Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odblokowanie rynku

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Mam kilka pytań odnośnie rynku na steamie.

Ogólnie to, jeśli kupię sobie paysafecard za np. 30zł, i doładuję sobie za te 30zł portfel steam to czy odblokuje mi to rynek, tzn. czy będę mógł sprzedawać/kupować przedmioty? I czy jak będę miał te 30zł na koncie to czy od razu będę mógł kupić sobie np. klucz do skrzynki i jakieś skiny? Słyszałem, że jeśli chcę odblokować rynek to muszę kupić jakąś grę za 5 euro, czy jest to prawda? Nie można kupić innych rzeczy? Bo wolałbym kupić jakieś skiny, klucze czy coś, niż grę w którą nigdy nie zagram :)

Z góry dziękuję za odpowiedzi!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Musisz kupić gre.

Za jakąś określoną kwotę?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Bodajże 5 euro, lecz słyszałem, ze ludzie kupują po parę centów i tez działa.

To jutro kupię sobie psc i zobacze :) Ale mimo wszystko, będę mógł kupić od razu jakiegoś skina albo kluczyk?

No, a jeśli kupię tą grę to będzie mi pisało gdzieś, za ile odblokują mi rynek?

Opublikowano

@Mr.Cukier

nie trzeba nic kupowac.. kiedys wystarczylo kupic gre za te kilka centow ale zmienili to.

teraz wymogiem jest tylko doladowanie 5euro na steam i odczekanie 30dni.

a i jak ladujesz psc 30zl to sobie poszukaj w google: 'jak doladowac steam dowolna kwota' bo wtedy doladujesz jakies 6.7euro a nie 5.

Opublikowano

Dopiero odblokowali mi rynek tydzień temu, więc świeże info- można doładować przez PSC, nie trzeba nic kupować tylko odczekać 30 dni.

Opublikowano

Dopiero odblokowali mi rynek tydzień temu, więc świeże info- można doładować przez PSC, nie trzeba nic kupować tylko odczekać 30 dni.

To super :) Można wiedzieć ile doładowałeś?

@Mr.Cukier

nie trzeba nic kupowac.. kiedys wystarczylo kupic gre za te kilka centow ale zmienili to.

teraz wymogiem jest tylko doladowanie 5euro na steam i odczekanie 30dni.

a i jak ladujesz psc 30zl to sobie poszukaj w google: 'jak doladowac steam dowolna kwota' bo wtedy doladujesz jakies 6.7euro a nie 5.

Czyli mam zrobić coś takiego: https://www.youtube.com/watch?v=lIb-jVKphdctylko nie ma za to bana? Bo wolę nie ryzykować -,-

Za 20zł da radę doładować 5 euro? Bo to wychodzi chyba 4,7 jeśli się nie mylę.

Jeszcze jedno pytanie, to 5 euro ma zostać na koncie przez te 30 dni, czy mogę wydać to na klucze/skiny?

Opublikowano

klucze w csie mozesz kupic ale na rynku skinow wczesniej nie kupisz.

co do doladowania to nie spotkalem jeszcze nigdzie postow z banem a sam tak doladowuje konto steam

i musi to byc ponad 5 euro bo mniej nie mozna

@anonim7777

tylko jak i tak bedzie ladowac steam to po co? tylko hajs zmarnuje.

lepiej doladowac za 30zl psc konto steam i miec jakos 6.7euro.. niz resztki z psc idac twoim sposobem.

Opublikowano

klucze w csie mozesz kupic ale na rynku skinow wczesniej nie kupisz.

co do doladowania to nie spotkalem jeszcze nigdzie postow z banem a sam tak doladowuje konto steam

i musi to byc ponad 5 euro bo mniej nie mozna

@anonim7777

tylko jak i tak bedzie ladowac steam to po co? tylko hajs zmarnuje.

lepiej doladowac za 30zl psc konto steam i miec jakos 6.7euro.. niz resztki z psc idac twoim sposobem.

No to ja kupie jutro psc za 30zł, doładuje sobie steama i kupię klucze. To za 30zł najlepiej, czy może za 20/40? Chodzi o to, żeby doładować całą kase z psc na steama, bo nie jest mi to do niczego potrzebne :)

Dobra, już rozumiem o co chodzi z tym doładowaniem :) Czyli kupię sobie psc za 30zł i muszę tam zmienić kwotę doładowania na np. 7,14e, tak? Bo tyle za 30zł wychodzi.

Opublikowano

Nie słuchaj ludzi, którzy chcą tylko tego abyś wyjebał 30 zł w dupe...

Ja kupiłem grę za 2X centów i reset klienta steam i już było napisane pod itemem, kiedy odblokuje się rynek.­

Opublikowano

Nie słuchaj ludzi, którzy chcą tylko tego abyś wyjebał 30 zł w dupe...

Ja kupiłem grę za 2X centów i reset klienta steam i już było napisane pod itemem, kiedy odblokuje się rynek.­

No to sam nie wiem -,- Doładuję jutro 30zł, jak widać działa: http://scr.hu/4avr/5r10ei co mam zrobić? Mogę kupić sobie te kluczyki czy kupić jakąś grę?

Opublikowano

jak chcesz sprawdzac kurs to tylko na psc:

https://www.paysafecard.com/pl-pl/kalkulator-walutowy/

Kwota w wysokości 30.00 Polski złoty (PLN) odpowiada aktualnie 6.90 Euro (EUR) .

co do kwoty to juz zalezy od ciebie.

obojetne czy ladujesz 30/50zl bo tamtym sposobem i tak doladujesz cala kwote co jest powyzej 5euro.

No to spoko bo obecnie 1 klucz kosztuje 2,19 euro, czyli wystarczy mi na 3 ;) Tylko sam już nie wiem, czy mam kupić tą grę, czy nie....

Opublikowano

no nie trzeba jak ladujesz steam..

wymogami odblokowania:

Ograniczenia zakupów

Aby uzyskać dostęp do Rynku, w historii twojego konta musi figurować pomyślny zakup starszy niż 30 dni, ale nie starszy niż rok. Transakcją taką może być zakup środków do portfela. Aktywacja kluczy zakupionych w punktach sprzedaży detalicznej nie jest brana pod uwagę.

Opublikowano

no nie trzeba jak ladujesz steam..

wymogami odblokowania:

Ograniczenia zakupów

Aby uzyskać dostęp do Rynku, w historii twojego konta musi figurować pomyślny zakup starszy niż 30 dni, ale nie starszy niż rok. Transakcją taką może być zakup środków do portfela. Aktywacja kluczy zakupionych w punktach sprzedaży detalicznej nie jest brana pod uwagę.

No to super, tylko tyle chciałem :) Jutro kupię tego psc za 30zł i otworzę sobie 3 skrzynki, dziękuję wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...