Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam najtańszego hostingu serwerów Minecraft.

DeKlocU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli potrafisz liczyć, to zawsze wyjdzie Ci, że Maxcraft.pl jest tańszy niż konkurencja.
Już za 2 GB ramu wychodzi taniej. Do tego serwery w Polsce, czyli większy komfort gry, bo niższy ping i również dobra ochrona przed ddos.
Mamy taniej, bo jako Pukawka.pl jesteśmy jednym z największych hostingów w Europie i możemy sobie pozwolić na niższe marże z racji ilości.
Także bez żadnych sztuczek, konkretna i przejrzysta oferta.

Taniej niż w innych hostingach.

Można wgrać własny dowolny silnik!

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

Jeżeli potrafisz liczyć, to zawsze wyjdzie Ci, że Maxcraft.pl jest tańszy niż konkurencja.

Już za 2 GB ramu wychodzi taniej. Do tego serwery w Polsce, czyli większy komfort gry, bo niższy ping i również dobra ochrona przed ddos.

Mamy taniej, bo jako Pukawka.pl jesteśmy jednym z największych hostingów w Europie i możemy sobie pozwolić na niższe marże z racji ilości.

A jak nie potrafi liczyć to weźmie enderchest, bo ma łatwiejszy w obsłudze panel :), ładna stronę serwera, beznadziejny Support (No ale po co komu Support.

Nawiasem mówiąc [ @mine_master ] Wy tez macie Support do dupy (mowię o kontakcie z Wami :)). Nie spotkałem sie z żadnym hostingiem mający Support 10/10 wybaczcie C:

Wybór hostingu zależy od bardzo wielu rzeczach. Jeśli chcesz zamówić mały serwer weź enderchest, bez problemu ogarniesz ich panel.

Lvlup dla mnie jest dość OK, lecz on nie należy do NAJTAŃSZYCH, a na tym Ci zależy.

Wiem, iż nie miałem Ci polecać enderchesta, lecz sadze, ze dla znajomych i Ciebie jest to dobre rozwiazanie.

Szczęścia możesz spróbować na niedawno powstałym hostingu itemhost.pl - tam mnie jeszcze nie było C:

Z poważaniem,

HOMER12

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Łatwiejszy w obsłudze panel? Nie prawda.
Jest tylko w stylu graficznym minecraft i ma całą masę niepotrzebnych ograniczeń.

Nawiasem mówiąc [ @mine_master ] Wy tez macie Support do dupy (mowię o kontakcie z Wami :)).

Bzdura. Masz podany telefon i możesz zadzwonić pon-pt 10.00 - 20.00 to mówi samo za siebie (fachowcy czekają na zgłoszenia klientów).
Mamy najlepszy support i 10 lat doświadczenia.
Takie twarde fakty.
Kolega przyznałby się, że reprezentuje konkurencję, a nie z partyzanta udaje niby klienta.

DeKlocU - zapraszam do kontaktu na [email protected] - udostępnimy bezpłatnie serwer na 14 dni do testów

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

@mine_master

Nie polecam serwerów Pukawka.pl.

Serwery są umiejscowione w fatalnym DC jakim jest Sprint. Wydajność serwerów jest niska, a system ograniczający CPU zacznie wyłączać Ci serwer.

Opinia oparta na ponad pół rocznym doświadczeniu z tą firmą.

Opublikowano

No i tu się mylisz.

Sprint ma program ochrony przed ddos i jesteśmy nim objęci.
Ping jest niższy niż w OVH, a  obsługa inaczej niż w OVH indywidualnie podchodzi do klientów, no i nie podnoszą, tak jak OVH pod bardzo słabym pretekstem.
Tak więc spokojnie możemy każdemu polecić DC Sprint, pod warunkiem udziału programie ochrony przed ddos

Wydajność serwerów jest najwyższa, bo nie ograniczamy sztucznie cpu.
Natomiast są konfiguracje które nie nadają się na hosting współdzielony i nie można oczekiwać, że płacąc 28 cz nawet 50 zł  będzie można  generować obciążenia pochłaniające 1/3 zasobów bardzo drogiego sprzętu.
Takie konfiguracje nadają się tylko na serwery dedykowane.
System ochrony przed przeciążeniami (bo nie ma systemu ograniczającego cpu):

- jest inteligenty i pozwala na chwilowe bardzo duże wzrosty obciążenia, bez szkody dla innych serwerów
- chroni jednak innych normalnie korzystających klientów przed cwaniakami którzy chcą wpuścić 300 graczy na rozbudowany serwer  z dużą mapą, ale za 50 zł

booterxyz - sprawdziłem gdzie się przeniosłeś i .... uwaga - serwer dedykowany w OVH
Czyli miałem rację. Chciałeś tanim kosztem zrobić coś na co potrzeba znacznie droższego serwera dedykowanego.
Ale opinie nam psujesz, chociaż to była Twoja wina.

Opublikowano

pukawka to gówno, nigdy więcej pukawki ­.. już lepiej puknąć sobie w łeb :D

Tanie, nie do końca dobre.. w tym musiał być haczyk 

Opublikowano

Można wgrać własny dowolny silnik!

Pukawka

Ten Hosting jest zawalony czym innym, masa innych gier wykorzystuje łączenie się z bazą serwera i to ogromnie potężna masa osób potrzebuje a nawet wymaga wymiany danych w czasie rzeczywistym

Tak więc PING jest tam ponad przeciętny.

