Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ram - pytanie

D4n100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że mam 4 gniazda na ram.

CW | NZ | CW | NZ

NZ - niebieskie, zajęte

CW - czarne, wolne

Nie wiem, czy kolor gniazda ma jakieś znaczenie. Ram mam zamontowany w niebieskich (od nowości, komputer składali mi w proline w czasach, kiedy nie wiedziałem co to zasilacz), jest to G.Skill RipjawsX 2x4 GB DDR3. Czy jeśli zamontuję w czarnych np 2x2 GB innej firmy to będzie działało? Moja płyta główna obsługuje do 64 GB. Ostatnio montowałem jakieś 512 MB, które znalazłem w szafie i komp odpalił, ale na ekranie nie było dosłownie nic :/

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Nie istnieje płyta obsługująca 64 GB ramu która jednocześnie by obsłużyła kość 512 MB. Taka ilość ramu na moduł skończyła się wraz z DDR2

Nie wiesz czy twoja płyta obsługuje ddr3, bo modułu 512 ddr3 nie istnieje. 

To czy zamontujesz innej firmy ram i czy będzie to działało tego nikt nie przewidzi bo nikt tego nie wie. Albo będzie się gryźć albo nie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...