Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wskazówki dotyczące gry na padzie

Toxic992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem wczoraj pada do x360, żeby mieć większe możliwości. Niestety, całe życie grałem na klawiaturze i teraz bardzo ciężko jest mi cokolwiek ugrać nawet na poziomie zawodowiec (w 14 UT byłem w 2 lidze, chwilowo nawet w pierwszej). Problem polega na tym, że o ile obrona jakoś tam idzie (może nawet lepiej niż na klawiaturze), to zazwyczaj w meczu praktycznie nie przekraczam połowy boiska, co skutkuje zerową ilością strzałów.

Tutaj moje pytanie- możecie podpowiedzieć mi jakieś kombinacje klawiszy, które ułatwią zdobycie środka pola? Najczęściej zwykłymi podaniami tracę piłkę, bo komputer jest przyklejony do moich zawodników, a długie podania przy cofającej się obronie to słaby pomysł. Gram na ustawieniach alternatywnych (nic nie zmieniane). Cokolwiek, jakieś proste zwody czy sztuczki które pozwolą chociaż oddawać strzały z dystansu.

Uprzedzam odpowiedzi, wiem, że lepsza gra przyjdzie z czasem, ale to bardzo frustrujące przy 8 meczach z rzędu mieć 0 strzałów... Dziękuję za normalne odpowiedzi.

PS. Jak się bronicie, to używacie tylko kombinacji RB + A (presing swój i kolegi z drużyny)?

Opublikowano

Przede wszystkim odznacz sobie opcję automatycznego zmieniania zawodników, bo z tego co napisałeś to Ci przeszkadza.

Co do atakowania to próbuj stworzyć sobie taką taktykę, że napastnicy będą się trzymać blisko obrońców i próbuj podaniami w wolne pole.

Możesz też próbować dużą ilością (bardzo) krótkich podań. 

A zwody? Nie wiem jak inni, ale ja po prostu ruszam gałką we wszystkie strony i jak wyjdzie trik to wyjdzie, a jak nie - no to trudno. ;)

5719814456868591400331.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...