Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć logowanie z hasłem w Windows 10?

MrBartek1116

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam pytanie. Jeśli używam konta Microsoft w komputerze z Windowsem 10 to mogę wyłączyć hasło podczas logowania do systemu? Nie chce używać konta lokalnego, bo jak chce coś pobrać ze sklepu Windows to muszę się zalogować na Microsoftowym. Jeśli byłaby możliwość wyłączenia tego hasła to proszę o napisanie szybkiej odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jakto gdzie w ustawieniach kont masz ;)

(Ustawienia -> Konta -> Opcje Logowania -> Hasło)

Jeżeli nie to przepraszam ponieważ sam korzystam od kilku godzin z tego Windowsa i mam milion problemów a przeważnie z odinstalowywaniem i instalowaniem.

Opublikowano

Jakto gdzie w ustawieniach kont masz ;)

(Ustawienia -> Konta -> Opcje Logowania -> Hasło)

Jeżeli nie to przepraszam ponieważ sam korzystam od kilku godzin z tego Windowsa i mam milion problemów a przeważnie z odinstalowywaniem i instalowaniem.

Tak tylko, że mam tam tylko opcję zmiany hasła, a ja chce je wyłączyć.

Opublikowano

Tak tylko, że mam tam tylko opcję zmiany hasła, a ja chce je wyłączyć.

Wpisujesz to hasło co ustawiłeś i w polu nowe hasło, powtórz zostawiasz puste. ;D

Opublikowano

Bo wpisałeś na górze hasło wszystkie pola zostawiasz puste xD

Tylko wpisujesz wcześniej jeżeli cie spyta o BIEŻĄCE hasło ;D

TAK PS. Jakie hasło do konta Microsoft!?

Ja o czymś nie wiem albo coś źle klikasz albo ja nie wiem o co chodzi

Opublikowano

Bo wpisałeś na górze hasło wszystkie pola zostawiasz puste xD

Tylko wpisujesz wcześniej jeżeli cie spyta o BIEŻĄCE hasło ;D

TAK PS. Jakie hasło do konta Microsoft!?

Ja o czymś nie wiem albo coś źle klikasz albo ja nie wiem o co chodzi

Tobie chodzi o to: http://i.imgur.com/MA3ERq2.pngAle ja nie chcę się przełączać na konto lokalne, ponieważ chcę korzystać ze sklepu Windows, więc pytam czy można wyłączyć hasło do logowania systemu jeśli jestem zalogowany na koncie Microsoft: http://i.imgur.com/WctUgM1.png

Opublikowano

Napisałem wyżej, nie widać czy co ?  

Uruchom NETPLWIZ 

Odznaczyć opcję używania, zaznaczyć dla jakiego konta 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak nie działa kiedy każdemu działa tylko nie tobie, u mnie działa bez problemu na każdym windows. 

Naucz się czytać to co pisze. Zresztą napisałem chyba wyraźnie co należy zrobić, no chyba że ty nie zrozumiałeś że na końcu TRZEBA WPISAĆ HASŁO DO KONTA by je potem nie podawać przy logowaniu systemu.

Po restarcie system sam loguje się do konta Microsoftu omijając okienko logowania i nie trzeba podawać hasła czyli dokładnie to co chciałeś.  

Opublikowano

Jak nie działa kiedy każdemu działa tylko nie tobie, u mnie działa bez problemu na każdym windows. 

Naucz się czytać to co pisze. Zresztą napisałem chyba wyraźnie co należy zrobić, no chyba że ty nie zrozumiałeś że na końcu TRZEBA WPISAĆ HASŁO DO KONTA by je potem nie podawać przy logowaniu systemu.

Po restarcie system sam loguje się do konta Microsoftu omijając okienko logowania i nie trzeba podawać hasła czyli dokładnie to co chciałeś.  

Wszystko już działa! Jestem wielkim głupim burakiem xD Przepraszam za wszelkie głupoty, które pisałem i marnowałem was czas :P Temat do zamknięcia

Opublikowano

Spoko, niektórzy zapominają że hasło do konta Microsoft musi być na koniec wpisane w odróżnieniu do konta lokalnego gdzie nie chcąc mieć wpisywania hasła zostawiamy pola puste.

Chociaż można zrobić system normalnie na hasło , logować się bez hasła a hasło będzie wymagane przy zablokowanym ekranie :) 

Jak chcesz prościej blokować komputer używając konta microsoftu po ustawieniu logowania jak teraz wejdź w ustawienia i załącz blokowanie na PIN , prościej go zapamiętać i szybciej wpisać , np  u siebie w pracy  mam 1111 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...