Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smartfon do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka przedbórz nami święta więc postanowiłem sobie zrobić prezent i kupić nowy telefon i tutaj mam wątpliwości i pare pytań:

1.Czy na WP i na androidzie są te same gry?

2. WP czy android

3.Jaki telefon wybrać??

3Czy jest takie coś jak appsevozi apkdownlader do gier windows phone? aby pobierac platne gry?

4.Czy trudno sie przestawić z Androida na WP??

Będe na nim grał w gry typu Game of war rayman przygodowe strategiczne( chodzi mi o to aby sie nie scinały chodziły płynnie)Mam też zamiar oglądać filmy na YT. Dzwonić smsować surfować po internecie.

Mam swoje dwa typy:

Huawei honor holly 3c lite

Microsoft Lumia 535.

Majá duźo ramu pamięci dobre aparaty myślr że są dobre??

Przyjme tez inne propozycje :)

Pozdro i z góry dziękuje

UŻYWANE TELEFONY NIE WCHODZĄ W GRE!!!

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Nowa Moto G najlepsza. I nie, WP nie ma tych samych gier/aplikacji co android i odwrotnie. 

ona nie kosztuje do 500zł tylko wiecej

Opublikowano

Nowa Moto G najlepsza. I nie, WP nie ma tych samych gier/aplikacji co android i odwrotnie. 

Co do Moto G może i racja, z drugim się zgadam.

Lecąc po kosztach polecam SGS3/NOTE II, HTS Desire 620, Lumia 630 i w górę i coś ze stajni SONY - może M4 Aqua albo M2 ? Nie są to smartfony nowej generacji ani jakieś super wydajne ale dla Twojego stylu uzytkowania wystarczą :)

Chyba że się mylę - Wtedy SGS4, HTC Eye, Huawei P8/Mate/Lite, SONY Xperia Z1 i wyżej, ewentualnie po kosztach - MyPhone LUNA/Infinity  :)

Opublikowano

1. nie

2. zalezy czego oczekujesz

Nowa Moto G najlepsza. 

Ale nie mieści się w budżecie

Chyba że się mylę - Wtedy SGS4, HTC Eye, Huawei P8/Mate/Lite, SONY Xperia Z1 i wyżej, ewentualnie po kosztach - MyPhone LUNA/Infinity  :)

Autor wspomnial, że nie ma możliwości używek

Z nowych telefonów godne polecenia jest lumia 640 i w zasadzie tyle, android w tej cenie ssie

­

Opublikowano

ona nie kosztuje do 500zł tylko wiecej

nie.

Lecąc po kosztach polecam SGS3/NOTE II, HTS Desire 620, Lumia 630 i w górę i coś ze stajni SONY - może M4 Aqua albo M2 ? Nie są to smartfony nowej generacji ani jakieś super wydajne ale dla Twojego stylu uzytkowania wystarczą  :)

Wszystkie smartfony które wymieniłeś są gorsze od Moto G, a Note II nowego w tej kwocie nie dostaniesz.

Chyba że się mylę 

Tak, mylisz się.

Ale nie mieści się w budżecie

ale jednak się mieści.

android w tej cenie ssie

nie, za to Ty możesz.

Polska/Europejska dystrybucja, nowa Moto G koszt 499,99 zł, w sklepach (wyszukane na ceneo - 550) 

lownfast

Opublikowano

nie.

Wszystkie smartfony które wymieniłeś są gorsze od Moto G, a Note II nowego w tej kwocie nie dostaniesz.

Tak, mylisz się.

ale jednak się mieści.

nie, za to Ty możesz.

Polska/Europejska dystrybucja, nowa Moto G koszt 499,99 zł, w sklepach (wyszukane na ceneo - 550)

Wszystko co cytowales to nie ma liter tylko czarne pasy

Opublikowano

nie.

Tak, mylisz się.

ale jednak się mieści.

nie, za to Ty możesz.

## Prosiłbym abyś pisał w sposób kulturalny, nie obrażający użytkowników, a nie: 

-Android w tej cenie ssie.

-Nie, za to ty możesz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

## Prosiłbym abyś pisał w sposób kulturalny, nie obrażający użytkowników, a nie: 

-Android w tej cenie ssie.

-Nie, za to ty możesz.

nie mam zamiaru pisać kulturalnie do osoby która kulturalna nie jest, sorry. W dodatku też nie ma racji. 

lownfast

Opublikowano

Tak, mylisz się.

