Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania dot. CS:GO

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, pobrałem CS GO i mam kilka pytań: Co dają stopnie? Dają może jakieś bronie? Bo np. teraz nie mam "czetki" a czytałem że dobrze się nią gra, nie mam też m4a1, a może zależy to od typu meczu? Z góry dziękuje za pomoc ;)

Opublikowano

Co dają stopnie? Dają może jakieś bronie?

Stopnie są tylko i wyłącznie do zdobycia skórek broni (jeżeli wykupiłeś tzw. przepustkę operacji Bloodhound), do możliwości rozgrywania Turniejów (musisz osiągnąć 3 stopień), czy do zdobycia żetonu po osiągnięciu 40 stopnia.

Bo np. teraz nie mam "czetki" a czytałem że dobrze się nią gra, nie mam też m4a1, a może zależy to od typu meczu?

W ekwipunku możesz wybrać broń pomiędzy m. in. P2000 a UPS-s, pomiędzy Tec-9 a CZ-75, czy też pomiędzy M4A4 a M4A1-S. Potestuj te wszystkie bronie i sam zdecyduj, którymi CI się lepiej gra. :)

Opublikowano

Stopnie są tylko i wyłącznie do zdobycia skórek broni (jeżeli wykupiłeś tzw. przepustkę operacji Bloodhound), do możliwości rozgrywania Turniejów (musisz osiągnąć 3 stopień), czy do zdobycia żetonu po osiągnięciu 40 stopnia.

W ekwipunku możesz wybrać broń pomiędzy m. in. P2000 a UPS-s, pomiędzy Tec-9 a CZ-75, czy też pomiędzy M4A4 a M4A1-S. Potestuj te wszystkie bronie i sam zdecyduj, którymi CI się lepiej gra. :)

Dzięki wielkie ;)

A jakim rodzajem celownika twoim zdaniem najlepiej się gra?

Opublikowano

Dzięki wielkie ;)

Pobierz mapke ze steama i sam sobie zrob celownik nie graj na np na pashy tylko zrob swoj 

Opublikowano

Dzięki wielkie ;)

Każdemu gra się inaczej na każdym celowniku. Mi się dobrze gra na tym standardowym, bez żadnych zmian. :)

Opublikowano

Każdemu gra się inaczej na każdym celowniku. Mi się dobrze gra na tym standardowym, bez żadnych zmian. :)

A wyjaśnił byś mi jeszcze o co chodzi z tymi rangami? Czy ten np. Silver I to coś innego niż ta ranga zdobywana za PD ( Na poczatku: Rekrut Stopień I)

Opublikowano

A wyjaśnił byś mi jeszcze o co chodzi z tymi rangami? Czy ten np. Silver I to coś innego niż ta ranga zdobywana za PD ( Na poczatku: Rekrut Stopień I)

Te rangi typu Rekrut Stopień I są prywatne, dzięki którym dostajesz cotygodniowy drop i jakieś inne bonusy. Jest to tak jakby level w CS:GO który nie ma większego znaczenia. Rangi typu Silver I, II itd. są to rangi odzwierciedlające poziom umiejętności gracza. Silver I - najgorsza ranga, Global Elite - najlepsza :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Tak, jest ona wyznaczana na podstawie Twoich umiejętności. Oczywiście po osiągnięciu jakiejkolwiek rangi będziesz musiał osiągać każdą wyższą. :)

Opublikowano

Te rangi typu Rekrut Stopień I są prywatne, dzięki którym dostajesz cotygodniowy drop i jakieś inne bonusy. Jest to tak jakby level w CS:GO który nie ma większego znaczenia. Rangi typu Silver I, II itd. są to rangi odzwierciedlające poziom umiejętności gracza. Silver I - najgorsza ranga, Global Elite - najlepsza :)

Tak, jest ona wyznaczana na podstawie Twoich umiejętności. Oczywiście po osiągnięciu jakiejkolwiek rangi będziesz musiał osiągać każdą wyższą. :)

A gdzie zdobywać te rangi siler itp? Bo gram na iproszczonym i tam ich chyba nie ma

Opublikowano

A gdzie zdobywać te rangi siler itp? Bo gram na iproszczonym i tam ich chyba nie ma

Zaznaczone na żółto opcje są przeznaczone do gier turniejowych :)

024be36f6e43b1ed.png

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Na początku musisz wbić 3 lvl. Jak go wbijesz będziesz mógł grać mecze turniejowe, na których możesz zdobyć rangę (s1,s2 itd). Zdobywasz ją po 10 wygranych turniejowych

Opublikowano

Zaznaczone na żółto opcje są przeznaczone do gier turniejowych :)

024be36f6e43b1ed.png

To ten tryb, żeby tam wejśc musze mieć 3 stopień?

Opublikowano

To ten tryb, żeby tam wejśc musze mieć 3 stopień?

Tak jak napisał kolega nad tobą musisz mieć 3 stopień (lvl). Możesz go wbić na uproszczonych, ale NIE na serwerach. Jak już wbijesz to otrzymasz dostęp do gier turniejowych :)

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Użytkownicy powyżej odpowiedzieli na Twoje pytanie. :) Gdybyś miał jeszcze jakieś, śmiało tutaj pytaj! ;)

Opublikowano

A jak wyglądają te mecze turniejowe? Są bardziej ogarnięte niż te uproszczone na początku? Nie latają wszyscy z AWP? :x I silvery grają z silverami tak?

Opublikowano

Przeciwnicy są dobierani odpowiednio do Twojej rangi, czasem się zdarza że ktoś ma rangę wyżej / niżej. Na turniejowych w zależności od rangi, od Silver I do MG I nie oczekuj niczego wielkiego. Fakt faktem, im wyższa ranga tym lepsza rozgrywka ale to jest słaby poziom gry. 

Rozgrywka turniejowa ma nast. elementy:

- Gra 5v5

- 2minuty/runda

- Gra do 16 | max 30 rund, czyli mozliwy jest remis 15:15

To są najważniejsze aspekty, no i wiadomo po 15 rozegranych rundach następuje zamiana stron, czyli będąc w terro Twoja drużyna zostanie przeniesiona do CT.

Chyba tylko z najważniejszych rzeczy.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Jaką jasność gry macie ustawioną bo sobie nichcący zmieniłem

Opublikowano

Zmień na taką jaka Ci odpowiada. Każdy ma inne ustawienia :)

Tylko... Bawiłem się cfg i mi się włączyła taka jakby lekka mgła na mapach, wiesz może jak to zmienić? Na duście jest taki jakby dym :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...