Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nazwa serwera inna i domeny inna

RikoDEV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy jeśli mam serwer na domenie ts.xprzykladcube.pl a nazwa serwera to przykladts.pl do mogą się do tego przyczepić przy podaniu o licencje? Strona i cały ts jest na 1 domenie 2 to tylko nazwa serwera (nie jest zarejestrowana).

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Jeżeli strona którą podajesz podczas aplikacji o licencje NPL jest darmowa, odrzucą Ci podanie. Co do domeny nie ma różnicy jaka jest na serwer ponieważ podajesz adres IP oraz domenę na której stoi strona serwera Ts3.

Opublikowano

Jeżeli strona którą podajesz podczas aplikacji o licencje NPL jest darmowa, odrzucą Ci podanie. Co do domeny nie ma różnicy jaka jest na serwer ponieważ podajesz adres IP oraz domenę na której stoi strona serwera Ts3.

Strona jest na tej samej domenie, jest to była strona tsforall jednak przerobiona, pozostało mi aby uporać się z e-mailem i można wysyłać zgłoszenie :)

EDIT:

Czy jeśli zrobię strefę partnerów i wstawię tam logo mojego hostingu to uznają to za reklamę?

hex.svg

Opublikowano

@PolskiRiko

Licencja NPL zakazuje umieszczania banerów, logotypów itp. na swoim serwerze. Ustawiając je, łamiesz warunki przyznania licencji, co może skończyć się trafieniem twojego serwera na "blacklist(e)".

Strona może być na domenie którą posiadasz na wyłączność. Czyli nie żadna hostingowa wraz z miejscem pod forum/stronę itd. 

Przykład #1:

Domena ze stroną: mojadomena.pl - Ok

IP Ts3: 192.0.0.1 - Ok

E-mail: [email protected] - Ok

Przykład #2:

Domena ze stroną: mojadomena.cba.pl - Wrong

E-mail: [email protected] - Wrong

Opublikowano

@PolskiRiko

Licencja NPL zakazuje umieszczania banerów, logotypów itp. na swoim serwerze. Ustawiając je, łamiesz warunki przyznania licencji, co może skończyć się trafieniem twojego serwera na "blacklist(e)".

Strona może być na domenie którą posiadasz na wyłączność. Czyli nie żadna hostingowa wraz z miejscem pod forum/stronę itd. 

Przykład #1:

Domena ze stroną: mojadomena.pl - Ok

E-mail: [email protected] - Ok

Przykład #2:

Domena ze stroną: mojadomena.cba.pl - Wrong

E-mail: [email protected] - Wrong

Szkoda, strona poprawiona :)

IP Ts3 mojego zaczyna sie na 195... bo vps :p

hex.svg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...