Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na przerwe techniczna

_PanZiomek_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrafi ktos zrobić skrypt na przerwę techniczną ze na server mogą wejść tylko op'y a gdy gracz próbuje wejść na server pojawia się Przerwa Techniczna

Opublikowano

on connect:

player is op:

stop

kick player due to "Trwa Przerwa Techniczna!"

Opublikowano

@rpgservhelp Jak tak patrzę na ten twój skrypt, to zablokowałeś wchodzenie "op" na serwer. Zamiast "player is op" daj "player is not op"

Jak bym tak dał to na server mogliby wchodzic opy i gracze.

Event stop kończy działanie skryptu.

on connect:

player is op: <- jesli gracz ma opa to:  kick player due to "Trwa Przerwa Techniczna!" nie zadziała:)

stop

kick player due to "Trwa Przerwa Techniczna!"

Opublikowano

No właśnie. Dałeś "jeśli gracz ma op", czyli wyrzuci wszystkich op, a gracze będą mogli zostać. W wersji "jeśli gracz nie ma op", wyrzuci wszystkich graczy bez op.

jeśli byłoby "player is not op" to op by nie wszedł...

Opublikowano

adamdino, on dobrze to zrobił, najpierw sprawdza czy gracz jest op i jesli tak to jest stop, czyli zatrzymuje dalsze działanie skryptu. Mozna zrobic is player not op i wtedy dopisac kick ale on sie nie meczyl i napisal tak, 2 linijki skryptu mniej.

@Edit: cancel event wylacza dzialanie i gracz by nie mogl wejsc na serwa, dlatego nie ma opcji cancel event w on connect.

Opublikowano

A to sorki. Nie zwróciłem uwagi na to "stop". Ja bym dał, że jeśli gracz nie jest op to "cancel event" i wyszło by to samo i tej samej długości :P Napisz, że temat do zamknięcia bo mnie nie posłuchają :P

IP: mcity.com.pl | 1.16.3

https://mcity.com.pl > Strona serwera MCity

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...