Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na EUNE

>.Flower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zanim napiszę w czym problem chciałbym uprzedzić, że rozmawiałem z dostawcą internetu i nie jest to problem związany z moim łączem, także wszystkie urządzenia (np. router) są sprawne i nie powodują żadnych problemów.

Otóż od pewnego czasu na serwerze EUNE występują u mnie problemy z "lagami" w grze. Objawiają się one w różny sposób, najczęściej są to freezy ekranu, bardzo krótkie ale zauważalne , które bardzo skutecznie utrudniają płynną, dynamiczną rozgrywkę. Innym ciekawym zjawiskiem są przeskoki postaci, od poprzedniego patcha po wystartowaniu do ~2 minuty postać którą gram, bez różnicy jaka poruszając się przeskakuje o kilka cm na ekranie, na początku wydawałoby się to jakby poruszała się szybciej, jednakże jej prędkość poruszania nie uległa zmianie, a mimo wszystko przeskoki występują i w tych minutach zrobienie obozu w dżungli czy wczesny invade wydają się graniczyć z cudem.

Najbardziej irytującym, rzadko występującym problem jest to, że nie widzę animacji umiejętności przeciwników, np. rzucenie bumerangiem przez Gnar'a jest zauważalne dopiero gdy osiągnie maksymalną długość i zaczyna wracać, co jednocześnie uniemożliwia skutecznego ominięcia tego skill'a.

W grze mój ms wynosi 30-60 (rzadko te wyższe granice) a FPS'y wahają się w granicach 150-300 w zależności od miejsca i ilości efektów wyświetlanych na ekranie.

Piszę tutaj, ponieważ na odpowiedź supportu czekałbym stosunkowo długo i zapewne w niczym by mi nie pomogli.

Jak myślicie, jest to problem bezpośrednio związany z grą, czy może coś w moim PCie może powodować ten problem, być może reinstalacja LOL'a pomoże?

Opublikowano

To chyba wina RIOT-u, bo kilku moich kolegów też po patchu 5.17 takie coś ma.

Opublikowano

Ja nie mam żadnych problemów, problem leży u Ciebie. Jeśli z internetem wszystko ok to może sprawdź czy coś z kompem nie masz.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

­Również mam ten problem, pomimo że ping mam max do 50ms, a fps na najwyższych ustawieniach 250+. Myślałam, że to po aktualizacji sterowników do nvidii, usuwałam je, instalowałam poprzednie, ale ciągle to samo. Także to chyba wina riotu.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Ja również to odczuwam. U mnie jest to późniejsze ładowanie się animacji (skill normalnie się używa w momencie w którym klikne, ale animacja dopiero po kilku sekundach). Zauważyłem też dziwne przemieszczanie się postaci. Chyba najgorsze jest to, że od razu jest flame od cebul które nie rozumieją problemów z serwerami :) Chyba trzeba czekać aż przestaną robić sobie grilla z serwerów ...

Przynajmniej nie każą nam cierpieć za ich grzechy :D

AgGi5n3.png

Nawet w lobby gra wystartowała po kilku minutach xDD

Opublikowano

Powodzenia, nie można było się nawet zalogować (Ciągle pisało logging in) a teraz loguje się parę tysięcy ludzi na raz.

jtulo0.png

Btw zablokowali rankedy :3.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Ja nic takiego nie mam i nie miałem, ale właśnie wyłączyli rankedy, więc coś jest na rzeczy

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...