Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet- pomoc w wyborze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebny mi jest dla kogoś tablet który będzie zastępował laptopa który się zepsuł. Wpadł mi w okolo Z3 Tablet Compact. On się na tym nie zna, ale myśle że 7-8 cali minimum, wymagam 3GB ramu bo w swoim smartfonie galaxy s5 mam 2gb i odczuwam to czasem, rozdziałki fhd z najlepiej dobrym wyświetlaczem, do tego mocny procesor (tu jest qualcomm 4x2.5ghz), najlepiej 32gb pamięci zeby bylo minimum. Do ceny jakichś 2000 zł ale najlepiej to zmieścić się niżej albo podać alternatywy np coś za 1500 zł i cos mocniejszego za 2000.

Opublikowano

Polecam Ipada Mini 4 lub Ipad Air 2. Zanim powiesz, że IOS to syf. To przejdź się do najbliższego ispotu i przetestuj jak to działa. ;) Mój obecny Ipad z 256mb ramu odtwarza bez problemu filmiki w HD z youtube. ;) Te podane wyżej mają oczywiście tego ramu dużo więcej. Lecz podałem jedynie ułamek informacji o ios. Kupując tablet od apple na podzespoły przykładasz dużo mniejszą uwagę. Oczywiście w granicach rozsądku.

Opublikowano

Polecam Ipada Mini 4 lub Ipad Air 2. Zanim powiesz, że IOS to syf. To przejdź się do najbliższego ispotu i przetestuj jak to działa. ;) Mój obecny Ipad z 256mb ramu odtwarza bez problemu filmiki w HD z youtube. ;) Te podane wyżej mają oczywiście tego ramu dużo więcej. Lecz podałem jedynie ułamek informacji o ios. Kupując tablet od apple na podzespoły przykładasz dużo mniejszą uwagę. Oczywiście w granicach rozsądku.

Posiadam iPada (1), miałem w rękach Air2. Nigdy więcej. Obecna cena to koszt takiego Surface3.

Przy takiej kasie nie brałbym nic z lagdroidem czy iOS tylko skupił się na Windozie.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Pierwszy - 2048x1536, 8", brak LTE, android 5.1

Drugi - 2048x1536, 9,7", brak LTE, android 5.1

Trzeci - 2560x1600, 8", LTE, android 4.4

Czwarty - 2048x1536, 9,7", brak LTE, android 5.1

Piąty - 2048x1536, 8", LTE, android 5.1

Powodzenia przy wyborze.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Tylko po co lagdroid ? Można na tym najwyżej maila sprawdzić.

Ja pier*ole człowieku nie spinaj dupy i nie udzielaj się jak nie masz zamiaru pomóc...

Sam mam "lag"droida i jakoś na lagi nie narzekam, a dałem 130 zł w abonamencie...

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

"lagdroid" w sprzecie za tyle kasy to okreslenie nie wystepuje, to nie przeszlosc i czas gdy android raczkowal a sprzet byl bardzo slaby, ta xperia jest dobra, pomysl jeszcze nad nexusami :) ew ipadami, to dobra alternatywa, jednak androidowcom niczego nie brakuje ;) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jak nie brakuje ? Brakuje im systemu, którego naprawdę można używać. Na androidzie można sprawdzić pocztę, przeglądać internet, ustawić budzik i pograć w jakieś gierki.

Windows to znacznie więcej możliwości.

Co do iPada, to samo co w przypadku andka.

Ja pier*ole człowieku nie spinaj dupy i nie udzielaj się jak nie masz zamiaru pomóc...

Co ty pierdolisz ? Z tego co widzę pomocą nazywasz podawanie jakichś słabiaków :D.

Opublikowano

@CiasteczkoMen proszę, zrób coś z tym fanboyem windowsa bo wyjdę z siebie... 

Opublikowano

@CiasteczkoMen proszę, zrób coś z tym fanboyem windowsa bo wyjdę z siebie... 

Tylko się nie zesraj. Idź lepiej zrobić coś konstruktywnego na swoim tablecie z lagdroidem.

Ach zapomniałem, tu można pobrać jedynie aplikacje typu 1000 pierdnięć i sex puzzle XDDD

Nie masz ŻADNYCH argumentów, to po co się udzielasz ? Na tablecie z Windozą mogę zrobić niemal wszystko co na normalnym PC (ograniczeniem jest jedynie sprzęt).

