Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop dla studentki

Szony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuję laptopa do używania podczas studiów. Interesuje mnie glownie duża szybkość działania podczas pracy na nim. Laptop nie będzie używany do gier jedynie internet, jakies oprogramowanie biurowe czy oglądanie filmów. Ważne jest też żeby był w zestawie z systemem operacyjnym najlepiej Windows 10. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 2.500zl. Ostatnie kryterium to żeby laptop był w miarę ladny/ciekawy z wyglądu, zaznaczam że ma to być sprzęt dla dziewczyny. Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam :3

Opublikowano

Bardziej kierowałbym się w stronę Apple jeśli laptop ma nie być do gier. System jest szybszy.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Mogę prosić o konkretne modele? I czy dla osoby która przez całe życie korzystała z Windowsa nie będzie problemem przesiadka na system od Apple?

Opublikowano

Bardziej kierowałbym się w stronę Apple jeśli laptop ma nie być do gier. System jest szybszy.

Ta, jakie ty głupoty opowiadasz, to w głowie się nie mieści XDDD

Lenovo X230 z SSD, jeśli to ma być sprzęt niewielkich rozmiarów.

Z wyglądu nie jest ciekawy,  mimo, że to nie ta seria TP co kiedyś, to nadal dość wytrzymały.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Lenovo z51-70 z i3 ulv i r7 + SSD 240 gb + win 10 – Matryca FULL HD matowa,  podświetlana klawiatura, niskie tempratury, dobre głośniki JBL, dobra wydajność w niskiej cenie. Jest to nowa odsłona Lenovo z50-70. ładny wydajny + matryca która CI sie bardzo przyda.

Opublikowano

Lenovo z51-70 z i3 ulv i r7 + SSD 240 gb + win 10 – Matryca FULL HD matowa,  podświetlana klawiatura, niskie tempratury, dobre głośniki JBL, dobra wydajność w niskiej cenie. Jest to nowa odsłona Lenovo z50-70. ładny wydajny + matryca która CI sie bardzo przyda.

I po co nawet takie R4 ?

Najmniej awaryjne jest intelowskie IGPU. Dobre głośniki JBL... tego nie skomentuję.

Wydajność do przeglądania internetu i oglądania filmów ? Opcjonalnie 8GB i nawet celek by wystarczył. Kierowałbym się solidnością i wymiarami.

Opublikowano

Ten lub ten. Polecam ten 2, ponieważ za 100 zł więcej masz znacznie lepszy sprzęt pod względem wydajności i wyglądu. 

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Następny, co do worda chce pchać 840M nie wiadomo, po co.

$1,772.51 - taka jest cena laptopa (na amazonie), którego podałeś. Może ekspertem od walut nie jestem, ale wydaje mi się, że to jednak trochę więcej niż 2500 zł :) Nie wiem jakim cudem laptop w takiej cenie ma takie podzespoły, ale nie wnikam. Nie spełnia on nawet wymagań, które podała założycielka tematu...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

$1,772.51 - taka jest cena laptopa (na amazonie), którego podałeś. Może ekspertem od walut nie jestem, ale wydaje mi się, że to jednak trochę więcej niż 2500 zł :) Nie wiem jakim cudem laptop w takiej cenie ma takie podzespoły, ale nie wnikam. Nie spełnia on nawet wymagań, które podała założycielka tematu...

Źle szukasz. X230 generalnie sprzedawany jest jako poleasingowiec w 99% przypadków, jednak w stanie idealnym z roczną gwarancją. Nowe też są ;)

http://allegro.pl/laptop-lenovo-thinkpad-x220-12-i5-win-7-gw-ssd-i5624303582.html

Wystarczy dorzucić jeszcze 4GB RAM i można zamknąć się w zdecydowanie niższej kwocie. Po co przepłacać ?

Tutaj znalazłem świetny sprzęt :

http://allegro.pl/lenovo-thinkpad-t510-15-6-i5-6gb-i5660024630.html

Wylicytujesz w granicach rozsądku, dołożysz SSD (+200zł) i jest solidna maszyna.

