Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

EKWIPUNEK NA 50 LV +

yamsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od czasu do czas wchodzę sobie na Aiona mam postać 51 lv łowca z jakimś setem na 46 lv który dostałem z misji on daje spore bonusy jak się ma itemy tego samego setu atak obrona hp i teraz rodzi się pytanie co robić dalej i na jakie eq stawiać czy wbijać lvl z tym eq czy może robic ten set za monety w Ingisson czy jakoś tak co z bronią dostane jakaś lepszą poźniej jak ze skilami i stygmatami Najbardziej mnie interesuje jaki ekwipunek będzie najlepszy do pve i pvp ktoś pomoże ? ;d 

Opublikowano

Jeśli twój set daje bonusy za posiadanie 2-5 części, to przypuszczam że jest to set devonation na 46lvl. Ten set ma bardzo duże statystyki i noś go dopóki nie znajdziesz lepszego.

Opublikowano

Sprawdź, czy set za Mithrilowe Monety jest lepszy. ;)

Na 65 lv:

Kolejny będzie set kampanijny, tzn. dostaniesz go za wykonanie żółtych misji (ten jeszcze przed 65), później set za Antyczne Monety do pve.

Do pvp najpierw set za Medale Walki, a później za Punkty Otchłani i Ceranitowe Medale.

Przydatne linki:

http://www.mpcforum.pl/topic/1310648-ceranitowe-medale-sposoby-na-ich-zdobycie/

http://board.pl.aion.gameforge.com/board23-aion-gra/board49-pve/678-poradnik-monety/

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

a na 55 lv nie ma nic ciekawego ?

Może któryś set za Medale Próby Ognia, tj. za medale, które otrzymuje się za walki na arenach pvp, ale raczej długo się je zbiera i nie jest to opłacalne, bo na 65 szybko zmienia się set na bmowy (Medale Walki).

Opublikowano

Czyli co siedzieć na tym secie cały czas i robić misje tylko 

Ja na Twoim miejscu zajęłabym się właśnie expieniem. Możesz sobie kupić ten set za Mithrilowe Monety na 51+ o ile jest lepszy niż Twój obecny. Kolejny set dostaniesz za kampanie, a później powinieneś zbierać Medale Walki i Antyczne Monety.

Nie ma większego sensu składać innego setu, bo będzie gorszy niż ten za Medale i Antyczne i prawdopodobnie będzie bardziej czasochłonny w złożeniu.

Opublikowano

Dobra a jak mam zdobyć te medale i rzeczy potrzebne mi na eq co oplaca się rozwijać alchemia craft co z tymi skilami można coś dobrego ogarnać na moim lvl jak polaczyć 2 bronie luk z czym polaczyć żeby cos skila było bo cieżko z mobami na solo jest ... mam 7.2k pz nie wiem czy to dobry wynik jak na lowce co wybierac obrazenia magiczne czy parowanie gdzie zarabiać na jakie instancje chodzić ? HEEEPL xD

Opublikowano

Z tego co pamiętam kolejny set podobny do twojego otrzymasz za serie Q w Gelkmaros na 56lv. Masz 5 misji za które dostajesz po 1 itemie z setu i potrzeba ubić tylko po 10 mobów w różnych miejscach. Ten set wystarczy ci do 65lv i potem za BM'y. Są to podobne misje które robiłeś na swój obecny set.

Opublikowano

Dobra a jak mam zdobyć te medale i rzeczy potrzebne mi na eq co oplaca się rozwijać alchemia craft co z tymi skilami można coś dobrego ogarnać na moim lvl jak polaczyć 2 bronie luk z czym polaczyć żeby cos skila było bo cieżko z mobami na solo jest ... mam 7.2k pz nie wiem czy to dobry wynik jak na lowce co wybierac obrazenia magiczne czy parowanie gdzie zarabiać na jakie instancje chodzić ? HEEEPL xD

Eh trochę chaotycznie to napisałeś ale postaram się odpowiedzieć na wszystko.

Na tym lvl to nie masz co się martwić o żadne Medale ! zanim zbierzesz na jakikolwiek part przebijesz lvl i ten set będzie nie opłacalny. Zbierasz tylko Mithril Coin'y i kupujesz set na 56lvl następny set otrzymujesz na 61-64 z Kampani i do 65 możesz w tym biegać.