Opublikowano

@Oski0202 już podał odpowiedni argument, ja nie będę się z tobą bawił w gównoburzę. Poczekam na moderatora.

@ antywarn

Osobiście apple nie polecam, ponieważ po prostu jakoś mnie odrzuca. Sam po (chwilowej) przesiadce na ip5 miałem uczucie, że trzymam zabawkę, a nie sprzęt. Ale jeśli ci się podoba - bierz. Mam znajomego, który też za apple nie przepada, ale mówi że ip4 do samego słuchania muzyki jest genialny. Wydajnościowo dobry (z tego co słyszałem). Kwestia gustu.

Windows - no cóż, używam na kompie i jestem zadowolony, z tabletów z win nie korzystałem, ale mam znajomego, który ma lumie z wp i strasznie narzeka, że nie ma gier i ostatnio się wk*rwił jak mu nie wyświetlało ankiety na fb (na andku i ip wyświetlało). Co do wydajności, tak samo jak z androidem - im droższy, tym szybszy.

Android - za 450 zł kupisz już używkę dobrego, w miarę wydajnego telefonu. Tańsze modele to lagdroidy zasyfione apkami producenta - jak w sumie wszystko w tych czasach (mówię o apkach producenta). Ja za moto g dałem 130 zł w abonamencie (poza abonamentem 600 zł) i po wgraniu cm 12.1 mam genialny telefon, wydajny i ładnie wyglądający. Minusem jest brak wejścia na kartę pamięci (które jest w 2 generacji tego modelu, 300 zł droższej).

Opublikowano

@Oski0202 już podał odpowiedni argument, ja nie będę się z tobą bawił w gównoburzę. Poczekam na moderatora.

@ antywarn

Osobiście apple nie polecam, ponieważ po prostu jakoś mnie odrzuca. Sam po (chwilowej) przesiadce na ip5 miałem uczucie, że trzymam zabawkę, a nie sprzęt. Ale jeśli ci się podoba - bierz. Mam znajomego, który też za apple nie przepada, ale mówi że ip4 do samego słuchania muzyki jest genialny. Wydajnościowo dobry (z tego co słyszałem). Kwestia gustu.

Windows - no cóż, używam na kompie i jestem zadowolony, z tabletów z win nie korzystałem, ale mam znajomego, który ma lumie z wp i strasznie narzeka, że nie ma gier i ostatnio się wk*rwił jak mu nie wyświetlało ankiety na fb (na andku i ip wyświetlało). Co do wydajności, tak samo jak z androidem - im droższy, tym szybszy.

Android - za 450 zł kupisz już używkę dobrego, w miarę wydajnego telefonu. Tańsze modele to lagdroidy zasyfione apkami producenta - jak w sumie wszystko w tych czasach (mówię o apkach producenta). Ja za moto g dałem 130 zł w abonamencie (poza abonamentem 600 zł) i po wgraniu cm 12.1 mam genialny telefon, wydajny i ładnie wyglądający. Minusem jest brak wejścia na kartę pamięci (które jest w 2 generacji tego modelu, 300 zł droższej).

To jest argument, że urządzenia z lagdroidem już tak nie przycinają jak kiedyś, ale gdzie porównywać go do Windozy ?

Opublikowano

To jest argument, że urządzenia z lagdroidem już tak nie przycinają jak kiedyś, ale gdzie porównywać go do Windozy ?

Niczego nie brakuje, w sensie ze nie jest juz tak w tyle za iosem, jak jakis czasu temu wp za androidem i IOS, do pracy windows moze byc wygodniejszy, do zabawy, GIER, internetu etc wolalbym jednak robota/jablko.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Niczego nie brakuje, w sensie ze nie jest juz tak w tyle za iosem, jak jakis czasu temu wp za androidem i IOS, do pracy windows moze byc wygodniejszy, do zabawy, GIER, internetu etc wolalbym jednak robota/jablko.

Akurat do internetu również wygodniejszy będzie Windows. Pełne przeglądarki etc.

Opublikowano

Ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Czy autor woli Windows/Android/iOS to jego sprawa, jednemu będzie się lepiej pracować na Windowsie, innemu na iOS, jeszcze innemu na Androidzie. Wystarczy jak podacie propozycje, a autor wybierze to co mu bardziej odpowiada.

Opublikowano

>2k15

>Sugeruj ze wyzzsza polka andka laguje

Jezus co za typy.

Autorze, sprawdz propozycje podane przez danio i pomysl.tylko nad wybotem systemu (androidowiec hir).

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...