Opublikowano

1. Laptop, który podałeś to x220, nie x230

2. Kupowanie czegoś NOWEGO z allegro samo w sobie jest bez sensu

3. Dostaliśmy budżet 2500 zł i chcemy ten budżet wykorzystać. Podaliśmy znacznie lepszy sprzęt, który posłuży dłużej i będzie szybszy.

4. Kolejne 2 laptopy, które podałeś, nie spełniają wymagań założycielki tematu

Opublikowano

1. Laptop, który podałeś to x220, nie x230

2. Kupowanie czegoś NOWEGO z allegro samo w sobie jest bez sensu

3. Dostaliśmy budżet 2500 zł i chcemy ten budżet wykorzystać. Podaliśmy znacznie lepszy sprzęt, który posłuży dłużej i będzie szybszy.

4. Kolejne 2 laptopy, które podałeś, nie spełniają wymagań założycielki tematu

1. Podałem go, jako alternatywę, X230 też jest, poszukaj

2. Niby czemu ?

3. Idzie się załamać twoim tokiem myślenia. Skoro laptop wystarcza do podanych zastosowań, to po co brać notebooka z 840M, którego się nie wykorzysta ? To jest marnowanie pieniędzy, a nie rozsądne wykorzystywanie budżetu.

4. ? Podaj, jakiego nie spełniają ?

Opublikowano

1. Podałem go, jako alternatywę, X230 też jest, poszukaj

2. Niby czemu ?

3. Idzie się załamać twoim tokiem myślenia. Skoro laptop wystarcza do podanych zastosowań, to po co brać notebooka z 840M, którego się nie wykorzysta ? To jest marnowanie pieniędzy, a nie rozsądne wykorzystywanie budżetu.

4. ? Podaj, jakiego nie spełniają ?

Brak mi słów... Jeśli ty nie wiesz, dlaczego nie kupuje się z allegro sprzętu typu laptopy/kompy/konsole, to ja nie mam pytań. A co do wymagań to kłania się czytanie ze zrozumieniem.

Opublikowano

Brak mi słów... Jeśli ty nie wiesz, dlaczego nie kupuje się z allegro sprzętu typu laptopy/kompy/konsole, to ja nie mam pytań. A co do wymagań to kłania się czytanie ze zrozumieniem.

To wyjaśnij mi, ja bardzo chętnie kupuję sprzęt z allegro, a zwłaszcza poleasingowe notebooki (nie dla mnie, chociaż myślę, że sprawię sobie X220 ;)).

Wymagania 

zastosowania:

przeglądanie internetu i filmy oraz pakiet office

Wygląd - jest ciekawy, eot.

Opublikowano

To wyjaśnij mi, ja bardzo chętnie kupuję sprzęt z allegro, a zwłaszcza poleasingowe notebooki (nie dla mnie, chociaż myślę, że sprawię sobie X220 ;)).

Wymagania 

zastosowania:

przeglądanie internetu i filmy oraz pakiet office

Wygląd - jest ciekawy, eot.

Ja ci nie będę tego wyjaśniał, każdy kto ma trochę rozumu wie jaka jest różnica między nówkami na gwarancji z allegro, a nówkami na gwarancji z komputronika/morele.

Autorka prosiła o win 10, ty wszędzie podałeś 7.

Opublikowano

Ja ci nie będę tego wyjaśniał, każdy kto ma trochę rozumu wie jaka jest różnica między nówkami na gwarancji z allegro, a nówkami na gwarancji z komputronika/morele.

No jestem ciekawy, jaka. Akurat to nie jest sprzęt ze śmietnika jak wyjątkowo stare modele lub monitory. Poczytaj o niektórych z tych firm.

Jak byś nie wiedział, update do W10 jest darmowy.

Laptopy, które podałem są zdecydowanie lepiej wykonane niż podane przez ciebie.

Opublikowano

No jestem ciekawy, jaka. Akurat to nie jest sprzęt ze śmietnika jak wyjątkowo stare modele lub monitory. Poczytaj o niektórych z tych firm.

Jak byś nie wiedział, update do W10 jest darmowy.