Daj link do moto g do 500 zł z Polski. To wtedy się zgodzę. Co nie oznacza, że wybór androida w tej cenie zamiast wp jest słabym pomysłem (wyjątek wspomniania moto g)

Proszę nie obrażac mnie mówiać, że ssam jak android za 500 zł, niezmiernie boli  mnie to ;)

­

Opublikowano

Daj link do moto g do 500 zł z Polski. To wtedy się zgodzę. Co nie oznacza, że wybór androida w tej cenie zamiast wp jest słabym pomysłem (wyjątek wspomniania moto g)

Proszę nie obrażac mnie mówiać, że ssam jak android za 500 zł, niezmiernie boli  mnie to ;)

Android jest słaby w kwotach poniżej 350 PLN, ale nie wyżej. Mam ceny wykute na pamięć, więc nie zauważyłem że obecnie do najtańszego polskiego modelu trzeba dopłacić 50 zł, ale cena Motki sięgała już 450 zł, więc wydaje mi się że jak przyjdzie dostawa jakaś za tydzień/dwa to LTE za 550 kupisz. 

lownfast

Opublikowano

Czy jest takie coś jak appsevozi apkdownlader do gier windows phone? aby pobierac platne gry za darmo?Ponieważ jak zaplace za telefon to juz mi kasy braknie co myslicie windows phone??

Opublikowano

Czy jest takie coś jak appsevozi apkdownlader do gier windows phone? aby pobierac platne gry za darmo?Ponieważ jak zaplace za telefon to juz mi kasy braknie co myslicie windows phone??

MPC nie wspiera piractwa, a ja Ci nie odpowiem bo nie wiem, ale raczej tak. Zresztą, na androidzie masz tyle darmowych gier że po co kupować. 

lownfast

Opublikowano

Prawdę mówiąc za tę cenę lumia, ale nie opłaca się dawać 500zł, bo w krótkim czasie będziesz musiał go zmienić [lumia=telefon wyrzucony przez okno] na prawdę ja miałem.... i już nie mam :yay::lenny:

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Prawdę mówiąc za tę cenę lumia, ale nie opłaca się dawać 500zł, bo w krótkim czasie będziesz musiał go zmienić [lumia=telefon wyrzucony przez okno] na prawdę ja miałem.... i już nie mam :yay::lenny:

ona kosztuje 400 ;p czemu mówisz ze zła parametry ma bardzo dobre nawet mobzilla to potwierdził ;pp macie jakies odpowiedzi do pytań 3-4??

Co myślicie o tej stronie do pobierania gier xap??

Opublikowano

MPC nie wspiera piractwa, a ja Ci nie odpowiem bo nie wiem, ale raczej tak. Zresztą, na androidzie masz tyle darmowych gier że po co kupować.

. Aha ale cheatowanie w grach online i oszukiwanie deweloperów to już wspieracie?

Opublikowano

Mobzilla... jak ja to słyszę..Mam tą komórkę, więc wiem jaka jest. Tnie się, jest wykonana z bardzo słabych materiałów oraz procesor się mocno grzeje.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Mobzilla... jak ja to słyszę..Mam tą komórkę, więc wiem jaka jest. Tnie się, jest wykonana z bardzo słabych materiałów oraz procesor się mocno grzeje.

Jak kupie w media expert w sklepie to moge po zaplacie w punkcie obslugi klienta wlozyc sprawdzic na multi touch tester i jak cos to wymienić bo słyszałem że tak można... Zresztą teraz mam goclever quantum 400 lite wiec powinienem mieć wrażenie niebo a ziemia.

I podobno ostatnio weszły nowe aktualizacje telefonu systemu i dużo ludzi pisze że działa czytałem na windowsmania.pl

Opublikowano

ona kosztuje 400 ;p czemu mówisz ze zła parametry ma bardzo dobre nawet mobzilla to potwierdził ;pp macie jakies odpowiedzi do pytań 3-4??

Co myślicie o tej stronie do pobierania gier xap??

Podano ci jaki telefon kupic, reszta nie ma sensu, albo lumia 640 (na ktorej nie ma gier) albo moto g

. Aha ale cheatowanie w grach online i oszukiwanie deweloperów to już wspieracie?

To, że forum było o takiej tematyce nie oznacza, że tego wspiera

­

Opublikowano

Siemka przedbórz nami święta więc postanowiłem sobie zrobić prezent i kupić nowy telefon i tutaj mam wątpliwości i pare pytań:

1.Czy na WP i na androidzie są te same gry?

2. WP czy android

3.Jaki telefon wybrać??

3Czy jest takie coś jak appsevozi apkdownlader do gier windows phone? aby pobierac platne gry?

4.Czy trudno sie przestawić z Androida na WP??

Będe na nim grał w gry typu Game of war rayman przygodowe strategiczne( chodzi mi o to aby sie nie scinały chodziły płynnie)Mam też zamiar oglądać filmy na YT. Dzwonić smsować surfować po internecie.

