Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Win10. Czy warto? Mam dylemat.

Michoko

Pytanie

Opublikowano

Tak myślę, żeby się przerzucić na win10, ale nie jestem pewien czy to dobre rozwiązanie. Mam kilka pytań.

Czy to darmowe uaktualnienie będzie na zawsze nawet jeśli mam pirata win7? Czy potem mi wygaśnie i będę miał nieprzyjemności?

Pamiętam jak u wujka na Macbooku instalowałem win7 jako drugi system. Czy to jest możliwe z Windowsem 10?

Ostatnia sprawa. Jak jest z grami? Czy popularne produkcje np cs go, wiedźmin 3, minecraft, FIFA 16 są dostępne na dx11?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak myślę, żeby się przerzucić na win10, ale nie jestem pewien czy to dobre rozwiązanie. Mam kilka pytań.

Czy to darmowe uaktualnienie będzie na zawsze nawet jeśli mam pirata win7? Czy potem mi wygaśnie i będę miał nieprzyjemności?

Pamiętam jak u wujka na Macbooku instalowałem win7 jako drugi system. Czy to jest możliwe z Windowsem 10?

Ostatnia sprawa. Jak jest z grami? Czy popularne produkcje np cs go, wiedźmin 3, minecraft, FIFA 16 są dostępne na dx11?

1.) - Jak jedziesz na piracie Windows 7, to po aktualizacji nie będziesz miał aktywowanego Windows 10.

2) - Tak, jest to możliwe

3) - Przecież DirectX 11 jest na Windows 7. Na Windows 10 jest dostępny DX12 jeśli o to ci chodzi (na razie nie ma gier, którego go wspierają).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A powiedziałbys mi jak zainstalować go jako drugi system operacyjny?

Czy ten instalator który pokazuje, że jest dostępne uaktualnienie zapyta mnie czy chcę aby ten system był jako drugi i zrobi mi to automatycznie czy trzeba samemu na innej partycji?

Opublikowano

Jak na razie nie poczekaj aż wejdą altualizacje, w grach spadają fpsy na W10

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Każdy pisze, o tym, że Windows 10 szpieguje, ale tak naprawdę to już Windows 7 szpiegował. Może nie w takim zakresie, ale też. Ponad to nie wiem czy wiecie, ale są programy, które blokują adresy Microsoft'u tak by PC nie mógł wysyłać im danych. Program ten nazywa się Destroy Windows 7/8/10 Spying . Jest on w pełni darmowy. Virustotal nic nie wykazał - LINK. Jeśli chodzi o sprawę FPS'ów w grach to ja na moim sprzęcie nie zauważyłem spadku wydajności. A wręcz przeciwnie. W niektórych grach klatki skoczyły.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja jeszcze czekam z pół roku z przesiadką.

@CiasteczkoMen

Masz rację, trzymaj się z daleka od Windowsa :makka:

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Lepiej poczekać na zmianę (choć w niewielkim stopniu) licencji użytkowania, gdyż 10 poważnie narusza prywatność osobistą (tak wiem, że wiele megafirm tak robi).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...