Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ranga na Ts

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałem się zapytać jakie są potrzebne uprawnienia, aby ranga kanałowa mogła pisać na kanale, w którym inni gracze nie będą mogli pisać ?

Chodzi mi o kanał na którym użytkownicy nie będą mogli pisać, lecz osoba z daną rangą kanałową już będzie mogła.

Prosze o pomoc

bez reklam

Opublikowano

Witaj,

Po pierwsze musisz mieć zaawansowane permisje włączone, żeby to zrobić. 

1. Wybierasz kanał klikając na niego prawy -> channel permissions.
  2. Wyszkujesz permisje 
    b_client_channel_textmessage_send

I odznaczasz 'okejkę' - b5bSsbH.png

3. Wybierasz daną grupę kanałową i wyszukujesz tą samą permisje tylko 'okejka' ma być zaznaczona.

I to tyle.

"If you cannot win at the game, if you cannot solve the puzzle, you are just another loser."

tumJu6L.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngwhVisit

Nie zgodzę się z Tobą. Domyślnie kanały nie posiadają żadnych permisji więc nie trzeba nic odznaczać.

Co do tematu, jest możliwość zrobienia czegoś takiego, lecz wtedy każda ranga serwerowa musi mieć ograniczone pisanie na czacie kanałowym "b_client_channel_textmessage_send". Gdy żadna ranga nie będzie miała możliwości pisania, wtedy tworzysz rangę kanałową która będzie miała właśnie zaznaczone "b_client_channel_textmessage_send". Nie mieszaj do tego uprawnień kanałowych bo wyjdziesz na tym jak Zabłocki na mydle.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngwhVisit

Nie zgodzę się z Tobą. Domyślnie kanały nie posiadają żadnych permisji więc nie trzeba nic odznaczać.

Wiem o tym, lecz jest to szybki i zarazem prosty sposób na zrobienie tego, zamiast bawienia się głębszego w uprawnienia.

PS. Co do permisji tej nie napisałem by ją dodawać, gdyż to było oczywiste.

"If you cannot win at the game, if you cannot solve the puzzle, you are just another loser."

tumJu6L.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...