Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop gamingowy 6000zł max

ColoradQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W niedługim czasie mam zamiar kupić sobie laptopa do gier, wydam na niego maxymalnie 6000zł. Tryb życia nie pozwala mi na zakup komputera, więc laptop jest jedynym wyjściem. Po długich poszukiwaniach wyselekcjonowałem dwa lapki:

http://www.x-kom.pl/p/251127-notebook-laptop-17-3-asus-g751jl-t7003h-i7-4720hq-8gb-128-1tb-win8-gtx965.html

http://www.x-kom.pl/p/227482-notebook-laptop-17-3-msi-ge72-apache-i7-4720-8gb-120-1000-win8x-gtx965-fhd.html

Szukałem laptopów posiadających już w zestawie windowsa (preferuję win 8) i dysk ssd. Laptop ma odpalać nowe gry na możliwie najwyższych ustawieniach i mieć dobre chłodzenie. Proszę o pomoc w wyborze, a także podanie swoich propozycji w tym przedziale cenowym, możliwe, że przeoczyłem jakąś dobrą maszynę.

Oprócz tego mam jeszcze kilka pytań:

1. Czy dysk ssd o pojemności 120gb będzie wystarczający, czy może szukać większych?

2. W podanych laptopach występuje karta graficzna gtx 965m 2gb, ale są też modele zawierające gtx 960m 4gb. Wybrać troszeczkę słabszą kartę z większą ilością pamięci, czy lepszą z mniejszą ilością pamięci? Jaka jest różnica między nimi?

Edit. Przez pomyłkę umieściłem temat w złym dziale, proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Chyba macie rację, prawdopodobnie wezmę tego Asusa podanego przez Zeciarza, ewentualnie kupię go z SSD. Dzięki za pomoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...