Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o napisanie skryptu na info

mateuszp120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Napisałby ktoś skrypt na informacje o zbliżaniu się do Borderu ?

Używam pluginu "WorldBorder" i chcę zrobić coś takiego, że jeśli gracz będzie 100 kratek przez borderem pokaże się pasek smoka, który będzie się zapełniać, jeśli gracz będzie podchodzić coraz bliżej.

Pomoże ktoś ?

bez reklam

Opublikowano

Co 10 kratek masz ;)

on walk:
	if player's x-coordinates is "900":
		if player's z-coordinates is "900":
			display "&aGranica sektora za 100 kratek" on bossbar with 100 percent for player
	if player's x-coordinates is "910":
		if player's z-coordinates is "910":
			display "&aGranica sektora za 90 kratek" on bossbar with 90 percent for player
	if player's x-coordinates is "920":
		if player's z-coordinates is "920":
			display "&aGranica sektora za 80 kratek" on bossbar with 80 percent for player
	if player's x-coordinates is "930":
		if player's z-coordinates is "930":
			display "&aGranica sektora za 70 kratek" on bossbar with 70 percent for player
	if player's x-coordinates is "940":
		if player's z-coordinates is "940":
			display "&aGranica sektora za 60 kratek" on bossbar with 60 percent for player
	if player's x-coordinates is "950":
		if player's z-coordinates is "950":
			display "&aGranica sektora za 50 kratek" on bossbar with 50 percent for player
	if player's x-coordinates is "960":
		if player's z-coordinates is "960":
			display "&aGranica sektora za 40 kratek" on bossbar with 40 percent for player
	if player's x-coordinates is "970":
		if player's z-coordinates is "970":
			display "&aGranica sektora za 30 kratek" on bossbar with 30 percent for player
	if player's x-coordinates is "980":
		if player's z-coordinates is "980":
			display "&aGranica sektora za 20 kratek" on bossbar with 20 percent for player
	if player's x-coordinates is "990":
		if player's z-coordinates is "990":
			display "&aGranica sektora za 10 kratek" on bossbar with 10 percent for player
	if player's x-coordinates is "1000":
		if player's z-coordinates is "1000":
			display "&aGranica sektora!" on bossbar for player
                        wait 10 tick
                        remove bossbar from player

Dodatek: WildSkript

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

Niestety ale coś nie działa:

[23:28:02] [Server thread/ERROR]: can't understand this event: 'on walk' (borderinfo.sk, line 1: on walk:')
[23:28:02] [Server thread/INFO]: Loaded 1 script with a total of 0 triggers and 0 commands in 0 seconds

bez reklam

Opublikowano

@mateuszp120 pobierz dodatki: wildskript, skquery - dwa podstawowe dodatki do pluginu SKRIPT­

Uważam, że poziom mojej inteligencji nie przekracza poziomu inteligencji przeciętnego człowieka.

Opublikowano

on move:
#lub
on any move: 

zamien z

on walk:

­

Opublikowano

on move: nadal to samo co wyżej
on any move:

[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "900"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 2: if player's x-coordinates is "900":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "910"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 5: if player's x-coordinates is "910":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "920"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 8: if player's x-coordinates is "920":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "930"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 11: if player's x-coordinates is "930":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "940"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 14: if player's x-coordinates is "940":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "950"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 17: if player's x-coordinates is "950":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "960"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 20: if player's x-coordinates is "960":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "970"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 23: if player's x-coordinates is "970":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "980"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 26: if player's x-coordinates is "980":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "990"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 29: if player's x-coordinates is "990":')
[17:54:42] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "1000"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 32: if player's x-coordinates is "1000":')
[17:54:42] [Server thread/INFO]: Loaded 1 script with a total of 1 trigger and 0 commands in 0.35 seconds

bez reklam

Opublikowano

Zapomniałem że na silniku Claudron nie działa BarAPI, jak zrobić aby odległośc była pisana na czacie ?

Chyba że zna ktoś BarAPI pod silnik Claudron :)

bez reklam

Opublikowano

@mateuszp120 BarAPI nie jest do tego potrzebne ;/

usuń całe

display

i napisz

send "Odleglosc 900 kratek"

­

Opublikowano
on any move:
	if player's x-coordinates is "900":
		if player's z-coordinates is "900":
			send "&aGranica sektora za 100 kratek"

­

Opublikowano

Wszystko jest to samo tylko znów dodałeś "" oraz zmieniłeś send.

[12:41:50] [Server thread/ERROR]: 'player's x-coordinates is "900"' is not a boolean (yes/no) (borderinfo.sk, line 29: if player's x-coordinates is "900":')
[12:41:50] [Server thread/INFO]: Loaded 1 script with a total of 1 trigger and 0 commands in 0.04 seconds

bez reklam

Opublikowano
on any move:
	if player's x-coordinates is 900:
		if player's z-coordinates is 900:
			send "&aGranica sektora za 100 kratek" 

@mateuszp120 sorka

­

Opublikowano

Usuwałem sobie sam "" lecz nadal nie dostaję żadnych informacji, że zbliżam się do borderu

bez reklam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...