Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam czegoś ciekawego

xdemax6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Steins;Gate 

SteinsGate.png

Jest to generalnie świetne anime. Według mnie jak i wielu innych ludzi jest nawet majstersztykiem, perełką. 

tutaj masz jakieś informacje z animezone:

http://scr.hu/1wdk/oyqvu

Ogólnie jest to bardzo wysoko oceniany tytuł, na malu ma 2 miejsce jeśli chodzi o średnią ocen. Nie bez powodu, po prostu fabula stoi na wysokim poziomie. Zwłaszcza jeśli interesuje Cię ta tematyka i gatunki. Jest to bodajże moja druga dziesiątka, na razie tylko trzy anime ocenilem na 10, a obejrzałem kilkadziesiąt serii TV. Mówisz, że nie chcesz usnać, cóż, sorata na początku nie mógł obejrzeć tego anime, początkowe odcinki go nudziły, ale tak często mu pisałem, ze ma to obejrzeć, że w koncu obejrzal i jest to jedna z najwyżej ocenionych przez niego serii na malu, jak nie najwyżej. Także nawet jak początkowe odcinki Cię znudzą, warto oglądać chociażby z czystej ciekawosci, zeby sprawdzić czemu ludzie dają temu takie wysokie oceny. Gwarantuje, że nie pożałujesz tej decyzji. Nie jest też regułą, że to anime nudzi na początku, ja szczerze mówiąc nie przypominam sobie, żebym się na nim nudził, wciągnęlo mnie to anime i wzbudziło ogromne emocje. Polecam.

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Katanagatari

FLCL

Iriya no sora, UFO no natsu

TTGL

Shinsekai yori

Hachimitsu to Clover

Opisy w necie po jednym kliknięciu.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Katanagatari

FLCL

Iriya no sora, UFO no natsu

TTGL

Shinsekai yori

Hachimitsu to Clover

Opisy w necie po jednym kliknięciu.

Fakt, opisy są w necie, ale może jednak dodasz coś od siebie i rozpiszesz co przekonalo Cię w danej serii? 

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Tak jak obiecałem. Element w postaci Shany'a został zlikwidowany to też słowa dotrzymam i nie będę się do naszego nowego KidMod'a przypierdalał :)

Więc coś ode mnie niektóre mają kilka odcinków więcej niż limit, ale myślę, ze to nie jest jakiś wielki problem:

- Utawarerumono - ecchi jest, aczkolwiek bardzo szczątkowe i jeżeli sobie OVY odpuścisz to nie powinno cię to zrazić do serii

- Trigun - nietuzinkowa historia, która warto poznać.

- Tengen Toppa Gurren Lagann - cóż... Yoko popierdala całą serie w staniku i krótkich szortach, ale po kilku odcinkach jej wybaczysz 

- Angel Beats! - aż mnie zdziwiło, że jeszcze tego nie widziałeś. Historia jak najbardziej warta uwagi i niech nie zwiodą cię początkowe odcinki, które są komedią.

Beck - dążenie za marzeniami. Żałuję jedynie, że anime tak wcześnie zekranizowali, bo w manga świetnie się rozwinęła 

Bokurano - dramat w tle trochę mecha, ale to już raczej na 3 planie. 

C: The Money of Soul and Possibility Control - świetny obraz tego jak pieniądze rządzą światem i potrafią zmienić charakter człowieka

Cowboy Bebop - klasyka sama w sobie, chociaż majstersztykiem w moim odczuciu bym tego nie nazwał, a końcówka mogłaby być inna.

Danganronpa - anime na podstawie gry detektywistycznej tak więc myślę iż może cię zainteresować. Minusem jest cenzura, nie wiem czy czasem wersja DVD będzie bez cenzury

Neon Genesis Evangelion - warte poznania, aczkolwiek jak dla mnie nic co mogłoby wgnieść fotel. 

- NHK ni Youkoso! - ciekawie przedstawione problemy osoby z problemami społecznymi. Miejscami głupia i niedorzeczna.

One Outs - w sumie obejrzeć warto jedynie dla tego jak główny bohater "dyma" swoich przeciwników. Niestety sportowa i to o baseball'u

Seihou Bukyou Outlaw Star - dzisiaj już niestety nie robią takich tytułów więc warto się z nim zapoznać by wiedzieć co Japonia straciła rezygnując z tego typu produkcji

Ps. Widzę, że nasz milusiński kolejne multikonto założył. Cześć Royal czy tam Shanya czy tam Kanaashi

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Tak jak obiecałem. Element w postaci Shany'a został zlikwidowany to też słowa dotrzymam i nie będę się do naszego nowego KidMod'a przypierdalał :)

Panie, tego to się k***a zlikwidować nie da tak samo jak armoro i jego obsesji na punkcie jakości. xD

@topic

Fullmetal alchemist: Brotherhood

Shinsekai Yori

Higurashi no Naku Koro Nii - fabuła kozak, ale mega trudna do ogarnięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...