Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie zaczynania gry

Nepz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam zamiar zacząć przygodę z GW2 i mam kilka pytań do doświadczonych graczy :

1.Jaki serwer wybrać (Szukam serwera gdzie gra najwięcej ludzi/graczy) ,

2.Mam zamiar zagrać Archerem lub Elementalistą ,macie jakieś porady/build'y itp ? , 

3.Co robić na początkowych lvl'ach / jakie minerały , surowce wydobywać i co z craftingiem ? ,

4.Jakieś wasze przemyślenia/opinie o grze .

Pozdrawiam . ;]

Opublikowano

1. Populacja pokrywa się mniej więcej z wynikami na WvW :

https://leaderboards.guildwars2.com/en/eu/wvw

2. Najaktualniejsze buildy na tej stronce :
http://metabattle.com/wiki/MetaBattle_Wiki

3. Eksploruj mapy i po prostu nabijaj 100%, to najłatwiejsza opcja.
Minerały i surowce wydobywać możesz wszystkie, bo zawsze się przydadzą, ew. je sprzedasz.
Crafting przydatny na początku nie jest, aczkolwiek przy jego pomocy możesz lvlować,
ja dopiero po wbiciu max lvl zacząłem się w to bawić.

4. Gra jest innowacyjna, jak dla mnie to najdynamiczniejsze MMO, z jakim się spotkałem. Nie ma tu czasu na stanie w miejscu,
a milion buffów od kogokolwiek Cię nie ocali, bo trwają one minutę przy dobrych wiatrach. Dla ludzi lubiących farmę są legendy,
a cała reszta robi co lubi. Nie ma grindowania ekwipunku, który ma staty lepsze o 0.0005%, bo statystyki są stałe,

przez co bardziej liczą się umiejętności niż to ile czasu spędziłeś bezsensownie tłukąc moby aż coś dropnie.

Trzeba spróbować samemu, jedni znienawidzą inni pokochają.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

1. gandara/desolation

2. wyżej

3. wbijaj jak najszybciej 80 lvl, craftingiem sie nie przejmuj boto droga i nie zwracajaca sie na poczatku inwestycja

4. sporo contentu ktory potrafi szybko sie znudzic, dodatek must have

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...