Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS, czemu tak mało?

supermen16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, kupiłem sobie ostatnio mc, i mam jeden mankament. Problem jest w tym, że w gierce ma 25-40 fpsow, kiedy raczej być tak nie powinno. Owszem, komputer ma zintegrowaną, ale nie powinno chodzić, aż tak źle, na starym pc z 8 lat chodził mi na ~60fpsach. Dodam, że przydzieliłem do mc już 3 gb ramu. Cos, ktos? Dziena.

Procek: Amd A8-7650K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G 3.30 Ghz

Ram: Kingston 8GB 2400MHz CL11 HyperX Savage
System: Windows 7 64bit.
Grafa: Integra.

1339164791-U406084.jpg
Opublikowano

Wina integry właśnie, najlepiej kup na morele.net jakąś kartę nawet tanią byle miała 1GB 128bit DDR5 i będziesz mógł nawet na shaderach pojechać ostro

371007.gif

Opublikowano

ja mam lapka z zintegrowaną kartą graficzną i mi działa na 50-90 fps, więcej ramu nie dawaj wystarczy 1gb chyba że chcesz grać na modach bo więcej nie ma sensu i tak mc korzysta zwykle własnie z 1gb i jak kolega wyżej optifine to podstawa 

Opublikowano

Sam się nad tym zastanawiałem. W miom laptopie jest procek Intel Core I7 4 rdzenie 3.2ghz i grafe Nvidia Geforce GTX860. Normalnie mam na ful grafice w mc 150 - 200 fps, ale gdy odłącze zasilanie przechodzi na zintegrowaną i mam 30 - 40fps. Zakup jakąś grafe za 300 zł i będzie duużo lepiej

Opublikowano

Nie instaluj optifine który pogarsza grafike tylko wgraj sobie FastCraft bardzo dobry mod, oczywiście musisz mieć forge pod wersje serwera na jakim chcesz grać ale z FastCraftem na vanilli też da się grać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...