Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CM 12.1 dla SGS3 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jest gdzieś poradnik dot. instalacji ( od początku do końca ) CM 12.1 dla samsunga galaxy s3? Próbowałem już kilka razy i coś mi nie pyka, a chciałbym mieć 5.1 na swoim sgs3, z góry dzięki za pomoc ;) 

Opublikowano

Po pierwsze musisz wybrać sobie ROM + GAppsy. Ja korzystam z CyanogenModa 12.1 od JustArchi, który możesz znaleźć poniżej. Ten system od razu zawiera aplikacje Google'a, więc nie musisz zaprzątać sobie nimi głowy.

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/development/rom-archidroid-v2-4-6-power-hands-t2354859

Wymagania:

• Samsung Galaxy S3 I9300.
  • Karta SD.
  • Customowe recovery (TeamWinRecoveryProject, ClockWorkMod itp.)
  • [Nie wymagane, ale zalecane] Backup swojego aktualnego ROMu na karcie SD.

Poradnik na podstawie Team Win Recovery Project. Na początku zapoznaj się z tym poradnikiem w całości. Nie biorę odpowiedzialności, za cokolwiek, co może stać się z Twoim urządzeniem.

1. Pierwszy krokiem, jaki musisz wykonać jest pobranie systemu (może być ten wyżej) i wrzucenie go na swoją kartę SD (jeżeli to nie jest ten z mojego linku, to pobierz dodatkowo Gappsy do niego).

2. Uruchom telefon w trybie recovery - przytrzymaj klawisze Power + Home + Volume+ aż pojawi się napis Samsung. Przejedziesz do recovery.

3. Najpierw przejdź do kategorii Wipe. Następnie wybierz opcję "Factory Reset" i poczekaj do końca operacji. Kolejnym krokiem jest przejście do zakładki "Advanced Wipe". Zaznacz tam opcje "Dalvik Cache, Cache i System" i uruchom procedurę czyszczenia. To usunie partycję systemową oraz aplikacje i ich dane.

4. Teraz przejdź do zakładki "Install" i zlokalizuj swój system. Jeżeli jest to ArchiDroid to wystarczy, że go sflashujesz (uruchomi się Aroma Installer). Jeżeli nie, to po flashu systemu musisz sflashować jeszcze GAppsy.

5. Gotowe! Teraz wybierz opcję "Reboot". Miłego używania systemu!

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...