Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

WOT, problemy z fps

mundek225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam :) 
Podczas bitwy bardzo czesto spadają mi fps podczas bitwy , przeważnie gdy wyjeżdza na mnie kilka pojazdów , przy spotowaniu itp , moja aktualna konfiguracja sprzętowa ;
Procesor-AMD FX-8350 
Grafika-Radeon R9 280x OC
Płyta główna -Asrock 970 Extreme4

Chlodzenie procesora-SilentiumPc Fera 2 HE1224

Ram-GoodRam DDR3 8Gb 1600 MHz CL10

Zasilacz- be Quite! Pure Power L8 CM 630W 
Dysku nie pamiętam ale nie posiadam SSd tylko HDD ;/ 
Za pomoc bardzo dziękuje :D

Opublikowano

Komputer z allegro? Ram 1600MHz przy CL10, procek amd nie nadaje się do gier, a tym bardziej do WoT, co do karty graficznej to nie wiem, ale przyczyną tego błędu prawie na pewno jest dysk, który przy shitach z allegro dają najgorszy/najtańszy jaki się da. Nie nadąża wczytywać tekstur.

Opublikowano

oczywiście że sd , komputer nie jest z allegro brat składał kompa i nie dal sie przekonać na Intela ...

i wcześniej nie miałem problemów z tego typu ścinkami 

Opublikowano

Juri - też pisałem podobny temat. Też mówiłeś że dysk. Kupiłem ssd, nie byle jaki, plextorek m6s, nowo postawiony windows + firefox + wot to jedyne co było na kompie i spadki nadal były.
Od znajomego, który ma jakieś tam kontakty dowiedziałem, że to wina minipatcha. Dzisiaj był jakiś minipatch znowu, zobacz czy dzisiaj też masz spadki fps.
I jak widać http://www.purepc.pl/pamieci_ram/jakie_pamieci_ddr3_do_core_i5_haswell_test_ddr3_13332400_mhz?page=0,10cl9 czy cl8 (taka sama różnia, bądź bardzo podobna jak między cl10 a cl9) nie ma wielkiej róznicy. Więc wszystkie Twoje teorie legły w gruzach. Wina procka tez nie, kumpel ma i5 4460 i spadki nadal występują przy gpu gtx970 :) SSD rzecz jasna, evo 840 250gb.

6cluij.gif

Opublikowano

witam :) 

Podczas bitwy bardzo czesto spadają mi fps podczas bitwy , przeważnie gdy wyjeżdza na mnie kilka pojazdów , przy spotowaniu itp , moja aktualna konfiguracja sprzętowa ;

Procesor-AMD FX-8350 

Grafika-Radeon R9 280x OC

Płyta główna -Asrock 970 Extreme4

Chlodzenie procesora-SilentiumPc Fera 2 HE1224

Ram-GoodRam DDR3 8Gb 1600 MHz CL10

Zasilacz- be Quite! Pure Power L8 CM 630W 

Dysku nie pamiętam ale nie posiadam SSd tylko HDD ;/ 

Za pomoc bardzo dziękuje :D

Szczerze mówiąc tutaj bardziej stawiał bym na system, ja osobiście śmigam na Win 7 Ultimate, aktualizacje sterowników to podstawa żeby wszystko płynnie chodziło.

Zobacz coobciąża Ci tak system i niepotrzebne programy czy usługi wywal z autostartu (services.msc - w uruchom) + zaktualizuj sterowniki grafiki. Osobiście gram na słabszym sprzęcie i co prawda mody mam tylko 3 (dmg panel, hit log, xvm stats) ale poniżej 70-80 FPS nie schodzi. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, raczej wina procka. Kupiłem i3. 3,3 ghz a wuadzik miał 2,67. Teraz spadków fps nie ma, tylko ping czerwony jak czołgi zostaną wyspotowane. Spróbuj podrkęcić jak potrafisz, WOT-a daj na 1 rdzeń, reszte programów na pozaostałe rdzenie

6cluij.gif

Opublikowano

Ten procek ma 8 rdzeni i na tym polega jego moc, do aplikacji które używaja pojedyńczego rdzenia jest c**jowy, byle i3 go zagnie w grach w c**j

Opublikowano

Ten procek ma 8 rdzeni i na tym polega jego moc, do aplikacji które używaja pojedyńczego rdzenia jest c**jowy, byle i3 go zagnie w grach w c**j

Mylisz się i to całkowicie najmocniejszy Intelowski i3 ma 3,8 GHz na rdzeń  i ma tylko amięć cache 4MB. Natomiast procesor AMD FX-8350 ma taktowanie min. 4 GHz na rdzeniu i 4,2 GHz na turbo i pamięć cache 8MB. Więc proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc takie rzeczy.

@mundek225 - i jak zrobiłeś tak jak CI napisałem powyżej, czy też wszystko samo wróciło do normy ?

Pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Mylisz się i to całkowicie najmocniejszy Intelowski i3 ma 3,8 GHz na rdzeń  i ma tylko amięć cache 4MB. Natomiast procesor AMD FX-8350 ma taktowanie min. 4 GHz na rdzeniu i 4,2 GHz na turbo i pamięć cache 8MB. Więc proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd pisząc takie rzeczy.

@mundek225 - i jak zrobiłeś tak jak CI napisałem powyżej, czy też wszystko samo wróciło do normy ?

WoT nie ma racji bytu na procesorach AMD. Da się grać, ale nie ma opcji na wykorzystanie pełnego potencjału (o ile można tak nazwać to 8 rdzeni).

Opublikowano

Ty sie nie wypowiadaj jak nie masz nic do powiedzienia, nawet mi się nie chce dyskutować z człowiekiem który mierzy wydajność procesora jego zegarem.

@Edit

poświęciłem 2 minuty żeby ci zamknąć japsko testem:

http://pclab.pl/art50000-28.html

Opublikowano

Ty sie nie wypowiadaj jak nie masz nic do powiedzienia, nawet mi się nie chce dyskutować z człowiekiem który mierzy wydajność procesora jego zegarem.

@Edit

Zaorał. :v

Każdy test, w nieważne jakiej grze ukazuje siłę Intela w grach, a niebyt AMD. Także jak to cheatek już ujął - radzę się nie wypowiadać na temat, na którym się nie ma pojęcia. To tak, jakby patrzeć na silnik w aucie tylko na ilość koni mechanicznych :v

6cluij.gif

Opublikowano

@Edit

Dałem Ci tylko porównanie tego procesora względem i3 a nie określałem jego wydajności. Jak to ująłeś byle i3 zagnie go w grach. Epitety zostaw dla siebie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dałem Ci tylko porównanie tego procesora względem i3 a nie określałem jego wydajności. Jak to ująłeś byle i3 zagnie go w grach. Epitety zostaw dla siebie.

Pozdrawiam

Z tej wypowiedzi:

Dajesz mi do zrozumienia że ten amd jest mocniejszy w grach od i3, tymczasem nie jest, tak napisałem w poście, a teraz świrujesz że nie określałeś jego wydajności, tylko co robiłeś?xD

A i nie użyłem żadnego epitetu względem Ciebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...