Mam swoje dwa typy:

Huawei honor holly 3c lite

Microsoft Lumia 535.

Majá duźo ramu pamięci dobre aparaty myślr że są dobre??

Przyjme tez inne propozycje :)

Pozdro i z góry dziękuje

UŻYWANE TELEFONY NIE WCHODZĄ W GRE!!!

1. Są gry które są na andka, lecz większość po prostu nie ma.

2. Zależy co chcesz - więcej błędów, lagów i aplikacji czy mniej błędów, lagów i aplikacji.

3. Jeśli WP w tej cenie Lumia 535 (może mieć problemy z dotykiem) albo 640 która jest lepsza od 535, jeśli Android - nie mam zdania.

3.2. podejrzewam że już wymyślili sposób na piractwo w WP lecz nie wiem i nie chce wiedziec.

4. Nie, system jest płynny i prosty w obsłudze, ja mam (pierwszy tel z WP) i polecam :)

L535 ma 8 gb pamięci (z tego odejmij koło 2-4 gb na system), do internetu się nadaje, wymagające gry typu Asphalt 8 lekko przytną.

Parametry L535 są następujące:

Ekran 5 cali

Aparat 5p/5t (przód i tył)

Ram 1 gb (ok)

Procesor 4x1.2 inne w tej cenie mają 2x1.2

Huawei honor holly 3c liteHuawei honor holly 3c lite

ma lepszy procesor (4x1.3)

więęceeeejj pamięci (16 gb - 2)

Lepszy aparat tylni, gorszy przedni: (2p/8t)

Ram 1 gb

LEPSZE wideo (FHD w przypadku L535 - 480p)

Lepsza bateria (2000 vs 1905)

bannergif.gif

Opublikowano

1. Są gry które są na andka, lecz większość po prostu nie ma.

2. Zależy co chcesz - więcej błędów, lagów i aplikacji czy mniej błędów, lagów i aplikacji.

3. Jeśli WP w tej cenie Lumia 535 (może mieć problemy z dotykiem) albo 640 która jest lepsza od 535, jeśli Android - nie mam zdania.

3.2. podejrzewam że już wymyślili sposób na piractwo w WP lecz nie wiem i nie chce wiedziec.

4. Nie, system jest płynny i prosty w obsłudze, ja mam (pierwszy tel z WP) i polecam :)

L535 ma 8 gb pamięci (z tego odejmij koło 2-4 gb na system), do internetu się nadaje, wymagające gry typu Asphalt 8 lekko przytną.

Parametry L535 są następujące:

Ekran 5 cali

Aparat 5p/5t (przód i tył)

Ram 1 gb (ok)

Procesor 4x1.2 inne w tej cenie mają 2x1.2

Huawei honor holly 3c liteHuawei honor holly 3c lite

ma lepszy procesor (4x1.3)

więęceeeejj pamięci (16 gb - 2)

Lepszy aparat tylni, gorszy przedni: (2p/8t)

Ram 1 gb

LEPSZE wideo (FHD w przypadku L535 - 480p)

Lepsza bateria (2000 vs 1905)

Dzięki takiej odpowiedzi było mi trzeba sam już niewiem przejrze swoje finanse bo znalazlem na morele.net lumie 640 za 550 ale chyba mnie na nia nie stac ;/... I czym one sie różnie bo jak tak patrze to tyle samo pamieci ramu tez  tyle samo procesor tez..

Czy sugerujesz mi ze na WP jest straaaaaaaasznie duzo lagów i przycinek?

Wezme pewnie 535 jak kupie to pobiore multitouch test i sprawdze jak cos to odesle co myślisz o takim rozwiązaniu. Powinna chyba przynajmniej 2 palce obslugiwac tak jak mój Goclever Quantum 400 Lite ;)

Opublikowano

Nie polecam Windows Phone. Mało przydatnych aplikacji i ciekawych gier, system tak bardzo minimalistyczny, że od patrzenia wymiotować się chce. Większych lagów nie ma, ale po czasie sam się zacznie wyłączać. :D Dodatkowo jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Z chęcią odpowiem na temat tego syfu. :D

Opublikowano

Nie polecam Windows Phone. Mało przydatnych aplikacji i ciekawych gier, system tak bardzo minimalistyczny, że od patrzenia wymiotować się chce. Większych lagów nie ma, ale po czasie sam się zacznie wyłączać. :D Dodatkowo jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz. Z chęcią odpowiem na temat tego syfu. :D

ok a miales go czy sugerujesz sie opinia innych, ja tam niw potrzebuje duzo gier games of war, rayman angry birds z 1-2 gry strategiczne, akcji.

Czy to prawda ze na niektóre lumie nie ma gier tak jak wyzej pisal kolega i jak to jest z grami na lumii??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...