Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na kolorowy nick

Spleef24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heyka.

Napisze mi ktoś skrypt na zmianę koloru nicku jak gracz ma permisje? Wiem, że mogę graczowi dać permisje do essentials.nick, ale wtedy będą zmieniali też nicki a ja chcę aby mogli tylko kolor. Jeszcze jak da się to aby można było zmienić za pomocą komendy /kolor ;). Dzięki

Opublikowano

@Spleef24 wystarczy poszukać w googlach i można znaleść że essentials ma taką funkcję,

General nick nickname Change your display name. /<command> [player] <nick|off> Instructions: Allows you to to change your display name from your minecraft account name to a nickname.
Depending on preferences this may be prefixed, and nicknames will show in /whois and /realname. Permissions: essentials.nick Allow access to the /nick command. essentials.nick.others Gives you permission to give other players a nick name essentials.nick.color This allows you to color your nickname using color codes. essentials.nick.magic This allows you to use the matrix/magic color in your nickname. essentials.nick.format This allows you to format your nickname using format codes.

Jak widać essentials.nick.color <- do koloru
essentials.nick.format <- &l itp

409.jpg?7190

|---> Z o s t a n ę <---|

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

@Spleef24 wystarczy poszukać w googlach i można znaleść że essentials ma taką funkcję,

General nick nickname Change your display name. / [player] Instructions: Allows you to to change your display name from your minecraft account name to a nickname.

Depending on preferences this may be prefixed, and nicknames will show in /whois and /realname. Permissions: essentials.nick Allow access to the /nick command. essentials.nick.others Gives you permission to give other players a nick name essentials.nick.color This allows you to color your nickname using color codes. essentials.nick.magic This allows you to use the matrix/magic color in your nickname. essentials.nick.format This allows you to format your nickname using format codes.

Jak widać essentials.nick.color

@Kraftowy Ale ja chciałem na komendę /kolor np. /Kolor &6

Opublikowano

­command /kolor <text>:

trigger:

set {_zmienna.x} to "%arg 1% %player%" #Nie ruszaj!

replace all " " with "" in {_zmienna.x}

set player's displayname to "%{_zmienna.x}%"

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

@Spleef24
Łatwy skrypt :P

command /kolor [<text>]:
    trigger:
        if player has permission "sk.kolor":
            execute player command "/nick %arg 1%%player%"

Zobacz czy dziala, ten co ma mieć tą komende musi mieć permissie:
sk.kolor
essentials.nick.color

409.jpg?7190

Zostanę technikiem na twój serwer minecraft, zrobie cały serwer według twojego pomysłu!
http://www.mpcforum.pl/topic/1486254-zostanę-technikiem-stworzę-serwer-twojego-pomysłu/#entry12589185

Opublikowano

@Spleef24

Łatwy skrypt :P

command /kolor [<text>]:
    trigger:
            execute player command "/nick %arg 1%%player%"

Zobacz czy dziala, ten co ma mieć tą komende musi mieć permissie:

sk.kolor

essentials.nick.color

yyy? chcesz kazac wykonac userowi komende do ktorej nie ma uprawnien? No, ok :P

command /kolor [<text>]:
	trigger:
		if player has permission "kolor.nick":
			execute console command "nick %player% %arg 1%%player%"
			send "&7Ustawiles kolor swojego nicku na: &3%arg 1%XXX"

Permissions:

- kolor.nick

Tamten skrypt kolegi wyzej wymagal poprawienia :P

Opublikowano

@Dawid545 oj kolego się mylisz :) Napisałem mu 2 uprawnienia jakie musi dodać żeby działał :D, u mnie bylo wykonanie komendy przez gracza i potrzebowalby 2 uprawnien, ale ten co ty napisales tez jest dobry, tyle ze wykonuje przez konsole

409.jpg?7190

Opublikowano

@Dawid545 oj kolego się mylisz :) Napisałem mu 2 uprawnienia jakie musi dodać żeby działał :D, u mnie bylo wykonanie komendy przez gracza i potrzebowalby 2 uprawnien, ale ten co ty napisales tez jest dobry, tyle ze wykonuje przez konsole

"execute player command" - wymaga uprawnienia do komendy "/nick", a komenda jest wykonywana przez "player"

essentials.nick.color - This allows you to color your nickname using color codes.

essentials.nick.format - This allows you to format your nickname using format codes.

essentials.nick.magic - This allows you to use the matrix/magic color in your nickname.

"essentials.nick.color pozwoli na ustawianie kolorowego nicku,

ale zeby "execute player command" zadzialalo przy komendzie "/nick" musi miec uprawnienie "essentials.nick".

Inaczej nie zadziala, a jezeli damy "essentials.nick" takiemu "player'owi" to bedzie mogl zmienic caly pseudonim (chcemy uzyskac jedynie zmiane koloru).

Jedyne wyjscie to uzycie "execute console command" lub z ominieciem uprawnienia "execute command".

Opublikowano

@Kraftowy Trochę zmienię twój skrypt bo ja tam pomieszałem ;/ Ale chyba tamten jest dobry :)

command /kolor [<text>]:
    trigger:
            set player's displayname to "%arg 1%%player%"
        send "&4Nie posiadasz uprawnien &7(sk.kolor)" 

­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...