Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o prawko

olekar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema zdalem praktykę na prawko i dzisiaj bylem w wydziale komunikacji i zaplacilem za wyrobienie prawka.Za jakiś czas ma dojść.I teraz pytanie czy moge jeździć samochodem bo mam uprawnienia ale nie mam dokumentu przy sobie i grozi mi tylko za to mandat 50 zl? Powiedzcie jak to jest

Opublikowano

Sama karta która dostalem po zdanym egzaminie wystarczy?

Nie.

Musisz czekać, aż dostaniesz prawo jazdy. Możesz nie być wpisany jeszcze do ewidencji kierowców, a co za tym idzie - prowadzisz bez uprawnień.

Opublikowano

Uprawnienia masz dopiero wtedy gdy trzymasz prawko w dłoni.
Nie wiem kto Ci takich głupot naopowiadał, ze niby minutę po zdanym egzaminie masz już uprawnienia. ^^

0LsM05U.png

Opublikowano

Świetnie Cię przygotowali na tym kursie, skoro pytasz o takie rzeczy. :) Dobrze, że zaostrzają przepisy.

Nie, nie możesz prowadzić samochodu, zanim nie dostaniesz prawa jazdy.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Świetnie Cię przygotowali na tym kursie, skoro pytasz o takie rzeczy. :) Dobrze, że zaostrzają przepisy.

Jak tam codersi? Nadal czekam na Wasz projekt.  :lenny:  :yay: 

@

Póki nie będziesz miał prawo jazdy w ręce nie możesz wsiąść za kółko, nie ryzykuj jeżdżąc bez. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...