Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows: Ułatwienia w wierszu polecenia

MiyoChang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

W Wierszu polecenia brakuje możliwości kopiowania i wklejania komendy czy ścieżki, które w nim się wpisuje, są często długie i trudne, o pomyłkę łatwo.

Latwe kompiowanie i wklejanie.

1. Uruchamiamy Wiersz polecenia, na przykład wciskając Start+R, wpisujac cmd i naciskając Enter  lub w Windows 8 - klikając na Start i wybierając Wiersz polecenia albo Wiersz polecenia (administrator).

2. Klikamy prawym przyciskiem myszy na belkę u góry okna Wiersza polecenia i z menu wybieramy Właściwości. W oknie Właściwości wchodzimy na zakładkę Opcje i zaznaczamy pole przy Tryb szybkiej edycji. Klikamy na OK.

pebble-modul.jpg

3. Gotowe. Teraz możemy zaznaczać kursorem wybrane fragmenty tekstu, naciśnięcie  powoduje skopiowanie zaznaczonego fragmentu do Schowka.

wiersz2.jpg

Aby go wkleić w innym miejscu Wiersza polecenia, wystarczy po prostu kliknąć lewym przyciskiem myszy. Skopiowany tekst możemy też umieścić w dowolnym dokumencie, na przykład w Notatniku, w treści e-maila czy w oknie rozmowy w komunikatorze.

#Kliknij like po wiecej poradnikow :)

Opublikowano

A teraz mój poradnik jak ułatwić sobie życie:

Masz problem z nadmiarem plików na pulpicie?

1. Kliknij prawym klawiszem myszy na wolnym obszarze pulpitu.
  2. Wybierz  -> "Nowy", następnie z listy rozwijanej  -> "folder"
  3. Pojawi Ci się na pulpicie taki jakby pojemnik na pliki, możesz od razu zmienić mu nazwę na jakąś czytelniejszą.
  4. Od teraz możesz przekopiować do niego część plików...

Myślę że plakietka POTM w tym miesiącu jest moja, choć Twój projekt też niezły.

Jak to troll to nieśmieszny.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...