Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Proszę o pomoc paypal

dziku213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Z góry zaznaczę że może zły dział ale nie ma raczej i tak gdzie tego napisać.Mam kilka pytań.

1 Czy da się założyć paypala bez konta bankowego?
2 Czy można wpłacać na paypala gotówkę bez konieczności posiadania banku?  Tylko np druczkiem na poczcie wysłać pieniądze do paypala? I można normalnie wtedy kupować ?
3 Czy jak wpłacę w polskiej walucie to czy będę mógł coś kupić co kosztuje w euro , dolatach i nie koniecznie sprzedający jest polakiem ? Jest pobierana jakaś opłata za to ?

Opublikowano

Zalożyć się da, ale nie mając konta bankowego i karty nie ma możliwości wysyłania pieniędzy.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Zalożyć się da, ale nie mając konta bankowego i karty nie ma możliwości wysyłania pieniędzy.

To patrz co wyczytałem :D

1 W swoim koncie PayPal użyj menu Dodaj środki do konta, aby uzyskać szczegółowe informacje

o rachunku bankowym, 

na który musisz dokonać przelewu bankowego.

2 Przejdź do swojego banku

i zleć zwykły przelew na rachunek bankowy poznany w punkcie 1. Koniecznie podaj

w tytule przelewu Twój unikalny identyfikator przelewów bankowych.

Czyli mogę też wysłać pieniądze z poczty bo to jest "zwykły przelew na rachunek bankowy"

3 W ciągu 2-4 dni środki zostaną przelane na Twoje konto PayPal i pozostanie Ci tylko

zacząć zakupy.

Opublikowano

1. Konto możesz założyć bez żadnego problemu.

2. Możesz przelać kasę z konta bankowego na paypal, wystarczy użyć "google"

3.  Z tego jak przysyłałam kasę ( PL ) nic mi nie brało ,co do innych walut nie mam pojęcia tzn brać kasy nie powinno ale czy da się wymienić nie wiem

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

To patrz co wyczytałem :D

1 W swoim koncie PayPal użyj menu Dodaj środki do konta, aby uzyskać szczegółowe informacje

o rachunku bankowym, 

na który musisz dokonać przelewu bankowego.

2 Przejdź do swojego banku

i zleć zwykły przelew na rachunek bankowy poznany w punkcie 1. Koniecznie podaj

w tytule przelewu Twój unikalny identyfikator przelewów bankowych.

Czyli mogę też wysłać pieniądze z poczty bo to jest "zwykły przelew na rachunek bankowy"

3 W ciągu 2-4 dni środki zostaną przelane na Twoje konto PayPal i pozostanie Ci tylko

zacząć zakupy.

Jest też podane:

"Pieniądze musisz wysłać z rachunku bankowego zarejestrowanego na takie samo imię i nazwisko, co Twoje konto PayPal"

A poczta, to jednak nie to samo co rachunek bankowy.

Najlepiej zadzwoń do obsługi klienta i się dopytaj.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Jest też podane:

"Pieniądze musisz wysłać z rachunku bankowego zarejestrowanego na takie samo imię i nazwisko, co Twoje konto PayPal"

A poczta, to jednak nie to samo co rachunek bankowy.

Najlepiej zadzwoń do obsługi klienta i się dopytaj.

może przelać kasę przez druczek w danych które ma podane.

Logujesz sie na swoje konto - potem u gory w menu masz DODAJ SRODKI - nastepnie dodaj środki w kilka dni - tam pojawia ci sie numer konta na ktory masz wplacic pieniedze - oraz co bardzo wazne - Identyfikator przelewu taki długi np. 11C3MB2NX1A34H0 - napisz go na dowodzie wplaty bardzo wyraznie 

co do autora, google nie gryzie

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

Opublikowano

może przelać kasę przez druczek w danych które ma podane.

co do autora, google nie gryzie

Czytałem czytałem ale zawsze warto się upewnić bo tematy mogą być nie aktualne.Warto spytać kogoś kto już to robił.A co do waluty ktoś może coś wie ? Jak wpłacę polskimi i będę chciał coś kupić za dolary to to przelicza po ich kursie ?

Opublikowano

Czytałem czytałem ale zawsze warto się upewnić bo tematy mogą być nie aktualne.Warto spytać kogoś kto już to robił.A co do waluty ktoś może coś wie ? Jak wpłacę polskimi i będę chciał coś kupić za dolary to to przelicza po ich kursie ?

Tak,przelicza.

+da się robić przelewy ale tylko z PayPal na PayPal.

Opublikowano

Mam jeszcze takie 1 pytanie.Jeżeli kupie paysafecard np 80 zł i dam go komuś kto mieszka np w hiszpani albo we włoszech to czy gdy ten ktoś aktywuje tego paysafecard to w jakiej walucie otrzyma pieniądze ? W euro po kursie ?

Opublikowano

Mam rozumieć że jak na druczku od przelewów na poczcie napisze swoje imię i nazwisko to i tak nie zadziała ? Bo trzeba przez bank ? Czytałem gdzieś w google że da się przez pocztę.

Możesz przelać pieniądze na swoje konto PayPal wyłącznie z własnego rachunku bankowego, w walucie PLN. Potrzebny Ci będzie identyfikator przelewów, który musisz wprowadzić dokładnie w takiej postaci, w jakiej jest widoczny poniżej.

Pieniądze musisz wysłać z rachunku bankowego zarejestrowanego na takie samo imię i nazwisko, co Twoje konto PayPal. Imię i nazwisko zarejestrowane na Twoim koncie PayPal to: imie nazwisko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...