Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwane Anime ! :)

Taki KaWai<3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MAL:http://myanimelist.net/animelist/Numbusek121?status=2&order=0

(Na gorze prosze klikac w completed,watching itd.)

Tak wiec szukam anime na pewno z dobrą kreską i najlepiej rok 2008+

Tak to ogólnie Shoujo czyms innym tez nie pogardze :)

-Duzo walk

-Cos zeby bylo ciekawe

-Moze byc nawet op bohater

-Super moce,magia itp.

-Akcja

Zeby bylo na co popatrzec i nie moc sie doczekac nastepnego odcinka :)

ew. Jakies Zagadki,Thriller,akcja coś jak Mirai Nikki lub Another.

Mecha zazwyczaj mi nie przypada do gustu lecz zalezy jakie (np. w Guilty Crown bylo spoko bo tego jakoś dużo nie było) lub w Machine-Doll

Aktualnie wszystko z tych nowszych anime 2015 oglądam dlatego nawet jak nie ma na Malu to nie podawajcie.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

MAL:http://myanimelist.net/animelist/Numbusek121?status=2&order=0

(Na gorze prosze klikac w completed,watching itd.)

Tak wiec szukam anime na pewno z dobrą kreską i najlepiej rok 2008+

Tak to ogólnie Shoujo czyms innym tez nie pogardze :)

-Duzo walk

-Cos zeby bylo ciekawe

-Moze byc nawet op bohater

-Super moce,magia itp.

-Akcja

Zeby bylo na co popatrzec i nie moc sie doczekac nastepnego odcinka :)

ew. Jakies Zagadki,Thriller,akcja coś jak Mirai Nikki lub Another.

Mecha zazwyczaj mi nie przypada do gustu lecz zalezy jakie (np. w Guilty Crown bylo spoko bo tego jakoś dużo nie było) lub w Machine-Doll

Aktualnie wszystko z tych nowszych anime 2015 oglądam dlatego nawet jak nie ma na Malu to nie podawajcie.

Accel World

Tasogare Otome X Amnesia

Edited_1.png

Opublikowano

­

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (Pamiętać, Brotherhood. Wcześniejszej wersji nie widziałem, ale większość osób mówi, że gorsza) Dwaj główni bohaterowie silni - uzdolnieni, ładna kreska, super fabuła, wojsko, dużo dobrze wyglądających pojedynków, przygoda, fantasy, śmieszne jak i smutne momenty, jak w tytule - alchemia. Odcinków 60 coś. Łap 2 zwiastuny. Mam nadzieje, że nie spoilerują za dużo :P

Selector WIXOSS (2 sezony Infected i Spread) - dziewczynki grają sobie w magiczne karty. Brzmi banalnie, ale wygląda o niebo lepiej (przynajmniej dla mnie) tajemnice, troszeczkę romansu, akcja, szkolne, najwięcej chyba dramatu. 

Steins;Gate - jedyne anime, któremu dałem 10/10 ^^ Kilka śmiesznych momentów, super fabuła (zawiła, ale z czasem wszystko się wyjaśnia) ładna kreska, ending zarąbisty, nawet całkiem fajna tsundere (Ze wszystkich anime, które obejrzałem, to ona mi najbardziej przypadła do gustu, ale ogólnie wszystkie postacie dają się lubić) dramat. Początek może nudzić, ale im dalej w las - tym lepiej. Ja wstrzymałem na początku po 3 odc. ale po jakimś czasie wznowiłem i jestem teraz z tego powodu zadowolony.