Laptopy, które podałem są zdecydowanie lepiej wykonane niż podane przez ciebie.

Ja już nie mam słów, nawet nie chce mi się kontynuować tej gównoburzy, więcej się w temacie nie wypowiadam...

Opublikowano

Załamie Cię. Firmy sprzedające na allegro TO TEŻ FIRMY tak samo jak morele czy komputronik, zreszta same morele czy xkom na allegro sprzedaje. Czy to oznacza że warunki gwarancji są inne?

Proszę Cię. Za nic nie znasz się o IT, wyjdź z działu i nie wprowadzaja ludzi w błąd, wtedy będzie bardziej przydatny niż teraz

Ja już nie mam słów, nawet nie chce mi się kontynuować tej gównoburzy, więcej się w temacie nie wypowiadam...

kolejny post pokazujacy brak argumentow i wiedzy

­

Opublikowano

Witam znów. A co powiecie na laptop lenovo ideapad flex 15? Bardzo spodobał się z wyglądu i wydaje się być w miarę fajny. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam znów. A co powiecie na laptop lenovo ideapad flex 15? Bardzo spodobał się z wyglądu i wydaje się być w miarę fajny. Pozdrawiam

Masz na oku jakąś konkretną aukcję? googlowałem i wydaję mi się, że ten model posiada parę różnych konfiguracji. Ogólnie ładny, ale to wszystko. Ja bym go nie kupił. Za tą cenę znajdziesz coś ciekawszego przede wszystkim z większą rozdzielczością, bo w tym wypadku duża nie jest. 

Ja ze swojej strony polecę

1.) http://allegro.pl/acer-travelmate-p2-fhd-i3-8gb-256ssd-bt-w7p-198zl-i5596811021.html

- Najtańszy

- Dysk SSD

- Wysoka rozdzielczość (Full HD)

- 8gb ram

2.) http://allegro.pl/laptop-acer-aspire-v3-371-i5-5200u-8gb-ssd-fhd-i5640526301.html

- Droższy

- Brak systemu

- Większa wydajność

- Dysk SSD

- Również Full HD

Do twoich zastosowań oba sprawdzą się idealnie, jeśli jednak ci się nie spodobają szukaj laptopów z

- Dyskiem SSD (różnicę odczujesz po 5 minutach użytkowania komputera)

- 8gb ram (moim zdaniem 8gb na dzisiejsze czasu to absolutne minimum w szczególności gdy mamy 64 bitowy system. Odpalisz windowsa, film, przeglądarkę, worda i może się okazać, że 4gb nie wystarczy. Z pewnością 8gb będzie bardziej przyszłościowe. ;) )

Trochę za mały budżet jak na apple. Gdyby dysponowała kwotą 4000-5000 zł można by było nad tym pomyśleć. :)

Opublikowano

Proszę, może się skusisz na któryś :)

http://allegro.pl/brazowy-dell-quad-15r-a10-8gb-256-ssd-radeon-w8-1-i5647661140.html 2299zł

Krótko - 4 rdzeniowy AMD A10, 256GB SSD, 8GB ram, rozdzielczość HD, matryca LED, 15 cali, designerski wygląd  B)

http://allegro.pl/bdb-unikat-orange-dell-m6500-4x-1-7-i7-1tb-fullhd-i5662253735.html 2399 zł

Krótko - 4 rdzeniowy Intel Core i7, Nvidia Quadro FX 3800 M 1GB, 1TB HDD, rozdzielczość FullHD, 17 cali, czerwony  :lenny:

http://allegro.pl/laptop-lenovo-g50-slim-a6-4x2-4ghz-12gb-ssd256-r4-i5645018446.html - 1799zł

Krótko - 15 cali HD LED, niestety błyszcząca matryca, 4 rdzenie AMD A6, 12 GB RAM (!), grafika R4 1GB, SSD 256GB, świetnie wygląda  :)

Wszystkie lapki posiadają klawe numeryczną co NA PEWNO przyda Ci się na studiach :)

Mam nadzieję że pomogłem, pozdrawiam  xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...