Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spacja przez 5 sekund problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z stworzeniem programu, który klika jedynkę w pętli oraz POWINIEN PRZYTRZYMAC SPACJĘ PRZEZ 5 SEKUND. Program ma służyć jako cheat do miejscowej gry do użytku dla mnie oraz znajomych. Proszę o pomoc z góry dziękuje. post-299676-0-78725900-1442093041.png

Opublikowano

Send("{SPACE down}")

Sleep(5000)

Send("{SPACE up}")

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Nie zadziała wszędzie, to zależy od klawiatury, czasem systemu, gry albo programu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu co ty za przeproszeniem pierdolisz?

{space down} i {space up} zadziała pod każdym windowsem na którym chodzi autoit z każdą klawiaturą o ile system ją obsługuje (a ciężko by było pracować na komputerze bez klawiatury). Czasami gra może co najwyżej blokować wysyłanie klawiszy w taki sposób, ale na to nic nie poradzisz.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Tu się mylisz , klawiatury są różne i różnie działaj w zależności od sposobu sterowania matrycą, tak samo gry czy programy wymagają różnego działania interakcji. Coś co działa u kogoś nie działa u innej osoby 

Normalnie trzymanie klawiatury powoduje jej ciągłe naciskanie co pewien czas, autoit jest zbyt prostym programem by zrealizować tego typu funkcję bez rozbudowania jej o dodatkowe udf. 

U mnie ten skrypt pod w10 nie działa tak jak według ciebie ma działać z żadną klawiaturą mam same Logitech, wciska dokładnie tylko raz klawiaturę i nic, na innym kompie powoduje powtarzanie naciskania klawiatury, w żadnym z wypadków nie powoduje jednokrotnego naciśnięcia spacji przez jakiś czas, wiec kto tu  pierdoli bzdury i wprowadza w błąd ? 

Zresztą od ustawiania czasu naciśnięcia jest OPT  SendKeyDownDelay

Opublikowano

Nie zadziała wszędzie, to zależy od klawiatury, czasem systemu, gry albo programu

Co nie znaczy, że nie zadziała w tym przypadku (watpie, żeby był problem).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

To nie jest problem by  zadziałało, problemem jest napisanie skryptu by działało wszędzie i na różnych konfiguracja sprzętu. 

Dla siebie potrzebowałem podobny skrypt trzymający przyciski określoną ilość czasu  a nie wciskający je przez określoną ilość czasu co robi większość zwykłych klawiatur to musiałem napisać  specjalnie udf ( RobeM pisał )  i użyć hooka dla klawiatury.  

Masz przykład w programie MakroGamer  napisanym w Autoit i używającym właśnie hooka klawiatury ( plik dll w katalogu programu ) , pozwala zrobić dokładnie to co trzeba nacisnąć klawiaturę przez określony czas 

Opublikowano

@Ktosiu

Nie wiem po co to piszesz. Słyszałeś o regule KISS? Gość potrzebował wciskanie klawisza do jakiejś gierki to dostał, jak nie zadziała to napisze. Szukasz problemu tam gdzie go póki co nie ma.

Nie będę tworzył łazika marsjańskiego jak wystarczy hulajnoga.

Opublikowano

Po to ci napisałem by użyć dodatkowo w skrypcie odpowiedniego opta , domyślnie naciskany jest przycisk przez 5 ms i nawet ustawienie {SPACE down} da naciśniecie klawisza spacji  tylko 5 ms 

Opublikowano

U mnie ten skrypt pod w10 nie działa tak jak według ciebie ma działać z żadną klawiaturą mam same Logitech

@Ktosiu

Chyba mnie coś ominęło, co z tego że masz klawiaturę Logitech skoro ten skrypt symuluje wciśnięcie przycisku, a nie rzeczywiście go wciska na klawiaturze, idąc twoim tokiem rozumowania, gdybyś odpiął klawiaturę nie mógłbyś korzystać z tego skryptu, a możesz...

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Po to ci napisałem by użyć dodatkowo w skrypcie odpowiedniego opta , domyślnie naciskany jest przycisk przez 5 ms i nawet ustawienie {SPACE down} da naciśniecie klawisza spacji  tylko 5 ms 

@Ktosiu

Bredzisz - testowałem i działa - SendKeyDownDelay służy do określania czasu wciśnięcia gdy opcje up/down nie są ustawione.

Opublikowano

Odłącz klawiaturę i sprawdź czy działa funkcja Send. ^^

Ta funkcja wysyła wiadomość do DLL Windowsa, a nie do klawiatury i dopiero do sterowników. :)

­

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...