Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Test Z Informatyki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jutro piszę test informatyczny projektu "DiAMEnT" i nie wiem z czego mogą być pytania. Zapytałem mojego nauczyciela od informatyki, on powiedział, że mogą być zadania typu "Wyjaśnij co to znaczy" np. Dysk Twardy, Internet, Przeglądarka etc. Może ktoś już pisał taki test i wie jakie mogą być jeszcze pytania? I jakieś ogólniejsze informacje na temat jakichś używanych pojęć, typu właśnie Dysk Twardy, HDD, Internet, przeglądarka etc. Wiem, że nazwa internet pochodzi od (ang.) INTERnational NET - międzynarodowa sieć i, że jest to sieć komputerowa. Zaprojektował ją Paul Baran w 1964 roku. Ale może coś więcej, tylko nie dawać mi definicji na całą stronę. Ogółem na max 3 linijki czcionką nie zmienianą (wielkość tej co tu, na mpc).

Z góry dziękuję wszystkim, może wynagrodzę się 5*/1* +/- co kto woli.

Pozdrawiam

RaZoRPL

Opublikowano

Skoro podał ci dysk twardy itp to pewnie chodziło mu o główną budowe komputera. Pytania zapewnie bedą z tego projektu, z tego co tam braliście na nim.

76561198001815076.png
Opublikowano

Właśnie chodzi o to, że to jest test przed projektem, by wyłonić uczniów, którzy przejdą do projektu (Są 4 przedmioty - Matematyka, Informatyka (Technologia Informacyjno-Komunikacyjna), J. Angielski, Przedsiębiorstwo). Ale poszukam trochę krótkich definicji na temat zewnętrznej budowy.