Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kod C# a PHP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien pomysł ale nie wiem jak się za to zabrać mianowicie chodzi mi o serwer gry(Emulator) i w bazie zapisane sa bronie które dostajemy chciałbym żrobic co tygodniowa rotacje czyli żeby co tydzien inna bron dostawało się na dany slot ale tu pojawia się też mały problem z każdym razem musiałbym od nowa BUILD robić i odpalac to na serwerze 

Cząstka kodu

if (PCItem)
                    {
                        Equipment[0, 6] = "D501";
                        Equipment[1, 6] = "D602";
                        Equipment[2, 6] = "DG13";
                        Equipment[3, 6] = "D801";
                        Equipment[4, 6] = "D902"; 
                    }
Opublikowano

Opisz to dokładnie, dobry opis problemu to połowa rozwiązania. Z tego co napisałeś to niewiele wynika.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Chodziło o to że te numery to numerki w grze które dostaje gracz a ja chce żeby można było je zmieniać zdalnie czyli bez kompilacji całej bazy tylko że te numer pobierała baza C# z jakieś strony albo coś w tym stylu żeby zmiana numeru nie wymagała kompilacji nowego emulator . Żeby nie było tak że za każdym razem jak chce zmienić bronie muszę od nowa kompilacje robić emulator.

Opublikowano

No to wyślij request na serwer w adresie wpisując ścieżkę do pliku php który zwróci wynik w jakimś czytelnym formacie (zwykły tekst, xml, json).

W .net służy do tego chyba -> https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.net.webrequest(v=vs.110).aspx

Przykład pliku bronie.php:

<?php
  function losujBronie()
  {
    // tu wstaw kod na losowanie/wybieranie broni
    return $bronie; // format jaki Ci wygodniej
  }

echo losujBronie();

Możesz też zamieścić na serwerze zwykły plik txt / html, w którym będziesz z palca zmieniał dane (jeśli Ci to wystarczy).

No a przykład requestu po stronie klienta masz w podanym linku.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...