Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Anime podobnego do Shinsekai Yori

Nevastia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Ciekawa, wciągająca fabula, dobrze wykreowane postacie. Sens.  :)

Od razu ci mówię, że nie ma anime podobnego do Shin Sekai Yori. Oglądam anime od kilkunastu lat i nic podobnego nie widziałem. Ta perełka powstała na podstawie książki jest niepowtarzalna.

Opublikowano

Od razu ci mówię, że nie ma anime podobnego do Shin Sekai Yori. Oglądam anime od kilkunastu lat i nic podobnego nie widziałem. Ta perełka powstała na podstawie książki jest niepowtarzalna.

Chodzi mi o gatunek, zawiłą fabułę etc. Podobnego nie ma, to pewne. 

Opublikowano

­@Nevastia

http://myanimelist.net/anime/13125/Shinsekai_yori/userrecs

Shinsekai Yori niestety jeszcze nie obejrzałem. Jak chodzi o zawiłą fabułę to (pozwolę sobie siebie zacytować. Po co przepisać znowu to samo? ^^) :

Selector WIXOSS (2 sezony Infected i Spread) - dziewczynki grają sobie w magiczne karty. Brzmi banalnie, ale wygląda o niebo lepiej (przynajmniej dla mnie) tajemnice/zagadki, troszeczkę romansu, akcja, szkolne, najwięcej chyba dramatu. 

Steins;Gate ( 1 sezon + OVA + film) jedyne anime, któremu dałem 10/10  ^^ Kilka śmiesznych momentów, super fabuła (zawiła, ale z czasem wszystko się wyjaśnia) ładna kreska, ending zarąbisty, nawet całkiem fajna tsundere (Ze wszystkich anime, które obejrzałem, to ona mi najbardziej przypadła do gustu, ale ogólnie wszystkie postacie dają się lubić) dramat. Początek może nudzić, ale im dalej w las - tym lepiej. Ja wstrzymałem na początku po 3 odc. ale po jakimś czasie wznowiłem i jestem teraz z tego powodu zadowolony.

Mahou Shoujo Madoka Magica - kreska może Ci nie przypaść do gustu i tzw. ,,wiedźmy" ale ogólnie anime dobre. Akcja, szkolne, tajemnice/zagadki (i za to największy plus) dramat. Tutaj daję 1 odc. (najbardziej mi chodzi o trzy pierwsze minuty. Ten OST  <3 to też jest Ending) Opening zresztą też przyjemny dla ucha. Możesz napisać jakie jest Twoje pierwsze wrażenie  ;)

Psycho-Pass (2 sezony + film) Death Note - dramat, psychologiczne, tajemnice/zagadki, ładna kreska. W PP dużo krwi.

Z moich ulubionych może jeszcze ewentualnie (ciekawa fabuła, fajne postacie, dobre anime.. Przynajmniej w mojej ocenie)

Zetsuen no Tempest - od połowy trochę się psuje, ale na 8/10 spokojnie zasługuje

Akame ga Kill 

Angel Beats http://www.mpcforum.pl/topic/1465932-recenzja-miesiąca-1-angel-beats/ (Chyba nie naspoilerowałem tam za dużo)

@Ariness Wspomniał o Ghost In The Shell (Polecam tylko film z 95) 

PS.

Słyszałem też, że Monster bardzo dobry. Kiedyś go może w końcu zacznę

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę ;)

Opublikowano

&amp;amp;nbsp;

­@Nevastia

&amp;amp;nbsp;

http://myanimelist.net/anime/13125/Shinsekai_yori/userrecs

&amp;amp;nbsp;

Shinsekai Yori niestety jeszcze nie obejrzałem. Jak chodzi o zawiłą fabułę to (pozwolę sobie siebie zacytować. Po co przepisać znowu to samo? ^^) :

&amp;amp;nbsp;

&amp;amp;nbsp;

&amp;amp;nbsp;

&amp;amp;nbsp;

Psycho-Pass&amp;amp;nbsp;(2 sezony + film)&amp;amp;nbsp;Death Note&amp;amp;nbsp;- dramat, psychologiczne, tajemnice/zagadki, ładna kreska. W&amp;amp;nbsp;PP&amp;amp;nbsp;dużo krwi.

&amp;amp;nbsp;

Z moich ulubionych może jeszcze ewentualnie (ciekawa fabuła, fajne postacie, dobre anime.. Przynajmniej w mojej ocenie)

&amp;amp;nbsp;

Zetsuen no Tempest - od połowy trochę się psuje, ale na 8/10 spokojnie zasługuje

&amp;amp;nbsp;

Akame ga Kill&amp;amp;nbsp;

&amp;amp;nbsp;

Angel Beats&amp;amp;nbsp;-&amp;amp;nbsp;http://www.mpcforum.pl/topic/1465932-recenzja-miesiąca-1-angel-beats/&amp;amp;nbsp;(Chyba nie naspoilerowałem tam za dużo)

&amp;amp;nbsp;

@Ariness Wspomniał o Ghost In The Shell (Polecam tylko film z 95)&amp;amp;nbsp;

&amp;amp;nbsp;

PS.

&amp;amp;nbsp;

Słyszałem też, że Monster bardzo dobry. Kiedyś go może w końcu zacznę

&amp;amp;nbsp;

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę ;)

&amp;amp;nbsp;

ano racja, monster bardzo dobry. Wedlug wielu uznawany za perełkę, warto zwrócić na to uwagę. Na uznanie w monsterze zasługuje fabuła, jest wyrafinowana, w koncu budowana przez 74 odcinki, nie przeciągana jak w shounenach, ciągle dodawany jest nowy element i dowiadujemy się coraz więcej, a w finale wszystko sie wyjasnia i wszystko ładnie zamyka. Z*******e tez w tym anime byly postacie. Trzecioplanowe postacie byly napisane lepiej niz pierwszoplanowe w wiekszosci tych nowych serii Ogólnie jesli chodzi o psychologie bohaterów to autor dobrze się spisał. Monster to anime jedyne w swoim rodzaju, raczej nie ma podobnego, a moze po prostu nie znam. Po prostu swietny kryminal z dobrą fabułą i postaciami. To anime ogląda się jakby było serialem, ale jednak jest anime co jest w pewnym sensie unikatowe. Jest to klasyfikowane na malu jako horror, moze nie jest to horror sensu stricte, ale bywają momenty niepokoju. Muzyka mocno wpasowuje sie w serie, zajebiscie wykreowany jest też antagonista, po prostu perelka pod tym wzgledem.

6108514433687761429644.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...