Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Codeblocks, windows 10 problem

Nythera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam codeblocks i gdy klikam F9 by przetestować ten "program" czy co to tam jest w języku c++ to z automatu następuje zamknięcie systemu, win 10

Opublikowano

Może włączasz program zamykający system (nie zdziwiłbym się, skoro nie wiesz jaki odpalasz "program czy co to tam jest") :D

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Problem występuje tylko przy odpalaniu tego programu? Jak tak to wrzuć kod (pamiętaj o ikonce <>). 

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Przeinstaluj codeblocksa, przeskanuj kompa - ch** wie co to może być.

PS

Jak na windzie pracujesz to polecam Visual Studio zamiast code::blocks.

Opublikowano

@Sopelek997

Ha - dobre pytanie - może mu chodzi o to że się konsola od razu zamyka (bo się program kończy) a ja się tu produkuję :D

Opublikowano

Na Windows 10 jesteś zmuszony korzystać visual basic na razie.

@anakonda119

Że co?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hans Kloss sorka że odkopuje ale są problemy z programami kompilowanymi przy użyciu MINGW na Win 10, społeczność się tym zajmuje i już od jakiegoś czasu działa ale były poważne problemy z portami.

Tyle co mi wiadomo, ja nie siedzę nad MINGW, nie nawiedzę Windowsa.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Opublikowano

Hans Kloss sorka że odkopuje ale są problemy z programami kompilowanymi przy użyciu MINGW na Win 10, społeczność się tym zajmuje i już od jakiegoś czasu działa ale były poważne problemy z portami.

Tyle co mi wiadomo, ja nie siedzę nad MINGW, nie nawiedzę Windowsa.

Tyle, że w swojej wypowiedzi napisałeś o języku a nie o IDE, stąd moje WTF.

PS

Nie przychodzi mi do głowy żaden argument za używaniem na Windzie czegoś innego niż VS, poza "nienawidzę M$" właśnie - tylko pytanie po co wtedy w ogóle korzystać z Windowsa ;)

Edit:

no może jeszcze chodzić o wymagania sprzętowe, VS jednak trochę żre i waży.

Opublikowano

Ja osobiście polecam Visual Studio 2015 na Windows 10 jedyne problemy były tylko i wyłącznie z instalacją otóż zatrzymywał się na pliku a sama instalacja [u mnie] długo trwała... A same wymagania są małe ponieważ bez problemu pracuję na słabym komputerze :|

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na Windows 10 jesteś zmuszony korzystać visual basic na razie.

Nie z Visual Basic tylko Visual Studio albo Visual C++.

Visual Basic to całkowicie oddzielny język.

Opublikowano

Być może chodziło o to, że zbyt szybko zamyka się konsola i nawet nie zdążysz tego zauważyć.

Po prostu wprowadź ten kod i sprawdź czy wszystko ok:

#include <iostream>
#include <windows.h>

using namespace std;

int main()
{

cout << "Test";
Sleep(10000);

return 0;
}

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Code::Block nie działa za dobrze na Windowsie 10, nie jest prawdopodobnie kombatybilny.­

Na stronie downloadu Code::Blocksa nie ma wymienionego nawet Windows 10, więc stawiam, że nie jest.

Co prawda mój kolega na 64 bitowym Windowsie 10 ma i chodzi mu bardzo dobrze.

@Edit

Co oznacza, że jakaś szansa jest żeby działał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...