Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

6 telefonów- który byście wzięli ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zastanawiam się nad wyborem telefonu

a) Sony Xperia M4 Aqua ~900 zł

b] Nokia Lumia 735 ~750 zł

c) Nokia Lumia 830 ~1000 zł

nie wiem która nokia lepsza, 830 ma więcej pamięci i lepszy wyświetlacz, jedyne co mi się nie podoba to aparat z przodu 0,9, w noki 735 jest aparat 5

d) LG G4c ~720 zł

e) ALCATEL ONE TOUCH IDOL 3 ~1000 zł

f) Huawei G7  ~1000 zł

piszcie najlepiej według wzoru:

1. który byście wybrali ? (oprócz parametrów bierzcie pod uwagę wytrzymałość marki, potrzebuje telefonu na 3-5 lat)

2. czemu ten ?

3. jakie smartfony już mieliście (firmy i modele) ?

Opublikowano

1. Alcatel Onetouch Idol 3

2. Najlepsza rozdzielczość, 2 GB ramu, najlepszy przedni aparat, spory ekran, 

3. Aktualnie Microsoft Lumia 535

Huawei jest sporo słabszy od alcatela

Opublikowano

Jak dla mnie Lumia odpada telefon jaki ja bym wybrał to Huawei, czemu? Najlepsze parametry.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

@Thunder

są dwie wersje tego alcatela teraz sprawdziłem.

4,7 i 5,5

ja mam do wyboru ten słabszy 4rdzenia, 4,7 cala i rozdzielczość jak w innych tylko HD.

chyba wybiore albo xperie albo huaweia

póki co nie mają huaweia w magazynach, poczekam jeszcze kilka dni z decyzją

Opublikowano

@escaperz.lordm

wszystkie testowałeś ?

jakoś lumia 525 trzyma już trzeci rok

coś słaby troll

Tak, testowałem. Siedzę w temacie od początku istnienia smartfonów więc chyba wiem co mówię. 

Żaden z nich na dłuższą metę nie jest dobry bo smartfony wyposażone w średnie/słabe jednostki szybko się starzeją. Każdy z podanych przez Ciebie smartfonów jest po prostu kiepski, brak dobrej relacji cena/wydajność. Poza tym, skoro uważasz że jestem trollem, to po co zakładasz temat skoro uważasz że wiesz lepiej ode mnie? 

lownfast

Opublikowano

Zakładam temat, żeby ktoś normalny mógł wyrazić swoją opinie, który telefon by wybrał.

A ty jedyne co to pieprzysz głupoty. nie poleciłeś żadnego telefonu i opowiadasz bajki

moj samsung gt 551 byl z niskiej półki i zepsuł się po 4 latach ( tylko dlatego, że miał wysuwaną klawiaturę)  a ty mi opowiadasz, że te telefony ze średniej półki nie wytrzymają 3 lat, proszę cię....

Opublikowano

Zakładam temat, żeby ktoś normalny mógł wyrazić swoją opinie, który telefon by wybrał.

A ty jedyne co to pieprzysz głupoty. nie poleciłeś żadnego telefonu i opowiadasz bajki

moj samsung gt 551 byl z niskiej półki i zepsuł się po 4 latach ( tylko dlatego, że miał wysuwaną klawiaturę)  a ty mi opowiadasz, że te telefony ze średniej półki nie wytrzymają 3 lat, proszę cię....

To dobrze że wiesz lepiej. Nie poleciłem nic bo mogły być od operatora a to zmienia postać rzeczy. 

To nie jest średnia półka, to podzespoły ze średniej półki w cenie wysokiej. Za smartfon z 2x lepszymi podzespołami przyjdzie Ci zapłacić 200 zł więcej. TYLKO 200. 

lownfast

Opublikowano

@UP 

tak sie składa, że wiem lepiej bo sam miałem telefony i chyba wiem ile mi działały xD

tak, to nie średnia półka, to jaka ? jeśli telefony za 1000zł to niska półka to telefony za 300- 600 z jakiej półki są ?

oświeć mnie mistrzu jaki smartfon o 200zł jest 2x lepszy ? 

2x lepszy to 16 rdzeni, ekran 10 cali i 4 gb ram, tak ?

już się lepiej nie wypowiadaj 

wejdzie gościu z murzynem na avatarze i chce zabłysnąć

Opublikowano

Lumia odpada w przedbiegach. Jeśli z tą wytrzymałością chodziło Ci o uszkodzenia mechaniczne to kup etui i folię na ekran a problem częściowo się rozwiąże  ;) Ogólnie te telefony które podałeś nie są jakieś szczególnie mocne, więc równie dobrze możesz kupić jakiś podobny do 300zł  ;) Efekt będzie podobny, a pół tysiąca zostanie w kieszeni  :yay:

Opublikowano

@UP 

tak sie składa, że wiem lepiej bo sam miałem telefony i chyba wiem ile mi działały xD

tak, to nie średnia półka, to jaka ? jeśli telefony za 1000zł to niska półka to telefony za 300- 600 z jakiej półki są ?

już się lepiej nie wypowiadaj 

Po prostu nie mogę.

Zakładasz temat w dziale, a potem osobie która siedzi w tym od kilku lat mówisz że ma się nie wypowiadać? I już nie mam zamiaru. 

Jeżeli uważasz że jesteś taki mądry to Ci przedstawię swoje argumenty które Cie zagną. 

Oświecam Cię. 

W telefonach które podałeś są między innymi jednostki Snapdragona 410. 

LG G2 (do którego trzeba dopłacić 200 zł - jego cena to ok. 1200 zł) wyposażony jest już w Snapdragona 800. Jaka jest różnica? O prawię 2x. 

1,2GHz vs 2,26 GHz - to prawie 2 razy. :) 

Poza tym 2x większa ilość RAM. 2x lepsza rozdzielczość (zamiast HD masz FULL HD). Pomijam już kwestia aparatu i tak dalej. 

High-END +900 ZŁ 

Mid-END 500-800 ZŁ

Low-END - poniżej 400 :) 

Już się nie wypowiadam, radź sobie sam skoro takiś mądry. 

lownfast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...