Crafty to tak najbardziej opłacalne dla wszystkich klas to  : Alchemia - na 499 poziom - dzięki temu możesz Crafcić wszystkie potrzebne poty i Cooking - do 549? (na pewno 500+) dzięki temu możesz crafcić wszystkie potrzebne Jedzonka. Ale rozwijanie craftów polecam dopiero na 65lvl wcześniej nie opłaca się tego robić zbytnio.

Skile to niestety nie pomogę bo do póki nie wbijesz 65 nie będziesz miał wszystkich skili a tworzenie dla Ciebie Bulidu stigm na każdy lvl jest bez sensu. Wbijaj stigmy które CI pasują / zadają dużego DMG itp.

Wbijesz 56lvl to najlepiej połącz 2x bronie za właśnie Mithril Coiny - najłatwiej je dostać i są dość dobre. Ew z Questów dostaniesz broń która będzie miała podobne staty to możesz jej użyć.

Na "łowce" czyli Rangera to Cryt / Atak z racji że na razie nie będziesz Weavować to skup się na Krycie ale jak będziesz miał Ataki / HP to wbijaj śmiało. Ogólnie na 65lvl będzie interesować Cię na PvP  - Cryt / Magic Acc (magiczna precyzja ) / Atak / ew. HP.  Na PvE Cryt / Atak / ew Magic Acc.

Wbij 53lvl bodajże i będziesz mógł chodzić na BT - Beshmundir Temple - Dobry Drop i dużo expa opłaca się tam chodzić.

Na 50 jeszcze miragenta można zrobić niebieskimi questami. 

Robienie Miragenta jest bardzo czasochłonne + już nie opłacalna bo zrobienie go potrwa tydzień ? dwa ? a wbicie 60lvl zajmie Ci z 1-2 dni.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

a na 55 lv nie ma nic ciekawego ?

Bo dopiero na56 dostaniesz specjalnego a na set deaviona patrolu 56 elitarnego.

Czasami aby sie podnieść, trzeba nisko upaść :)

Opublikowano

Na "łowce" czyli Rangera to Cryt / Atak z racji że na razie nie będziesz Weavować to skup się na Krycie ale jak będziesz miał Ataki / HP to wbijaj śmiało. Ogólnie na 65lvl będzie interesować Cię na PvP  - Cryt / Magic Acc (magiczna precyzja ) / Atak / ew. HP.  Na PvE Cryt / Atak / ew Magic Acc.

Wbij 53lvl bodajże i będziesz mógł chodzić na BT - Beshmundir Temple - Dobry Drop i dużo expa opłaca się tam chodzić.

Panie, a od kiedy to się na rangera robi Magical Accuracy? Pogrzało? Toż to klasa fizyczna. :)

Pokaż mi rangera, który lata z M. Acc. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Lvl. 46 Set Deaviona Patrolu

Lvl. 56 Set Elitarnego Deaviona Patrolu 

Lvl. 65 Set za BM

Lvl. 65 potem na 70 Set za AC

Czasami aby sie podnieść, trzeba nisko upaść :)

Opublikowano

Pytania dotyczące ekwipunku w tej grze dla postaci bez maksymalnego poziomu to według mnie istna głupota, a komentarze do takich postów zazwyczaj dodają Barusiani "prosi", którzy o PvE mają zerowe pojęcie.
Może zrobię jakiś poradnik dotyczący PvE, zobaczymy.

Co do tematu - PvP zaczynasz się interesować DOPIERO, gdy nabijesz maksymalny poziom, bo dopiero wtedy się ono właściwie zaczyna.

Wielu ludzi pisze o zaletach setu Daevoniana, ale w mojej opinii, jak i opinii większości weteranów - SET JEST MIERNY.
Jest to ciekawy startowy bonus, ale nic poza tym.

Na każdym alcie wykorzystuję ten set od poziomu 46 do 53, bo na 53 idę robić samemu BT NM(Beshmundir Temple) i wtedy przyda mi się set, który samemu mogę sobie pomodyfikować(manastones), gdyż sam Daeovnian mnie jakoś nie zadowoli.
Wspomniany set ma swoje plusy, jak najbardziej, ale tylko i wyłącznie w przypadku klas magicznych. W przypadku reszty polecam po prostu połączyć broń Daevonianową z czymś ciekawszym, a set? Polecam mithrilowy, ale tylko pod warunkiem, że zamierzacie sobie expić samotnie w BT.

