Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wacom one - czy bez problemu będę mógł sobie dostosować rozdzielczość tableta do gry w osu?

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam kupić wacome one'a w media expercie. Pytanie polega na tym , czy bez problemu będę mógł sobie dostosować rozdzielczość tableta do gry w osu ? Chyba wiecie o co chodzi , aby zawęzić miejsce do jeżdżenia rysikiem. I czy polecacie ten tablet? Czy lepiej huiona :P

Opublikowano

Tak, wacom powinien miec oprogramowanie na takiej płytce dołączone do tabletu, możesz tam zmienić powierzchnię roboczą itd.

Opublikowano

Zakupiłem właśnie owego tableta , i zastanawiam się jak go skonfigurować . Na razie , na szybko zrobiłem to w ten sposób jak widać na zdjęciu , jeżeli ktoś chciałby pomóc to piszcie co ew. zmienić , ale myślę że to mapowanie mam źle ustawione.

1.http://www.fotosik.pl/zdjecie/16c8b9828c2be60f

2.http://www.fotosik.pl/zdjecie/e3675985feba17ef

3.http://www.fotosik.pl/zdjecie/364d52488523c4cb

a w osu cisne z opcją "F10" . Teraz pytanie , penem jeździć po tablecie ? Bo jak trzymam nad , to nie łapie czasem ;d

wgl się nie mogę przyzwyczaić , nawet harda nie ugram :D:D

Opublikowano

obszar to każdy ustawia pod siebie. ja osu gram w oknie i mam ustawiony taki:

post-45817-0-51778400-1442439933.jpg

jak ustawie mniej, to kursor nie jest zbyt "stabilny", a jak więcej to nie nadążam nadgarstkiem :D

obszar polecam ustawić lewy górny róg

kalwisze myszy oczywiście wyłączone

czy jeździć penem po tablecie? to też jak wolisz, ale jednak chyba lepiej nad bo wtedy nie niszczysz tableta ani nie zużywasz szybko rysiku ;p

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

@sotoran
Tak dla scislosci, na tym 3 sa pod "tryb myszy" wiec nimi nie musisz sie przejmowac.
Jaka jest roznica miedzy trybem piora i tabletu?

W trybie piora, kursor jest ustawianiy w punkt odpowiadajacy punktowi na tablecie, przez co podczas np gdy w CS'a bedziesz sie caly czas obracal dookola, ew mial kamerke max do gory/w dol ^^
W trybie myszy mozna normalnie pykac w CS'a i minecrafta, bo po oderwaniu piorka na wysokosc w ktorej tablet go nie wykrywa i przylozeniu w innym miejscu, kursor zostaje w tym samym miejscu :P
I tak jak wspomina kolega wyzej, lepiej chyba nad tabletem trzymac piorko, ja przez przypadek zarysowalem wyjechanym rysikiem troche swojego tableta i ciulowo to wygladalo :/

PS: Sorry za brak polskich znakow, ale dysk mi padl, a jedyny LiveCD jaki mam to Kali Linux xD

Opublikowano

Powiem tak. Drugi dzień go mam , i gorzej z pamięcią mięśniową i jumpami  niż na myszce , ale myślę że to kwestia czasu jeżeli chodzi o przestawienie się , prawda ;d?

Ciężko o synchronizacje że tak powiem.

Opublikowano

Powiem tak. Drugi dzień go mam , i gorzej z pamięcią mięśniową i jumpami  niż na myszce , ale myślę że to kwestia czasu jeżeli chodzi o przestawienie się , prawda ;d?

Ciężko o synchronizacje że tak powiem.

Przyzwyczaisz się, pograsz tydzień, dwa i będzie okej.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...