Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współgranie części

TheEvevrybady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Wszystko będzie współgrało, tylko nie rozumiem pakowania w to GT 220. Ta grafika będzie ograniczała w grach cały sprzęt (chyba, że kiedyś wymienisz na nowszą). Procek polecam ten, bo to jedno i to samo, tylko że ten co ja podałem jest tańszy. Co do zasilacza nie jestem pewny, bo sam dopiero uczę się na temat zasilaczy, więc się nie wypowiem.

Jak weźmiesz ten procek, co ja ci podałem, to zostanie na używkę GTX 650/460 :)

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Wszystko będzie współgrało, tylko nie rozumiem pakowania w to GT 220. Ta grafika będzie ograniczała w grach cały sprzęt (chyba, że kiedyś wymienisz na nowszą). Procek polecam ten, bo to jedno i to samo, tylko że ten co ja podałem jest tańszy. Co do zasilacza nie jestem pewny, bo sam dopiero uczę się na temat zasilaczy, więc się nie wypowiem.

Jak weźmiesz ten procek, co ja ci podałem, to zostanie na używkę GTX 650/460 :)

Ten cep to nie 4690k tylko 4690.

Pomyślałbym już nad 1151 i 6600k, ceny coraz bardziej zbliżone.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Ten cep to nie 4690k tylko 4690.

Pomyślałbym już nad 1151 i 6600k, ceny coraz bardziej zbliżone.

Ale po jaką cholerę mu to skoro jest 100 zł droższe, daje 3 fps więcej, a on (najprawdopodobniej) nie ma zamiaru podkręcać? Specjalnie podałem mu 4690, bo to dokładnie TEN SAM procesor, tylko znacznie tańszy (bez możliwości podkręcenia). 

Podsumowując: zestaw z nowszymi technologiami da przyrost 0-5 fps przy niższych temperaturach, zużyciu energii i cenie 50-150 zł wyższej

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Ale po jaką cholerę mu to skoro jest 100 zł droższe, daje 3 fps więcej, a on (najprawdopodobniej) nie ma zamiaru podkręcać? Specjalnie podałem mu 4690, bo to dokładnie TEN SAM procesor, tylko znacznie tańszy (bez możliwości podkręcenia). 

Podsumowując: zestaw z nowszymi technologiami da przyrost 0-5 fps przy niższych temperaturach, zużyciu energii i cenie 50-150 zł wyższej

Nie, nie ma zamiaru kręcić, a bierze MOBO na Z97 z w miarę rozbudowaną, chłodzoną sekcją zasilania.

Pomyśl, zanim coś napiszesz. Do tego drugiego szkoda komentarza.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Może niech wypowie się założyciel tematu? Masz zamiar podkręcać, czy nie?

Opublikowano

Z takim myśleniem można kupić 4590 bo to w końcu praktycznie to samo, tylko ma 6 zamiast 5, jeszcze głębiej w końcu jest tańsza i5 4460, przecież 4 rdzenie = 4 rdzenie. Jeszcze dalej. Przecież jest i3 która ma tyle samo wątków co i5, a 4 wątki to zawsze to samo. 

Przedstawiłem twoje myślenie w skrócie. Dodatkowo sam napisałeś, że nie wiesz jakie są korzyści z przejścia na skylake. Skąd pomysł, że autor nie ma zamiaru kręcić, skoro mobo na z97 i i5k? Zresztą jak tam twój gtx 980ti za 1000 zł?

Nie wiem jaki masz ram. GT 220 imo wskazuje na ddr2, ale jak masz ddr3 to bedzie smgac

Haswell średnio opłacalny kiedy za niewiele więcej jest wyraźnie wydajniejszy skylake

­

Opublikowano

Co do podkręcania to mam zamiar po to wybrałem K a kartę graficzną będę wymieniał. Chodziło mi tylko o to czy wszystko będzie grało.

Dzięki wszystkim za poświęcony czas.

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Z takim myśleniem można kupić 4590 bo to w końcu praktycznie to samo, tylko ma 6 zamiast 5, jeszcze głębiej w końcu jest tańsza i5 4460, przecież 4 rdzenie = 4 rdzenie. Jeszcze dalej. Przecież jest i3 która ma tyle samo wątków co i5, a 4 wątki to zawsze to samo. 

Przedstawiłem twoje myślenie w skrócie. Dodatkowo sam napisałeś, że nie wiesz jakie są korzyści z przejścia na skylake. Skąd pomysł, że autor nie ma zamiaru kręcić, skoro mobo na z97 i i5k? Zresztą jak tam twój gtx 980ti za 1000 zł?

Nie wiem jaki masz ram. GT 220 imo wskazuje na ddr2, ale jak masz ddr3 to bedzie smgac

Haswell średnio opłacalny kiedy za niewiele więcej jest wyraźnie wydajniejszy skylake

Nie, nie przedstawiłeś mojego toku myślenia. Ale kocham takich ludzi jak wy. Nie do końca wiecie o co, ale chętnie się o coś dopie*dolicie.

Co do podkręcania to mam zamiar po to wybrałem K a kartę graficzną będę wymieniał. Chodziło mi tylko o to czy wszystko będzie grało.

Dzięki wszystkim za poświęcony czas.

Temat do zamknięcia.

Mój błąd - gdybym wiedział, że będziesz podkręcał, pisałbym coś innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...