Mi osobiście wbicie 62 poziomu z 53 zajmuje niespełna 40 - 50 minut, ponieważ wykorzystuję zwiększenie expa o 200% i na BT leci mi po 26kk expa za moba. 
Tak, 26kk. Polecam, Barusowi nie znają.

Idąc moim sposobem, to właściwie w 3 dni macie postać na 65 poziomie.
Wróćmy do setu - Jeśli nie macie absolutnie niczego ciekawego, a na BT chodzicie z randomami, to polecam poskładać sobie set Stormwinga, wydropić skrzydełka, w między czasie pochodzić na RB NM i tutaj także zdobyć skrzydła, zainteresować się TF(Tiamat) i jak dobiejcie 65, to CHCECIE posiadać biżuterię za BM(Blood Marks/Medale Wojny bodajże) + set.

Set za BM jest w cholerę gorszy od AP, ale zapewni Wam jakiś % obrony na PvP, więc jeśli wyposażycie go sobie w jakieś odpowiednie manastone, to pobawicie się bez problemu + oczywiście zbieramy na set AP.
PvE? Set za AC i nie bawcie się w żadne sety z RB HM, bo z tego, to jedynie dobra jest broń oraz sama czapeczka, a elementy pancerza na kamyki.

Opublikowano

­

Pytania dotyczące ekwipunku w tej grze dla postaci bez maksymalnego poziomu to według mnie istna głupota, a komentarze do takich postów zazwyczaj dodają Barusiani "prosi", którzy o PvE mają zerowe pojęcie.
Może zrobię jakiś poradnik dotyczący PvE, zobaczymy.

Co do tematu - PvP zaczynasz się interesować DOPIERO, gdy nabijesz maksymalny poziom, bo dopiero wtedy się ono właściwie zaczyna.

Wielu ludzi pisze o zaletach setu Daevoniana, ale w mojej opinii, jak i opinii większości weteranów - SET JEST MIERNY.
Jest to ciekawy startowy bonus, ale nic poza tym.

Na każdym alcie wykorzystuję ten set od poziomu 46 do 53, bo na 53 idę robić samemu BT NM(Beshmundir Temple) i wtedy przyda mi się set, który samemu mogę sobie pomodyfikować(manastones), gdyż sam Daeovnian mnie jakoś nie zadowoli.
Wspomniany set ma swoje plusy, jak najbardziej, ale tylko i wyłącznie w przypadku klas magicznych. W przypadku reszty polecam po prostu połączyć broń Daevonianową z czymś ciekawszym, a set? Polecam mithrilowy, ale tylko pod warunkiem, że zamierzacie sobie expić samotnie w BT.

Mi osobiście wbicie 62 poziomu z 53 zajmuje niespełna 40 - 50 minut, ponieważ wykorzystuję zwiększenie expa o 200% i na BT leci mi po 26kk expa za moba. 
Tak, 26kk. Polecam, Barusowi nie znają.

Idąc moim sposobem, to właściwie w 3 dni macie postać na 65 poziomie.
Wróćmy do setu - Jeśli nie macie absolutnie niczego ciekawego, a na BT chodzicie z randomami, to polecam poskładać sobie set Stormwinga, wydropić skrzydełka, w między czasie pochodzić na RB NM i tutaj także zdobyć skrzydła, zainteresować się TF(Tiamat) i jak dobiejcie 65, to CHCECIE posiadać biżuterię za BM(Blood Marks/Medale Wojny bodajże) + set.

Set za BM jest w cholerę gorszy od AP, ale zapewni Wam jakiś % obrony na PvP, więc jeśli wyposażycie go sobie w jakieś odpowiednie manastone, to pobawicie się bez problemu + oczywiście zbieramy na set AP.
PvE? Set za AC i nie bawcie się w żadne sety z RB HM, bo z tego, to jedynie dobra jest broń oraz sama czapeczka, a elementy pancerza na kamyki.

Temat jest z przed 3 miesięcy, nie wiem po co odkopywać takie tematy.

k1hvCVp.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...