Jak napisałeś ,,Shoujo" od razu skojarzyło mi się z Mahou Shoujo Madoka Magica - kreska może Ci nie przypaść do gustu i tzw. ,,wiedźmy" ale ogólnie anime dobre. Akcja, szkolne, tajemnice/zagadki (i za to największy plus) dramat. Tutaj daję 1 odc. (najbardziej mi chodzi o trzy pierwsze minuty. Ten OST <3 to też jest Ending) Opening zresztą też przyjemny dla ucha. Możesz napisać jakie jest Twoje pierwsze wrażenie ;)

PS. Tak jak wyżej. Tasogare też dobre anime. Na zakończeniu się rozkleiłem. Romans gimnazjalistów, kilka śmiesznych momentów, dramat. Proponuję także wrócić do Zetsuen no Tempest. Co prawda od połowy trochę się psuje, ale nawet warto (jedno z moich ulubionych anime. Chociaż Tobie mogło oczywiście nie przypaść do gustu. Rozumiem ^^)

Miłego oglądania. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem ;)
Opublikowano

Steins;Gate - jedyne anime, któremu dałem 10/10 %5E%5E.png Kilka śmiesznych momentów, super fabuła (zawiła, ale z czasem wszystko się wyjaśnia) ładna kreska, ending zarąbisty, nawet całkiem fajna tsundere (Ze wszystkich anime, które obejrzałem, to ona mi najbardziej przypadła do gustu, ale ogólnie wszystkie postacie dają się lubić) dramat. Początek może nudzić, ale im dalej w las - tym lepiej. Ja wstrzymałem na początku po 3 odc. ale po jakimś czasie wznowiłem i jestem teraz z tego powodu zadowolony.

Też polecam Steins;Gate. Jednak było świetne od początku do końca, czyli łącznie z pierwszymi odcinkami. Świetna fabuła, muzyka i postacie.

Jak napisałeś ,,Shoujo" od razu skojarzyło mi się z Mahou Shoujo Madoka Magica - kreska może Ci nie przypaść do gustu i tzw. ,,wiedźmy" ale ogólnie anime dobre. Akcja, szkolne, tajemnice/zagadki (i za to największy plus) dramat. Tutaj daję 1 odc. (najbardziej mi chodzi o trzy pierwsze minuty. Ten OST <3 to też jest Ending) Opening zresztą też przyjemny dla ucha. Możesz napisać jakie jest Twoje pierwsze wrażenie ;)

Madoka też świetna, ale w żadnym razie nie oglądaj serii TV bo nie warto. Są 3 filmy kinowe, a 2 z nich to ulepszona i lekko zmieniona cała seria TV. 3 film to kontynuacja. 

Tasogare[/b] też dobre anime. Na zakończeniu się rozkleiłem. Romans gimnazjalistów, kilka śmiesznych momentów, dramat.

Główna bohaterka była w wieku licealnym, a nie gimnazjalnym.
Opublikowano

Juz napisze ze animelist tez dawno ten nie aktualizowalem i tez pare rzeczy nie mialem wiec dziekuje troche za przypomnienie anime :)

Tak wiec

3x up

Ogladalem te dwa

2x up

Steinsgate ogladalem

ta Madoka to jakos nie przepada mi

A brotherhood wlasnie bede ogladal

Opublikowano

­

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (Pamiętać, Brotherhood. Wcześniejszej wersji nie widziałem, ale większość osób mówi, że gorsza) Dwaj główni bohaterowie silni - uzdolnieni, ładna kreska, super fabuła, wojsko, dużo dobrze wyglądających pojedynków, przygoda, fantasy, śmieszne jak i smutne momenty, jak w tytule - alchemia. Odcinków 60 coś. Łap 2 zwiastuny. Mam nadzieje, że nie spoilerują za dużo :P

Selector WIXOSS (2 sezony Infected i Spread) - dziewczynki grają sobie w magiczne karty. Brzmi banalnie, ale wygląda o niebo lepiej (przynajmniej dla mnie) tajemnice, troszeczkę romansu, akcja, szkolne, najwięcej chyba dramatu. 

