOWNIK 4

739_xhair_v20003.jpg

Celowniki oraz mój viewmodel jeśli ci sie spodobał znajdziesz pod tym linkiem http://pastebin.pl/view/d6a81482(mam nadzieję że nie pomieszałem kolejności  ^^ )

Opublikowano

1. no podobny do mojego, tylko że ja mam zielony i trochę grubszy i polecam :v
2. nie polecam takiego celownika, zbyt gruby (niepotrzebnie tak "ogrodzone") i mała dziura po środku. Krótko mówiąc zobaczysz tylko nos przeciwnika, no chyba że strzelasz się przez całą mapę. 
3. Na full hd się nie nada. Prawie niewidoczny :l Może by coś zdziałał na mniejszej rozdziałce.
4.Zwykły celownik :v Ok

Takie moje zdanie o nich.
No i mój celownik :v

qpsnMbP.jpg

Config:

cl_crosshairalpha "200";
cl_crosshaircolor "1";
cl_crosshaircolor_b "50";
cl_crosshaircolor_r "50";
cl_crosshaircolor_g "250";
cl_crosshairdot "0";
cl_crosshairgap "-1";
cl_crosshairsize "2";
cl_crosshairstyle "4";
cl_crosshairusealpha "1";
cl_crosshairthickness "1";
cl_fixedcrosshairgap "-1";
cl_crosshair_outline "0";
cl_crosshair_outline_draw "0";

@Im Gonna Slap U

1024x768

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Wadą takich celowników jak ten 1 to ciężko jest wypestkować głowę z daleka typu pit-A Ty masz chyba podobny celownik do anomaly

Opublikowano

Wadą takich celowników jak ten 1 to ciężko jest wypestkować głowę z daleka typu pit-A Ty masz chyba podobny celownik do anomaly

Dużo osób gra na takich z dużym gapem, nawet proplayerów i po pewnym czasie masz wyczute jak celować żeby trafić w głowę, robisz to z automatu.

Opublikowano

Własnie zawsze myslalem jak oni mogą nacelować na głowę np. pasha taz flusha itp. bo tam prawie nie ma tej luki w środku i zasłania głowę 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...