Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zdjęcia na stronie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stworzyłem stronę i wrzuciłem ją na hosting. Na głównej stronie (index.html) są zdjęcia w JavaScripcie które się zmieniają co x czas. Zdjęcia niestety na stronie się nie wyświetlają z niewiadomego mi powodu. W pliku .html jest wszystko dokładnie napisane , duże litery i małe się zgadzają , ścieżka też. Poza tym u mnie jako offline strona działa normalnie , wszystko ładnie czyta. Ktoś coś jakiś pomysł? Tutaj link : www.annabeautyhair.pl 

Dodam ,że jest to host superhost.pl a FTP było wgrywane Filezillą

Opublikowano

Prawy przycisk -> Zbadaj element -> Konsola. Masz podane błędy oraz adres jeżeli masz błąd 404, tak jak w tym przypadku. Pliki nie znajdują się tam.

Sprawdź czy w pliku .htaccess nie masz zablokowanego jpg.

Zdjęcie powinno mieć atrybut ' alt="Krótki opis zdjecia..." '. Poczytaj o tym oraz o standardach W3C. Są też validatory W3C, możesz sprawdzić swoją stronę.

Atrybut "alt" nie jest "dla picu". Jest on potrzebny w razie np. nie załadowania zdjęcia, słabsze łącze, słabsze komputery [telefony].

Opublikowano

Szczerze mówiąc Twoja odpowiedź nie wniosła niczego co mogłoby mi pomóc. Poczytałem o tych standardach i valiadatorach , do zdjęcia dopisałem atrybut "alt" a o pliku .htaccess nie mam pojęcia gdzie go znaleźć. Wciąż nie wczytują się moje zdjęcia.

Opublikowano

@Donzio13 Nie wiem, może spróbuj zwiększyć :makka:

Tak, pomogłoby. Lepiej niż skalować obrazy w html dać od razu już zmniejszone. Możesz też zapisać je w .jpg z wyższym stopniem kompresji (w photoshopie ustawiam na 8/12 i nadal wyglądają znośnie, a są lżejsze od .png o 70%).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...