Steins;Gate - jedyne anime, któremu dałem 10/10 ^^ Kilka śmiesznych momentów, super fabuła (zawiła, ale z czasem wszystko się wyjaśnia) ładna kreska, ending zarąbisty, nawet całkiem fajna tsundere (Ze wszystkich anime, które obejrzałem, to ona mi najbardziej przypadła do gustu, ale ogólnie wszystkie postacie dają się lubić) dramat. Początek może nudzić, ale im dalej w las - tym lepiej. Ja wstrzymałem na początku po 3 odc. ale po jakimś czasie wznowiłem i jestem teraz z tego powodu zadowolony.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaVwmqk9Gu8

PS. Tak jak wyżej. Tasogare też dobre anime. Na zakończeniu się rozkleiłem. Romans gimnazjalistów, kilka śmiesznych momentów, dramat. Proponuję także wrócić do Zetsuen no Tempest. Co prawda od połowy trochę się psuje, ale nawet warto (jedno z moich ulubionych anime. Chociaż Tobie mogło oczywiście nie przypaść do gustu. Rozumiem ^^)

Miłego oglądania. Mam nadzieję, że jakoś pomogłem ;)

akurat mahou shoujo madoka magica nie ma nic wspólnego z gatunkiem shoujo, jest to bodajże seinen.

@http://www.mpcforum.pl/user/21821-top/' title='' id='anonymous_element_72483'>top

Polecam Ci black lagoon. Akcji sporo jest, dojrzałe anime, dużo krwi, 0 jakichś ciot, po prostu z*******e anime.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRoyalvFULL Pisalem ze ladna kreska i rok tak min 2008+

ref

black lagoon ma ładną kreske, nie jest na poziomie fate/stay night 2014, ale nie jest też zła. B***h pls, nie mow mi, ze nie obejrzysz black lagoon z powodu kreski, rozumialbym ping pong animation z powodu kreski, ale black lagoon?

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRoyalvFULL No coz taki moj gust, ale tak czy siak sprawdze :)

Czekam na inne propozycje

To co w temacie i dodam jeszcze cos jednego:

1. Cos podobnego do Kokoro Connect, czyli Okruchy zycia, Szkolne itp. Lecz z szczyptom fantazji/zeby bylo tez cos ciekawego nad czym mozna pomyslec cos jak w kokoro connect (zamienianie cialami)

Opublikowano

&nbsp;

@1361622928-U485574.pngRoyalvFULL No coz taki moj gust, ale tak czy siak sprawdze :)

&nbsp;

&nbsp;

1. Cos podobnego do Kokoro Connect, czyli Okruchy zycia, Szkolne itp. Lecz z szczyptom fantazji/zeby bylo tez cos ciekawego nad czym mozna pomyslec cos jak w kokoro connect (zamienianie cialami)

To nie jest gust tylko jakas blokada emocjonalna, nie wiem z czego wynika, moze miales jakąś traume, czy cos, ale postaraj sie to chociaz w czesci zwalczyc ogladajac wcale nie złe graficznie anime, czyli np. black lagoon

@top

polecam Ci ano hi mita hana no namae wo bogutachi wa maa shiranai (wiem, krotki tytul ;) znam go na pamiec)

Opublikowano

Garo: Honoo no Kokuin - zbroje w 3D mogą odstraszyć ale idzie się przyzwyczaić

Darker Than Black

C: The Money of Soul and Possibility Control

Beelzebub

Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The Animation

Rave Master

JoJo no Kimyou na Bouken

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

fate/zero i fate stay night unlimited blade works

eureka seven

gate

dokończ jeszcze kokoro connect michi random (4 odcinki)

Serie fate tez zamierzam obejrzec ale narazie ogladam Brotherhood, fate tez jakos mi fabula nie podchodzi ale napewno obejrze

Eureka Seven - Mecha, ogladalem 3 odcinki i tez nie przypadlo do gustu

gate domyslam ze ze chodzi o Steins gate, ogladalem

gate jieitai kanochi nite kaku tatakaeri

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@3x up

Dzieki za przypomnienie tego anime :) Oczywiscie kiedys ogladalem i wrzucilem do MAL

@2x up

C: i Danganronpa ogladalem i tez wielkie dzieki :)

DTB fabula i tematyka  jakos mi nie przypadla do gustu

Beelzebub zastopowalem i zamierzam kiedys obejrzec

Reszte tez obczaje

@chaterchater

Serie fate tez zamierzam obejrzec ale narazie ogladam Brotherhood, fate tez jakos mi fabula nie podchodzi ale napewno obejrze