TEMAT

Opublikowano

Podajcie jakiś dobry ale tani hosting serwerów minecraft.

Chciałbym by była opcja PSC(PaySafeCard)

gdyż chce serwer prywatny dla znajomych i później dla graczy :).

Prosze nie podawać np:craftserve gdyż tam 30zł za 10slotów priv.a Ja chciałbym zrobić serwer 5 slotowy i chce żeby można było wgrywać pluginy i własne mapy.

I NIE Podawajcie mi Enderchest ja nie chce mieć nie skonczenie wiele slotów chce mieć po prostu limit!!

Podajcie linki,opis oraz także dlaczego ten hosting mam wybrać.

Za pomoc like !

Pozdrawiam.

@Edit

Prosze by nie było w rejestracji podawania Nazwiska itd.

Umiesz ogarnąć własny hosting? obsługa maszyny i systemu linux?

Czy może chcesz mieć wszystko podane na tacy bo przykładowo nie umiesz, więc chcesz hosting z panelem zarządzania od razu?

Craftserve ostatnio zaktualizowało ofertę, oni wiedzą co robią, bierz ich usługę!

Jeśli później będziesz chciał dla graczy to nie wiem dlaczego ale na polskim rynku nie ma jako tako porządnych hostingów które mogły by ci zapewnić stabilny serwer dla wielu graczy, mam tu na mysli więcej niż 50. Tak czy siak jeśli będziesz chciał czegoś więcej to będziesz zmuszony do kupna dedyka jakiegoś małego jesli np będziesz chciał ponad 100 graczy utrzymać.

Co do serwera to widzę że mało wiesz, więc ci poradzę. Sloty zawsze zmieniasz w configu sam, mapę "zawsze" możesz dograć swoją, i nie ma czegoś takiego jak limit graczy.

Wszystkie polskie oferty ze slotami to kit marketingowy żeby spójnie można było ustalić ceny za różne typy serwerów, tak samo jest z graczami non czy premium.

Wybierz craftserve oferta premium, i w serverpropierties (plik serwerowy) ustaw sobie limit, bądź też ustaw whitelist i dodaj do niej tylko nick'i osób które będą mogły wejść na serwer.

Jest to najlepsza oferta dla osób które chcą od czegoś zacząć.

• Jeśli myślisz o czymś więcej w przyszłości:

ovh.pl.. tylko nie ovh tak jak myślą inni, dedyk za kilka tyś. zł/m-c gdzie ilość ramu to pół terabajta, naprawdę wszystkim to odpowiada? zobaczy każdy tyle ramu i myśli że cały świat zapcha serwerami mineraft, okazuje się że nie! serwery tego typu są wbrew "pozorom" do przechowywania informacji i ich przetwarzania w wielkich firmach a nie na hosting jakichkolwiek gier.

Kupujesz serwer od partnera ovh, tzw sys - http://www.soyoustart.com/pl/

na serwer lobby - 4 serwery do ~ 200-250 graczy online polecam E3SSD3

Wybierasz geolokalizację Strasbourg w najgorszym wypadku Frankfort gdzie łącze/przepustowość/ping jest przyzwoity i zamawiasz to z systemem Linux Debian w cenie ~200zł/m-c, ale za to masz 3-4 podserwery przygotowane na ~80 graczy każdy - ponad 200 graczy łącznie.

Jak dobrze postawisz serwer na odpowiednim ziarnie (silniku), to przy 80 graczach, około 40 pluginach i ~20 skryptach (jeśli będziesz miał) serwer zabierze ci 5-7GB RAM

Co do silnika polecam klasyczny spigot, lub też paperspigot. 

To teoria spiskowa że minecraft zżera duże pokłady ramu, on nigdy.. nie zabierze więcej niż 2 GB u ciebie na komputerze. A na serwerze jak w pliku tym properties zmienisz widoczny dystans, resp mobów na odpowiednią ilość to ma się to tak -> na 1 gracza przypada wtedy ~80 MB RAM (tutaj akurat mowa o pracy serwera na dedyku)

Tylko budowniczym minecraft może zabrać na komputerze więcej ramu niż 2 GB, kiedy na serwerze ustawisz widoczny dystans na ponad 30 chunków i kliencie również, tobędzie ramożerny :D

Zacznij narazie od craftserve :D

Pozdrawiam

­

Opublikowano

pukawka to gówno, nigdy więcej pukawki ­.. już lepiej puknąć sobie w łeb :D

Tanie, nie do końca dobre.. w tym musiał być haczyk 

Przecież sam poniżej szastasz kwotami po kilkaset zł.

Chcesz postawić to samo na co musisz wydać 200-500 zł za 28 zł?

Chwalisz Craftserve, a przecież mamy to samo, tylko 2 zł taniej i z bardziej dostępną pomocą tech.

Tam masz limity, a u nas inteligenty system, który jednak pozwala na więcej.

Pukawka

Ten Hosting jest zawalony czym innym, masa innych gier wykorzystuje łączenie się z bazą serwera i to ogromnie potężna masa osób potrzebuje a nawet wymaga wymiany danych w czasie rzeczywistym

Tak więc PING jest tam ponad przeciętny.

Ping nie ma nic wspólnego z bazą danych. Baza danych działa bardzo płynnie i szybko, gdyż jej wykorzystanie to może z 10% możliwości.

Tak więc nie opowiadaj bzdur.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...