Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Naruto - wasze opinie

Dygo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałbym usłyszeć Waszą opinię i podstawowe informacje o Naruto. Kiedyś jeszcze na Jetixie oglądałem, ale dzieciakowi takie coś się podobało i były to pierwsze odcinki. Czy odcinki, które wychodzą są warte uwagi? Warto całą serię obejrzeć od początku?

Opublikowano

Istnieje temat, gdzie możesz pytać się o to czy warto obejrzeć daną serię ;)

http://www.mpcforum.pl/topic/1456432-czy-warto-obejrzeć/page-1

Sam pytałem się o Naruto, a w cytatach są odpowiedzi do pytania:

Powtarzających się schematów jest sporo co ~5odcinków się pojawiają lecz dopiero po kilkunastu epizodach. Od czego zacząć :> Wiadomo że od pierwszego sezonu :D Anime potrafi wciągnąć ;d Według mnie warto.

Jeżeli nie będą wkurwiały cię fillery co 10-15 odcinków, które trwają tyle samo co historie oparte na mandze to możesz się za to śmiało brać, chociaż sądzę ze jest trochę innych (ciekawszych) dłuższych serii, ale jak wiadomo - wszystko kwestia gustu.

gfgdf

Opublikowano

Pierwszy sezon warto. Drugi to tak nie zabardzo jedynie walka z peinem była warta uwagi. Za dużo fillerów nawpierdalali ;>  Wypuścili z 4 odcinki i teraz z 10 fillerów dadzą jak nie więcej.

IDcncno.png

Opublikowano

Zawsze można fillery omijać jak się zaczyna od początku. Naruto dzieli się na mnie na dwie części, do walki z Painem i po walce z Painem. Do jego walki było dobrze, a później zaczeło się j****.

6e5qaevk5b3a_t.jpg

Opublikowano

Zawsze można fillery omijać jak się zaczyna od początku. Naruto dzieli się na mnie na dwie części, do walki z Painem i po walce z Painem. Do jego walki było dobrze, a później zaczeło się j****.

Zgadzam sie z toba, teraz sie poprostu modle o koniec tego shitu.

Szkoda zdropowac jak juz tyle czasu na to poswiecilem, a z drugiej strony wiem ze bedzie jeszcze 100 epow (*z czego 80 to fillery*).

Osobiscie bym nie polecal...

Masz mase innych fajnych *Lepszych* anime, jezeli takie preferujesz typu Hunter x Hunter, Full Metal Alchemist.

Ogolem uwazam ze przez ten czas co bys obejrzal naruto, zdarzylbys skonczyc kilkanascie serii po 12/13epow.

Naruto nie jest jakis, wybitny.

Ma swoje momenty, naprawde poruszajace, fajne, ale jako calosc... Porownujac go do Hunter x Hunter czy innych anime, jest dosc... Srednie. 6/10.

Edited_1.png

Opublikowano

Obejrzeć warto, chociażby dla tego fajnego uczucia za dzieciaka. 

Ale mimo to - 70% to fillery, które nic nie wnoszą do fabuły. To anime (obecnie) toczy się linią pochyłą. 

Jest dużo lepszych animu. 

Opublikowano

Warto obejrzeć obydwa sezony, bo animiec jest naprawdę dobry, sam tak uważałem dopóki nie dogoniłem odcinków, wtedy pojawiły się filery i wkurw na anime, ale jak je olałem na jakiś czas i nazbierało się odcinków, to zacząłem dalej uważać, że Naruto jest naprawdę dobry. Na pewno nie dogonisz Naruto zaczynając od początku, więc możesz obejrzeć wraz z drugim sezonem(pomijając filery).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja opinia jest taka, że jest to seria oceniając po calosci spoko, czyli tak 6/10. Sporo zanizył shippuuden, mam na mysli odcinki po walce z painem. Generalnie fajny wykreowany swiat, niektóre postacie, ale neistety zmarnowany potencjał, wiele niescislosci fabularnych niestety tez bylo w tej serii.

1 sezon polecam zrewatchować, w sumie shippuudena tez mozesz, ale spodziewaj się spadku jakosci i utraty klimatu w pozniejszych odcinkach, bodajże od 300. No i niestety masa fillerów :(

6108514433687761429644.png

• 4 lata później...
Opublikowano

Naruto to historia chłopaka od 0 do bohatera. Historia kolesia, który ma sporo wad, jest głupi, jest zwyczajnie takim prostym człowiekiem. Oglądając cała serie możemy zauważyć jego przemianę, stopniowo staje się bardziej uważny, stopniowo stara się bardziej zapanować nad gniewem. Naruto nigdy nie był dupkiem on był i w sumie dalej jest po prostu trochę głupi. Najpierw myśli potem robi. Akurat w mandze postacie są świetnie opisane i generalnie pomimo tak długiej historii jest mało sprzeczności czy potknięć. Oczywiście postacie kobiece oprócz Tsunade są po prostu odstawiane do kąta, postac Sakury jest z mojego punktu widzenia nielogiczna. To taka nastolatka, która lata za facetem i nie potrafi do końca dorosnąć przynajmniej uczuciowo. No i rzeczywiście, te przekonania, które niektóre postacie miały przez lata są zmieniane przez jedną rozmowę z obcym dzieciakiem, jest to głupie. Jednak osobiście sądzę że nie trzeba się jakoś bardzo czepiać pojedynczych sytuacji, które wystepuja w tym anime bo praktycznie każda postać się zmienia i na swój sposób dojrzewa. Mnie w sumie najbardziej nie śmieszy to, że te rozmowy sprawiają całkowita zmianę w bohaterach, ale to, że wystarczy kogoś pokonać, żeby zmienił myślenie o 180stopni. Ani Gaara, ani Neji, ani Nagato czy nawet Sasuke nie zrozumieli by niczego gdyby wygrali walkę z Naruto xD tylko dlatego, że on przysłowiowo spuścił im wpierdol to zmienił ich tok myślenia i ogólnie ich jako osoby. To jest stały schemat w tym anime i to jest dla mnie największą głupota, ale to w końcu anime nastawione na walki, więc to chyba ważny aspekt całej fabuły i dlatego tak bardzo kładą na to nacisk. Jednak morał z tego jest taki, spuść komuś wpierdol, a on nabierze do Ciebie szacunku i stanie się lepszym człowiekiem xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...