Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 10 - powolne uruchamianie

blackuGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam pewien problem, otóż niedawno przesiadłem się z Win 8.1 na 10

Najgorsze jest to że oba dyski formatowałem (SSD I HDD) i po instalacji systemu na SSD system uruchamia się około minuty gdzie przy win 8.1 było to max 10 sek.

Na dysku SSD jest to dla mnie dziwna sprawa.. tak powinno być? Czy coś jest jednak nie tak z tym systemem?

Opublikowano

Po pierwsze to jest wersja testowa systemu po drugie ma powody aby uruchamiać się dłużej i CO CI to 50 Sekund przeszkadza mi to zajmuje nie więcej niż 20 sek na dysku HDD

Opublikowano

Po pierwsze to jest wersja testowa systemu po drugie ma powody aby uruchamiać się dłużej i CO CI to 50 Sekund przeszkadza mi to zajmuje nie więcej niż 20 sek na dysku HDD

to nie jest juz wersja testowa...

Opublikowano

Po pierwsze to nie jest wersja testowa po drugie nie ma powodu aby się uruchamiał dłużej i MOŻE KOGOŚ to obchodzi że uruchamia się wolniej.

Co do tematu:

Jeżeli masz dysk SSD i jeden HDD proponuje Ci odłączyć dysk HDD podczas instalacji systemu.

Ważna jest optymalizacja systemu.

Opublikowano

No wybaczcie każdy może się pomylić zapewne kolega mnie wprowadził w błąd a ten windows i tak jakiś dziwny jest ;p 

NP: Lagi przy uruchomieniu Firefoxa a przy Operze już nie... Lagi w grach z 50x gorszymi wymaganiami

Opublikowano

co ty pierdolisz xp 

Witam! Mam pewien problem, otóż niedawno przesiadłem się z Win 8.1 na 10

Najgorsze jest to że oba dyski formatowałem (SSD I HDD) i po instalacji systemu na SSD system uruchamia się około minuty gdzie przy win 8.1 było to max 10 sek.

Na dysku SSD jest to dla mnie dziwna sprawa.. tak powinno być? Czy coś jest jednak nie tak z tym systemem?

funkcja fast startup włączona? dałbym Ci ss, ale mam linuxa xD

jej ustawienia znajdują się w ustawianiach zasilania, wpisz w google 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Polecam sprawdzić przez msconfig czy nie ma jakiś zbędnych usług ładujących się podczas startu systemu jak i programów w menedżerze zadań, zakładka uruchamianie

limbo-spider-800x100.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...