Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop ksiąg um. ze szkatułki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dodałem drop ksiąg umiejętności do szkatułek, ale teraz pytanie: gdy rozlosowuje księgi, to czasem zdarzą się takie bez nazwy... Po prostu jak się najedzie na nie, to jest tylko ramka informacyjna przedmiotu i nic więcej. Jak to usunąć/naprawić?

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Chodzi Ci o zwykłe księgi umiejętności z id 50300 czy jakoś tak? Może masz dodane ku do likana po stronie serwera a po stronie clienta już nie i dlatego nie wyświetla Ci nazwy.

Opublikowano

@Noresta , jak je usunąć? xD

Tak wgl to co mam zrobić, jak nie widzę mobów? Korzystam z klienta Lajka a pliki Terenzo... ;p'

Nie widzę np. mobów z atli i wgl... - wchodzę na atlę, komnaty puste a ja dedam :DDD  :D

1377019234-U697852.png

Opublikowano

@Noresta , jak je usunąć? xD

Tak wgl to co mam zrobić, jak nie widzę mobów? Korzystam z klienta Lajka a pliki Terenzo... ;p'

Nie widzę np. mobów z atli i wgl... - wchodzę na atlę, komnaty puste a ja dedam :DDD  :D

Bo z tego co pamiętam to własnie client lajka miał błedy takie m.in, że mobów nie widać, zmień sobie clienta

Opublikowano

Ty robisz na source i client terenza?, jeśli tak to go zmień, bo client musi być pod src, aby Ci all dzialało, a terenzo 34k jest, am a tu widzę problemy z granny.

Opublikowano

Ty robisz na source i client terenza?, jeśli tak to go zmień, bo client musi być pod src, aby Ci all dzialało, a terenzo 34k jest, am a tu widzę problemy z granny.

ale ty głupoty piszesz..

@topic

Przepakuj item_proto epackiem -> ustaw w item_proto client version : SIZE OF 156 BYTES

lub najlepiej skompiluj sobie dump proto z src bo epack to syf.

Potem.. ci piszę co masz zrobić..

dragonsoulwindow.LoadWindow.LoadObject - <type 'exceptions.RuntimeError'>:Failed to load image (filename: d:/ymir work/ui/dragonsoul/dragon_soul_bg.tga)

brakuje obrazka od dss znajdź w jakimś kliencie i go dodaj do odpowiedniej ścieżki.

A co do błędów z granny to tylko komunikaty że wersja nie zgadza się z wersją modelów.. można albo pozmieniać w każdym modelu numer wersji albo w bince wywalić komunikat..

i tyle...

Opublikowano

A troszki jaśniej? :D Nie wiem kiedy chcesz mi powiedzieć co dalej, bo komunikacja na forum jest w trybie ustawodawczym... :D

No odniosłem się do tego dlaczego wyłącza ci się client przy zalogowaniu..

Pobierz Epack32 i przepakuj item_proto.

Potem znajdź w jakimś cliencie dragon_soul_bg.tga i wrzuć do folderu do ymir work/ui/dragonsoul/

A jeżeli chcesz się pozbyć komunikatów z granny to albo pozmieniaj numery wersji w modelach albo w kodzie źródłowym binki usuń syserr.

Czego nie rozumiesz xD ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...