Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem

PatrykExTrEmE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem wczoraj słuchawki z mikrofonem i gdy podłączyłem słuchawki działały a mikrofon już nie. Ale na przykład jak puszczę jakąś muzykę z neta to kolega na skype to słyszy wszystkie dzwięki z mojego kompa słyszy ale gdy ja coś mówię to nie słyszy. Mam Windows XP.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Całkiem prawdopodobne, że to coś z ustawieniami na skype.

Sprawdź skype i wszystkie ustawienia, czy masz mikrofon w ustawieniach załączony. 

Raczej na skype nie bo sprawdzałem w csie i tsie i tak samo nic. Jak grzebałem coś w tych ustawieniach kompa to na skype w ustawieniach audio pojawiły się 2 nowe mikrofony ale żaden z nich nie działa :/ Razem mam 3 : Realtek HD Digital input, Realtek HDA Primary Input i Mic in at front panel (Pink)

Opublikowano

Raczej na skype nie bo sprawdzałem w csie i tsie i tak samo nic. Jak grzebałem coś w tych ustawieniach kompa to na skype w ustawieniach audio pojawiły się 2 nowe mikrofony ale żaden z nich nie działa :/ Razem mam 3 : Realtek HD Digital input, Realtek HDA Primary Input i Mic in at front panel (Pink)

To całkiem prawdopodobne, że źle podpiąłeś mikrofon, lub gniazdo na mikrofon jest uszkodzone. 

Opublikowano

To całkiem prawdopodobne, że źle podpiąłeś mikrofon, lub gniazdo na mikrofon jest uszkodzone. 

Mikrofon podpiąłem w dwóch wejściach tylnym i przednim. Na przednim komputer nie wykrywał mikrofonu ale na tylnym już tak. Możliwe że gniazdo jest uszkodzone chociaż wątpie, a mikrofon na pewno działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...