Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pare pytankek (przenoszenie sie z lapka na kompa)

zielakn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć otóż po temacie może zauważyliście, że chce sie przenieść z lapka na komputer stacjonarny, będzie to ogromna różnica laptopów łącznie używałem z czterech, gdzie najlepszy nawet w połowie nie był równie dobry do tego którego zamierzam kupić, a więc do rzeczy.

1. Czy ten komputer uciągnie te lepsze gry:

Procesor - AMD FX-6300 6x 3.500 Mhz Turbo 4.100 Mhz

Ram - 8 GB DDR3 1600 Mhz

Dysk - 1TB SATA-III

Płyta główna - Mainboard MSI 970A-G43 Crossfire

Karta graficzna - Nvidia Geforce GTX 960 2GB

2. Czy, powiedzmy słaby monitor, może w jakiś sposób uszkodzić komputer lub komputer może uszkodzić taki monitor?

3. Czy wydmuchiwanie kurzu z różnych wentylatorów (w laptopach tego nie robiłem, bo kurz nie sprawiał mi problemów) a nastepnie odkurzenie tego kurzu dołu obudówy jest efektywne i bezpieczne? Tzn. wiem, że sprężone powietrze jest tutaj najlepszym rozwiązaniem, lecz po co wydawać dodatkowe pieniądze na coś co możemy zrobić naturalnie.

4. Czy (kolejne pytanie zaczynające sie na ,,czy") to prawda, że każdą część w komputerze trzeba wymieniać co mniej więcej roku użytku, czy jednak aż do zachartowania podzespołów.

5. Jak to jest z tym turbo w procesorze, włącza sie to przy powiedzmy zadyszkach, czy trzeba to robić ręcznie.

6. i ostatnie pytanie, czy kupowanie odbiornika wi-fi, może lepiej przepisze nazwe ,,Wireless Lan 300 Mbit, 802.11b/g/n PCI or PCI-E" jest dobrym rozwiązaniem do korzystania z internetu? Tzn. czy takie cudo przerywa łącze, skraca zasięg i czy w ogóle coś takiego działa dobrze czy lepiej kupić kabel i poprowadzić go do routera (jest to bardzo niekomfortowe, gdyż router mam z całkiem drugiej strony mieszkania), pytam bo z laptopem nigdy nie było z tym problemów, w sensie, że nigdy internet sie nie rozłączał przez części w srodku.

To tyle, z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

1. Lepiej nie pchaj się w AMD. Podaj budżet na sprzęt

2. Nie

3. Rób to sprężonym powietrzem, ale z umiarem

4. Nie trzeba zmieniać podzespołów co rok.

5. Samo się włącza, jednak AMD FX jest to seria do podkręcania

6. Weź tą:

http://www.morele.net/karta-sieciowa-tp-link-tl-wn881nd-453122/

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jest warty, ale za 100€ już jakąś dobrą 21,5 cal nówkę możesz dostać.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...