Eureka Seven - Mecha, ogladalem 3 odcinki i tez nie przypadlo do gustu

gate domyslam ze ze chodzi o Steins gate, ogladalem

Opublikowano

Sam teraz oglądam kokoro i jest bardzo podobne do Charlotte. Możesz obczaić też Yamada-kun to 7-nin no Majo (manga niestety dużo lepsza), Hyuoka.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Sam teraz oglądam kokoro i jest bardzo podobne do Charlotte. Możesz obczaić też Yamada-kun to 7-nin no Majo (manga niestety dużo lepsza), Hyuoka.

Nie zgodzę się z moim redakcyjnym kolegą.

Kokoro Connect skupia się na przeżyciach wewnętrznych głównych bohaterów, a autorka używa mocy wyłącznie jako pretekstu do wywoływania określonych uczuć  i wykorzystuje je, by odpowiedzieć na takie pytania jak np.: "co by było, gdybyśmy kierowali się wyłącznie prostackimi żądzami?".

Szarlotka natomiast opisuje losy nastoletnich postaci, które muszą uciekać (i bronić się) przed zaślepionymi egoizmem i chciwością ludzi, co zostało spowodowane ich "umiejętnościami".

tl;dr Kokoro skupia się na wnętrzu człowieka, a Szarlotka na wydarzeniach z minimalną ilością przeżyć bohaterów.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie zgodzę się z moim redakcyjnym kolegą.

Kokoro Connect skupia się na przeżyciach wewnętrznych głównych bohaterów, a autorka używa mocy wyłącznie jako pretekstu do wywoływania określonych uczuć  i wykorzystuje je, by odpowiedzieć na takie pytania jak np.: "co by było, gdybyśmy kierowali się wyłącznie prostackimi żądzami?".

Szarlotka natomiast opisuje losy nastoletnich postaci, które muszą uciekać (i bronić się) przed zaślepionymi egoizmem i chciwością ludzi, co zostało spowodowane ich "umiejętnościami".

tl;dr Kokoro skupia się na wnętrzu człowieka, a Szarlotka na wydarzeniach z minimalną ilością przeżyć bohaterów

Sam wiesz, że nie istnieją anime o takiej samej tematyce. Jestem właśnie w trakcie oglądania 9tego odcinka Kokoro Connect i zwłaszcza przez ten romans, dramat i zamianę ciałami mogę powiedzieć, że są w miarę podobne do siebie. Jeśli ktoś szukałby prawie identycznego anime, to musiałby być idiotą.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Charlotte natomiast opisuje losy nastoletnich postaci, które muszą uciekać (i bronić się) przed zaślepionymi egoizmem i chciwością ludzi, co zostało spowodowane ich "umiejętnościami".

tl;dr Kokoro skupia się na wnętrzu człowieka, a Charlotte na wydarzeniach z minimalną ilością przeżyć bohaterów.

Kokoro Connect to po pierwsze słabe anime lub co najwyżej przeciętniak. Nie umywa się do tak dobrego anime jak Charlotte.

Sam wiesz, że nie istnieją anime o takiej samej tematyce. Jestem właśnie w trakcie oglądania 9tego odcinka Kokoro Connect i zwłaszcza przez ten romans, dramat i zamianę ciałami mogę powiedzieć, że są w miarę podobne do siebie.

Nie są w ogóle podobne do siebie. Kokoro Connect to głupiutka komedyjka z jakimś pseudo (na siłę) dramatem. Zresztą te postacie same go sobie stwarzały (np idiotyczne problemy miłosne). Poza tym powinni wziąć pod uwagę, że są manipulowane, więc do wszystkiego podchodzić z dystansem (czyli że tamten byt będzie próbował ich skłócić).

Ale dystans u postaci w anime? Czego ja wymagam. W większości serii on nie istnieje. To znaczy spojrzenie na wiele spraw z przymrużeniem oka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...