Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Domowa siłownia - Co kupić i jakimi cenami się sugerować

Aliveser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako że mieszkam na wsi i jednak najbliżej siłownie mam od siebie 25 km, to chciałbym zakupić sobie sprzęt do domu.

I tutaj zaczyna się moje pytanie co najlepiej kupić, mam na myśli jaki sprzęt i w jakich kategoriach cenowych szukać, żeby nie przepłacić i żeby jakościowo był dobry.

Logo.JPG

Opublikowano

Najlepiej kupić w zestawie, bo wychodzi tanio. Ja posiadam zestaw firmy Promax, ale to są plastiki. Jeśli chcesz więcej wydać to kup żeliwne. Do tego zestawu (na allegro) dokup sobie ławeczkę. Oczywiście może być to z innej firmy, w skład zestawu wchodzą gryf prosty, łamany, sztangielki i obciążenia. Z gryfu łamanego niektórzy nie korzystają, więc przemyśl zakupienie. Ja za zestaw wymieniony wcześniej, bez ławeczki i z nakładem 57,5 kg dałem 365 z dostawą, która kosztowała 100 zł. Nakładu jest trochę mało, więc jeśli chcesz mieć to co ja z większym nakładem: http://allegro.pl/zestaw-promax-107-kg-gryf-prosty-lamany-hantle-ln-i5252896019.html

Ławeczke możesz mieć za 100 zł lub więcej.

Opublikowano

Sama ławeczka na początek wystarczy, czy lepiej dokupować do tego, np: modlitewnik lub jakieś inne rzeczy ? 

Logo.JPG

Opublikowano

Sama ławeczka na początek wystarczy, czy lepiej dokupować do tego, np: modlitewnik lub jakieś inne rzeczy ? 

Kup sobie hantle (najlepiej dwie) z masą ciężarów (o różnej wadze) i sobie ćwicz.

Nogi sobie przysiadami albo biegiem wyrobisz.

Brzuch brzuszkami, a no i biegiem.

Nie ma sensu kupować jakiś super ławek do ćwiczenia np. ud. No bo po co?

Jeżeli nie masz ramion w których nie mieścisz się w drzwiach to wystarczy (trochę szkoda, bo wtedy przechodzisz bokiem ;//) to wystarczy.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Kup sobie hantle (najlepiej dwie) z masą ciężarów (o różnej wadze) i sobie ćwicz.

Nogi sobie przysiadami albo biegiem wyrobisz.

Brzuch brzuszkami, a no i biegiem.

Nie ma sensu kupować jakiś super ławek do ćwiczenia np. ud. No bo po co?

Jeżeli nie masz ramion w których nie mieścisz się w drzwiach to wystarczy (trochę szkoda, bo wtedy przechodzisz bokiem ;//) to wystarczy.

Nóg nie wyrobisz biegiem :) 

Najlepiej kup zestaw, ławeczka z modlitewnikiem, wyciągiem górnym itp. do tego gryf prosty, łamany i hantelki. Obciążenie polecam kupować żeliwne, bo te wypełnione piaskiem często traci swoją wagę.

Ps. Bo bym zapomniał jeszcze drążek.

Opublikowano

Drążek już posiadam, na początek zainwestuje w ławeczkę z modlitewnikiem lub modlitewnik oddzielnie i gryf prosty/łamany i hantle, na reszte przyjdzie później czas jak więcej funduszy będzie ;) 

Logo.JPG

Opublikowano

Drążek już posiadam, na początek zainwestuje w ławeczkę z modlitewnikiem lub modlitewnik oddzielnie i gryf prosty/łamany i hantle, na reszte przyjdzie później czas jak więcej funduszy będzie ;)

zamiast łamanego zainwestuj wpierw w prosty i ławkę to już spoko bd, bo klatę, łapy, barki, plecy i nogi zrobisz :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

teraz mozna z 100zl kupic caly zestaw hantelek na allegro tylko ze nie sa metalowe a z zelbetonu w srodku i pokryte guma, sa dosc dobre ale jednak wymiary sa znacznie wieksze niz metalowej co za tym idzie mniej wygodne

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...