Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Linux Mint OEM Mode a ograniczenia

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobrałem ze strony Linux mint, owy system w wersji Cinamon, ale po uruchomieniu instalatora mam informacje iż jest to wersja OEM, tylko dla producentów, chodzi mi o to czy taka wersja nie jest jakoś ograniczona, etc. Może coś źle pobrałem?

PS: Chcę zainstalować na laptopie!

Cześć...

Opublikowano

To obraz, który producent dopasowuje pod swój sprzęt, potem go klonuje, by przeinstalować na całej serii. Sam system w tym wydaniu nie posiada zdaje się własnościowych pakietów, bo nie mógłby ich posiadać z takim przeznaczeniem. Natomiast posiada narzędzia deweloperskie, które i tak Ci się nie przydadzą, no bo nie mają do czego. Powinieneś pobrać tą wersję http://ftp.icm.edu.pl/pub/Linux/dist/linuxmint/isos//stable/17.2/linuxmint-17.2-cinnamon-64bit.iso

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Nie musi, OEM mode jest opcją instalatora też, w sumie nie przeszkadza w żadnym użytkowaniu. Bez modyfikacji wersja OEM jest identyczna jak normalna instalka. 

Najlepiej w czasie instalacji być podpiętym do netu i zaznaczyć aktualizacje 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...