Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pomocy! RSA-2048?

MrAlf

Pytanie

Opublikowano

Witajcie!

Nie wiem czy to dobry dział i wgl. strona do opisywania tego problemu, ale mam strasznie uciążliwy błąd, bug, wirusa.

Siedząć sobie dzisiaj na kompie i przegądając yt, na pulpicie i w praktycznie każdym folderze pojawiły mi się ikonki z podpisem "RESTORE_FILES" jedna jako odnośnik do przeglądarki, a druga w notatniku z tym samym tekstem. W tym samym momencie, praktycznie wszystkie zdjęcia były nieobsługiwane przez przeglądarke zdjęć windowsa, a pismo z notatnika zmieniło się na jakiś nieczytelny tekst..

Kliknąłem w odnośnik do przeglądarki gdzie przeniosło mnie na stronę wypisaną angielskimi słówkami.
Tu część z nich ( nie mogę niczego wrzucić, bo pokazuje mi zły format lub za duży rozmiar pliku :/ ) :

-Co się stało z plikami?
Wszystkie pliki zostały zabezpieczone za pomocą silnego szyfrowania RSA-2048 z
Więcej informacji na temat szyfrowania RSA-2048 można znaleźć tutaj: http://en.wikipedia.org/wiki/RSA_(cryptosystem)

-Co to znaczy?
Oznacza to, że struktura i dane zawarte w plikach zostały nieodwracalnie zmieniło, nie będzie w stanie pracować
z nimi, czytać im lub ich zobaczyć, to jest to samo, co ich utraty na zawsze, ale z naszą pomocą, można je przywrócić.

-Jak to się stało?
Specjalnie dla Państwa, na naszym serwerze została wygenerowana tajne pary kluczy RSA-2048 - publicznych i prywatnych.
Wszystkie pliki zostały zaszyfrowane za pomocą klucza publicznego, które zostały przeniesione do komputera za pośrednictwem Internetu.
Odszyfrowywania z plików jest możliwe tylko za pomocą klucza prywatnego i deszyfrowania program, który jest na naszej SECRET SERWERZE !!!

-Co ja robię?
Niestety, jeśli nie podejmuje niezbędne środki na określony czas, a następnie warunki uzyskania klucza prywatnego będzie zmieniona.
Jeśli naprawdę potrzebujesz danych, to sugerujemy, aby nie tracić cennego czasu na szukanie innych rozwiązań becausen one nie istnieją.

Ma ktoś pomysł co zrobić z tym przykrym fantem?

" CT500 " <3

EliteMT2 [']

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wykonaj logi FRST - http://www.mpcforum.pl/topic/1364875-logi/

Wirusa można usunąć, ale plików najprawdopodobniej nie odzyskasz.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...