Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ustawienie domeny na multigaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Próbuję od jakiegoś czasu ustawić domene pod mój serwer TS. Według multigaming wystarczy ustawić pole CNAME o treści srv2.multigaming.pl. Mam w opcjach domeny w serwisie aftermarket w dodatku pole HOST. Support napisał mi, żeby to pole zostawić puste. Tak też zrobiłem. CNAME ustawiłem jakiś tydzień temu i do tej pory nie mogę ustawić mojej domeny. Wyskakuje ciągle ten sam komunikat.

Alias nie wskazuje na nasz serwer. Aby go podpiąć stwórz w domenie pole typu CNAME wskazujące na adres srv2.multigaming.pl

Jakieś rady? Ktoś się z tym wcześniej męczył?

Opublikowano

Na jakim hostingu masz domenę? Czy przekierowałeś wgl. domene na adres IP swojego Ts?

Możesz zrobić ss twoich DNS wraz z tym polem?

Opublikowano

Czy zrobiłeś wpis DNS domeny na IP twojego serwera? Samo podpięcie "CNAME" pod serwery multigaming nic Ci nie dzadzą.

Dodaj wartość typu A na twój adres IP serwera.

Opublikowano

Hosting mojej domeny nie ma nawet możliwości ustawienia "srv". Postanowiłem przenieść domene, zobaczymy co będzie teraz...

Wystarczyło zmienić serwer dns nie trzeba przenosić domeny.

Opublikowano

@NiezleCiacho

Po co zmieniać usługodawce domeny, skoro wystarczy dodać wpis DNS określający przekierowanie domeny (podpięcie) na wskazany adres IP.

Opublikowano

@NiezleCiacho

Po co zmieniać usługodawce domeny, skoro wystarczy dodać wpis DNS określający przekierowanie domeny (podpięcie) na wskazany adres IP.

W poprzednim hostingu nie mogłem zdefiniować pola "SRV", gdyż takiego nie było, a czekać na odpowiedź supportu mi się nawet nie chciało.

Przeniosłem domene do ovh, teraz wszystko śmiga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...